Schreef ik 14 december HIER dat Daphne en ik het plan hadden opgevat om Rika en Mowgli te bezoeken op hun nieuw adres in het gewestelijk Amsterdamse Artis… duurde het nog even voordat het er van kwam. Vandaag was het dan eindelijk zover. Ik stond al op met het verkeerde been, dat beloofde niet veel goeds, ik ken mezelf, ik ken mijn buikgevoel en dat bedriegt me zelden, ook vandaag niet.


Rond 7.30 stapten we de auto in en vertrokken. De reis was verre van aangenaam want we kwamen een uur later dan gepland aan bij de ingang van deze dierentuin door diverse files.
Het was koud en nat en de wind liet zich ook niet onbetuigd. Ik kon het maar niet warm genoeg krijgen en dat terwijl ik heus niet zo’n koukleum ben zoals men van veel vrouwen zegt. Mijn gewrichten lieten zich al heel snel gelden en dat is helaas terug te zien aan de foto’s en ook aan het aantal dat door de selectie heen kwam.

Natuurlijk hebben we ons prima vermaakt, het is altijd feest zo met mijn meisje op stap te zijn, dat wil ik natuurlijk wel vooropstellen glimlach.
Veel later dan gepland stapten we de poorten van Artis weer uit en onze auto weer in. Wederom van de ene file in de andere en in plaats van 17.45 kwamen we pas op 18.30 thuis aan. Het was inmiddels donker en op ons 2e woongrond lag inmiddels al weer een witte laag van de sneeuw die gestaag viel, wat dat belooft voor morgen? Ik weet het niet maar vrees met grote vreze…
De pijnstillers die ik had genomen hadden kennelijk besloten een snipperdag te nemen zonder dat aan de baas te melden dus ja mijn humeur was op het minimum peil. GodZijDank stond manlief me al op te wachten met een knuffel en een kop dampende thee, mijn favoriete natuurlijk, kersenthee met karamelhoning, jummieeeee mijn tegenwoordige bak troost en deze werkt net zo goed als de ‘oude’.

Na nog wat gemopper en het uitkleden van de kleding die ik droeg en het weer aantrekken van mijn flanellen pyjama kon ik dan eindelijk op de bank kruipen, mijn deken over, en de de sd-kaartjes in de flap om mij met de foto’s bezig te gaan houden. Ik zei onderweg al tegen Daphne, dat mijn lijf niet mee werkt a la maar zolang ik het koppie maar stabiel houd is er niet zoveel aan de hand. Vanavond lekker relaxen en morgen dan maar weer zien wat ik kan of niet….

De fotomap is redelijk vol… een deel van mij en een deel van Daphne. Veel kijkplezier!