Ben ik nou gek of ???

Sinds gisteren circuleren er filmpjes op het internet van een groep jongeren die in het oude dierenpark van Emmen alles aan gruzelementen hebben geslagen. Bepaalde media plaatsen eveneens berichten waarin ze het publiek vragen of het terecht is dat die lui met gezicht, naam en toenaam, bekend gemaakt mogen worden of dat het publiek vindt dat de privacy van die jongelui daarmee ernstig geschonden wordt…
Het meest trieste is nog wel dat dit soort berichtgeving me nauwelijks nog choqueert omdat het al zo ‘ gewoon’  is in onze maatschappij, ongeacht hoe verwerpelijk ik het dan ook vinden mag. In wat voor trieste bedoening leven we eigenlijk werkelijk tegenwoordig?
Criminelen worden maar gepamperd met alles dat hun hartje begeert en de oorbare burger krijgt een trap na.

Wat mij betreft is het heel simpel!
Als je er voor kiest iets te doen dat niet hoort, dan zou die keus automatisch tot gevolg moeten hebben dat je alle rechten op privacy en meer van die ongein opgeeft.

Je mag in onze maatschappij niets zonder een certificaat of rij-bewijs behalve jezelf voortplanten. Hoe bizar is dat eigenlijk?!
Wij hebben aan de ene kant buren wiens kinderen echt voor galg en rad opgroeien, brutaal als de neten etc. Aan de andere kant een jong gezin met een zoontje en 2e kindje op komst dat totaal het tegenovergestelde is van de andere buren.

Nou kom ik weinig op openbare plekken waar ik met dat jonge grut in aanraking kom maar dat compenseer ik ruimschoots door mijn vele bezoeken aan de diverse dierentuin in ons land en die over de grenzen naar het oosten en naar het zuiden. Aan beide – overkanten is het zo anders dan hier in Nederland. Wat ik hier altijd weer constateer zie ik daar niet gebeuren en dan vraag ik me af hoe dat kan, wat maakt dat de Nederlandse jeugd in veel gevallen onuitstaanbaar is? Allemaal prinsjes en prinsesjes met idolate ouders, de erwt ontbreekt er nog net aan, of ouders die 100% gefocust zijn op dat apparaat waarmee ze vergroeid lijken te zijn en wiens kroost dus maar mag doen wat het wil.

Kortgeleden in Artis….
een jochie van een jaar of 5 staat met een lange bamboestok op vlinders in te prikken….moeders staat enkele meters verderop met haar gsm, op dat ding ontgaat haar kennelijk niets maar alles eromheen wel.

Kortgeleden in de Orchideeënhoeve….
“Oma…. oma… omaaaaaaaaa….. ”
‘ ja pop?’
“ik kan de kleur van de vleugels niet zien”
En tot mijn verbijstering doet oma een stap dichterbij, knipt met haar vingers tegen de vleugels van een vlinder aan en zegt: “je moet ze even open tikken” …..

Kortgeleden in Burgers Zoo….
Terwijl wij gevieren op het terrasje zitten komt een gezin aangedrenteld met 4 kleintjes, alle vier nog in de luiers, de 2 jongsten kunnen amper lopen. Pa en ma nemen plaats…. graaien beiden naar hun foon en verliezen acuut alle zin voor realiteit… de 4 koters dribbelen weg, alle vier in verschillende richtingen…

Kortgeleden in Wildlands
“mama, mogen wij de giraffen voeren?”
‘ ja hoor, antwoord barbiepop, grist een grote zak zoutje stokjes uit haar gucci-tas… je weet wel, die stokjes die je op bruiloften in glaasjes op tafeltjes ziet staan… geeft haar kroost de handen vol en doet het even voor…..

En zo kan ik echt nog wel even doorgaan. Bizar! Met al mijn levenservaring kan ik dit niet begrijpen. Moet ik, geloof ik, ook niet eens willen, maar toch! Ongelofelijk. En ik zie het zoveel dat het me wel eens beangstigt, dat grut moet in de toekomst ons land leiden? Na zo’n gedachte slaak ik wel een zucht van verlichting: “ben al ruim over de helft, hoogstwaarschijnlijk maak ik dat niet meer mee…”

Dierenwelzijn is over de hele wereld een hot item, al vele jaren. Vele diersoorten sterven in een rap tempo uit. Je kunt van een dierentuin vinden wat je wilt maar het is wel een plek waar je je kind iets kunt leren over het recht van het bestaan van ander leven en wie of wat dat ander leven dan invult, op welke wijze en in welke vorm…  maar nee, kennelijk moeten we het met zijn allen maar normaal vinden dat de dieren in dierentuinen vergiftigd worden, aangeraakt, in de handen gevangen alleen voor het plezier…zucht…..

” Vroeger” werd ik met straffe hand opgevoed, heb mijn portie rammel meer dan vaak genoeg gehad. Een moeder met losse handjes die bovendien haar mondje wel wist te roeren, ik ga hier maar niet herhalen wat ik zoal naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen, al dan niet terecht. Het is zelfs een keer gebeurd dat de buurvrouw er tussen is gekomen om mij voor verder onheil te behoeden. Mijn vader werkte altijd in ploegendiensten, het zinnetje ‘ wacht maar tot je vader thuis is…’ roept nog, ben 53 inmiddels, rillingen op. Mijn vader sloeg mij hoogstzelden maar de keren dat hij het deed, weet ik nog precies, ik voel nog zijn hand en vooral zijn trouwring. Manlief kreeg dan minder klappen, letterlijk en figuurlijk, maar had ook niet bepaald een fijne jeugd doordat zus 1 geterroriseerd werd omdat zij een ongelukje was en zus 2 het lievelingetje.

Op zeker moment wilden wij ook graag ‘ vader en moeder’  worden…. Velen zeggen altijd: je hebt minder snel de 100.000 dan een hok vol kinderen, dat ging voor ons niet op, we moesten er best veel voor doen om ze te krijgen. Met een verlies van 4 mochten we er 2 behouden. Wij spraken gelijk af onze kinderen nooit te slaan. Immers, je slaat de duivel er wel in maar niet uit? Achteraf hebben wij het fout gedaan, maar ja is dat niet het voorrecht van iedere ouder? Ik kan me niet voorstellen dat er ouders zijn die achteraf niet denken ‘ dat hadden we toen anders moeten aanpakken’  maar ja je handelt op het moment zelf naar beste vermogen toch? Onze kinderen mochten veel, zo goed als alles, er waren wel regels maar heel weinig.
Waar ik, wederom achteraf, nog steeds trots op ben, als dat al het juiste woord is…. is het wel het feit dat onze kinderen zich in het openbaar niet misdroegen, wij hebben ons met hen in het openbaar nooit hoeven schamen.

Natuurlijk zou ik graag bepaalde zaken anders zien, wie niet, thats life. Wellicht zie ik het nu ook allemaal door de verkeerde bril maar veel van dat jonge grut dat mij nu voor de voeten komt verdient wel degelijk een pak rammel. Hoe vaak gebeurt het niet dat het wordt goedgepraat onder het mom van ‘ slechte jeugd’  en bla bla bla…. Hou toch op, schei uit, ik had ook een ‘ slechte’  jeugd, en niet zo zuinig ook, maar ik heb me ook niet slecht gedragen in het openbaar, ik heb nooit andermans bezittingen vernield, me toegeëigend, ben niet aan de drugs of drank geraakt, niet in de goot beland etc.

Mochten er ooit stemmen opgaan voor het invoeren van cursussen voordat iemand toestemming krijgt zich te reproduceren…. Mochten er ooit stemmen opgaan om de dienstplicht weer in te voeren, en dat voor jongens én meisjes….
MIJN STEM KRIJGEN ZE ACUUT!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Ik ben het 100% met je eens.

  • en eigenlijk is dat erg…..dat we het eens moeten zijn over zo iets…. dat het ‘ echt’ is en geen verzinsel, zulke gebeurtenissen.

 2. Nou, dat is me nogal wat. Ben toevallig ook bezig met een logje waar een soortgelijk voorval in voorkomt…
  Sorry, ik snap het ook allemaal niet, wie wel hè?
  XXX

  • ja toch?

   het niet snappen ? is juist goed, geeft maar aan dat mensen zoals wij van een heel andere categorie zijn…..respect voor dingen en mensen is bijgebracht…

   xx

 3. Zet je maar schrap Melody. Straks probeert de jeugd ons te gaan heropvoeden zoals hun willen dat wij moeten zijn.
  Alle gekheid op een stokje. Je hebt gelijk.
  Liefs, Ria

  • grijnssss dat is mijn ouders al niet gelukt, mijn schoonmoeder ook niet… niemand eigenlijk…… ze moeten dus van wel heel goede huize komen 😉

   liefs terug

 4. Bij mij borrelt er dus ook een blog met een strekking als deze. Ik ben van de week van ellende de dierentuin uitgelopen!!!

  Heb je het achteraf verkeerd gedaan? Ik vraag het me heel erg af.

  • ja niet zo vreemd, dat soort kkids lopen overal

   Ja vast wel…welke ouder maakt geen fouten, maar al is het geen excuus…. tegen zoveel manipulatie van buitenaf kan niemand op …
   ik weet in ieder geval dat ik heb gedaan wat ik kon en dat schuldgevoel heb ik al heel lang geleden los gelaten.

   • Gelukkig, als ik kijk naar hoe je in het leven staat en hoe je vecht dan kan iemand dat alleen maar als goed voorbeeld nemen. Keuzes maak je zelf. Ik denk aan je x

    • Weet je, iedereen doet op zijn eigen manier dat wat hij/zij denkt dat het beste is… binnen diens eigen (on-)mogelijkheden valt dat niet altijd mee.
     Dank je wel. xxx

 5. Vooropgesteld dat het gelukkig toch ook vaak wél goed gaat ben ik het met je eens dat er téveel ouders zijn die van kinderen alleen de lusten en niet lasten willen. Opvoeden is zeker niet makkelijk maar een kind normen en waarden bij brengen is toch wel het minste dat ouders zouden moeten doen….. maar ja, als je zélf al niet van huis uit meegekregen hebt wordt dat lastig.

  • Ja gelukkig wel, daar ken ik ook voorbeelden van godzijdank.

   Het is inderdaad erg lastig maar met enige goede wil kom je een heel eind toch, en iedere ouder maakt fouten, dat hoort ook gewoon zo maar sommigen maken er echt een potje van omdat het ‘ikke ikke ikke, en de rest kan stikke’ is….
   De kinderen worden dan onuitstaanbaar en eigenlijk kun je daar alleen maar medelijden mee hebben…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.