Bentheim-Nordhorn

Inmiddels is het half acht in de avond van vrijdag 22 april. Ik zit weer op de bank in een, visueel niet zo aantrekkelijk maar wel comfortabele houding, grotendeels gehuld in een deken, op de bank met de laptop op schoot.  Daphne en ik waren om 18.00 thuis, waar we uiteraard zoals altijd verwelkomd werden met koffie en ander drinken… dat opgevolgd werd door het eten waarna we samen aan de slag konden om onze foto’s te bekijken, te selecteren en samen te voegen…. en daarna kon ik ze in 2 mappen opsplitsen en vervolgens uploaden naar mijn picasa.

Bentheim

Zoals afgesproken stapten we rond de klok van 8 vanmorgen de auto in en met een beetje benzine om ons over de grens te brengen tuften we, begeleid door de zon, lekker warm in de auto dus, naar de Duitse grens. Ruim over de grens reden we Bentheim binnen en gingen eerst maar even de tank van mijn auto vol gooien. Tanken in Duitsland is een feestje, scheelt 25 cent op een liter dus dat telt wel aan op een tank vol. Enkele honderden meters verderop reden we de parkeergarage in, …. in tegenstelling tot in Nederland…. gratis…. en weer even later liepen we richting Schloss Bentheim om vlak daarvoor onze 1e pitstop te maken ons Duits avontuur te beginnen met overheerlijke cappuccino en gebak. Een kleine conditorei die Anita en ik ook altijd aandoen als we naar Bentheim gaan. Soort van traditie dus. De zon was de hele dag bij ons en dat was heerlijk.
De foto’s van Kasteel Bentheim kun je HIER vinden!

Zoals ik ongeveer in mijn hoofd gepland had waren we rond lunchtijd in Nordhorn gearriveerd. De lunch was, zoals gewend, weer zeer smaakvol bereid. Daphne had een “Strammer Max”, oftewel een uitsmijter, gekozen en mijn keuze was gevallen op een “Schinken-Platte” wat betekende dat ik een houten bord voor me kreeg met een omvangrijke doorsnee waarop een stapel, eigen en versgebakken, brood was belegd met veel lagen van een voor mij onbekende maar zeer smaakvolle, hamsoort en rauwkost en, wederom eigen en versgebakken, roggebrood. Ik kon mijn bord bij lange na niet leeg eten maar gelukkig had Daphne trek voor 2, en nee ze is niet zwanger glimlach.

Nordhorn

Nadat we onszelf weer van de nodige brandstof hadden voorzien togen we verder. Ondanks het prachtige weer was het qua publiek erg rustig in Tierpark Nordhorn.
De mensen die er wel waren genoten van het prachtige weer, de dieren overigens ook.
Velen lagen lui in het zonnetje en hadden geen zin om in beweging te komen, ik kon ze geen ongelijk geven. Bij de luiaards troffen we een verrassing, 1 van de luiaarddames bleek kortgeleden bevallen te zijn van een tweeling, zeer ontroerend natuurlijk.
Ook de walibi’s hadden een joey bij zich, een minuscuul diertje dat enorm druk heen en weer hopte, zoals dat bij een jong dier past, heel speels. Rond half vijf begaven we ons de terugweg naar de auto en met een kleine omweg omdat de toerit naar de juiste weg afgesloten was, kwamen we dus om 18.00 uur binnenvallen.
De foto’s van Dierentuin Nordhorn kun je  HIER bekijken.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Ik neem aan dat het een wolf is , de grote hond tussen de dieren. Hij lijkt precies op een Australische herder zoals mijn vacantiehond was. Even voel ik hartzeer.
  Liefs, Ria

 2. Dat is weer even opladen, hè….zo’n dagje uit. Je boft met Daphne. Fijn dat jullie zo genoten hebben. De foto’s ga ik op mijn gemak bekijken.

  Liefs Frederique

 3. Fijne dag gehad dus! Lekker!
  Bijna 2 jaar geleden met Pinksteren was ik met N en D in Bad Bentheim. We hebben toen ook het kasteel bezocht met gids. Ik herinner me de slaapkamer waar onze Wilhelmina of Juliana moet hebben geslapen.
  X

 4. Een mooie serie foto’s Melody, dat is een dagje genieten geweest toch?

 5. Dag Melody,wat mooie en leuke foto’s en zo veel ,prachtig gewoon
  nog een fijn Weekend
  Groetjes Ivonne

  • Hallo Ivonne… dank je wel, ja veel foto’s maken lukt wel, niet iedere doorstond daarna de keuringstest maar gelukkig bleven er nog wel veel over….

   Dank je wel, jullie ook, lieve groet terug

 6. Tjonge, dat is wel woekeren met je tijd om dat op één dag te doen!
  dat kasteel zou ik wel eens een weekje kasteelvrouwe willen zijn, maar ja, heel comfortabel wonen zal het niet zijn. Is maar goed dus dat het niet kan.

  • Nee hoor, dat valt reuze mee… Ik ken de weg en de routes, dat scheelt al een hoop.

   Het comfort…. nee niet bepaald aanwezig, de banken en stoelen die ik zag (en uitprobeerde) zaten voor geen meter…. om nog maar te zwijgen van de heel hoge en zeer ruime ruimtes met glas-gebrande ramen waaromheen je de kieren op afstand al kon zien…brrrrrr of zo’n open haard het dan comfortabel warm zou krijgen waag ik toch te betwijfelen.

 7. Leuk dagje uit, alleen dat goedkoop tanken snap ik niet helemaal.
  Menig Duitser staat in Denekamp bij Roeleveld-Rolink tank en jerrycans te vullen, maar die plek ligt van en naar Drenthe waarschijnlijk net niet op jullie route.
  Iets om te onthouden als je nog eens naar de Oosterik gaat …

  • Ja zeker…

   Jah ik weet dat en ook ik snap het niet….. ik ken die pomp inderdaad, als ik in Oosterik ben tank ik er altijd… maar vandaag was het dus te ver om

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.