Belachelijk !!!

Ik benoemde al wel vaker hoe groot mijn afschuw is van de eigen-zakkenvullers in onze wereld.
Hoe blij ik ook ben dat ik mezelf de laatste jaren een Drentse mag noemen, weliswaar import maar toch, ik ben nu zeker niet blij met de leiding van de gemeente waarin ik woon.
Ik vraag me werkelijk af wat voor achterlijke koeien daar bij elkaar aan bureaus zitten en hoe ze het in hun botte hersens halen om de ene na de andere stommiteit te verzinnen, volgens mij doen ze daar niets anders dan wedstrijden organiseren over wie het stomste plan kan verzinnen dat ervoor zorgt dat de gemeente het meeste geld in de zak kan houden…. lees: naar de zakken van de managers kan laten stromen.

Ik kan ettelijke voorbeelden beschrijven maar laat ik dit niet een ellenlange blogpost laten worden en me tot die 2 beperken die me op dit moment het allermeest storen, ik gruwel echt van top tot teen als ik eraan denk.

1) Ondanks heel veel tegenstand heeft de gemeente toch groen licht gegeven voor een factory outlet op het TT-gebied, ten zuiden van de stad. Een groepje randdebielen heeft het, ongetwijfeld met intimidatie en omkoperij,  voor elkaar gekregen dat groene licht te krijgen. De leegstand in de stad is al afschuwwekkend en dat zal zeker nog erger worden. Welnee joh, alle tegenstanders zijn gek, want immers een foc zal mensen naar de stad halen, dus werkgelegenheid scheppen en voor inkomsten zorgen…. Tuurlijk, ik ben maar een domme huppeltut van het platteland en snap het niet.
Werkgelegenheid …. hoezo al die werknemers die nu werkloos werden, eerdaags worden, die in de stad werkzaam waren?
Leegstaande gebouwen, verpaupering op de loer, trekt criminaliteit aan, dat aanpakken/bestrijden kost niks natuurlijk…
Meer inkomsten ? Hoezo…. krijgt de winkelaar dan dubbel geld om uit te geven? Een euro kan nog steeds maar 1x uitgegeven worden toch?
Parkeren hier in de stad wordt steeds duurder…. bij het foc is dat gratis…. althans in 1e instantie natuurlijk….
De hele stad ligt op de schop, al vele jaren en dat gaat ook nog vele jaren duren, dus wie neemt nog de moeite om de binnenstad te bereiken als het foc gelijk aan aan afrit ligt?

Geld is er zat in onze gemeente, de wmo-pot bijvoorbeeld loopt over van jarenlange inkomsten zonder ook maar iets te betalen onder het mom van niet voldoende argumenten dat een uitbetaling voor het één of ander rechtvaardigt want ja pas op, er moeten reserves blijven natuurlijk, en nee niet enkele duizenden maar miljoen want stel je voor … ooit…. bla bla bla

2) …. en hier ben ik zo mogelijk nog veeeeeeel meeeeerrrrr verontwaardigd en bozer over!!
In het centrum van de stad, waar zich vroeger het oude ziekenhuis bevond, zijn zo’n 15 a 20 jaar geleden schitterende appartementencomplexen gebouwd voor senioren. Het is in die wijk verboden te parkeren, behalve wanneer je bewoner bent of gast van een bewoner en dat laat zien door een papieren parkeerkaart, eigendom van die bewoner, in je auto op je dashboard van de auto te leggen. Per woning is maar 1 kaart beschikbaar overigens.
Welneeeeee in al haar achterlijke wijsheid heeft de één of andere bureauklever bedacht dat het veel goedkoper is om dat per 1-1-2017 digitaal te doen. De papieren kaarten worden dus niet meer uitgedeeld. Iedere bewoner moet een app downloaden en installeren, en uiteraard leren gebruiken, en bij bezoek, het bezoek aan te melden dan wel af te melden als bezoek weer vertrekt. Er staan in die wijk geen parkeermeters en die komen er ook niet. Alle bewoners van die wijk zijn 80+. De meesten daarvan zijn of weduwnaar of weduwe. Iedereen !!! in die wijk is hulpbehoevend op de één of andere manier dus tal van zorgverleners zijn bij iedere woning dagelijks 1x of meermalen kind aan huis.
Digitaal is toch veel makkelijker?
Lees: goedkoper voor de gemeente…. bezuinigingen om de managers in nog luxere auto’s te laten rijden en vergeet dan vooral hun smerige bonussen niet.
Kortom… iedere bewoner in die wijk wordt gedwongen een smartphone aan te schaffen en die app te gaan gebruiken. Hoe simpel kun je het maken, het is immers compleet vanzelfsprekend dat al die bewoners al een smartpone hebben en ook weten hoe ze ermee om moeten gaan. De bewoners die dat niet kunnen mogen een avondje bij het gemeentehuis binnenlopen om uitleg te krijgen, maar natuurlijk dat snappen ze dan ook gelijk. Ze hobbelen allemaal met hun scootmobiel of rollator of bed naar het gemeentehuis voor een gezellig avondje “bagger slikken” dat uitgedeeld wordt door hun woongemeente, uit.
Op mijn vraag, face to face aan zo’n barbiepopje aldaar,  of ze zich realiseerden dat ze met dit idiote plan de eenzaamheid en het isolement van die bewoners enorm vergrootten keek ze me aan alsof ze het in Keulen hoorde donderen. ‘ach dat zal best meevallen hoor, we weten heus wel wat we doen….’ en dat uit de mond van iemand die amper 20 is, waarbij het water nog steeds volop rondom de oren stroomt…. ongelofeloos! Ik ben niet zo snel van mijn stuk te brengen tegenwoordig, zeker als ik me enorm opwind ben ik verbaal behoorlijk sterk en werkt mijn brein op volle toeren, dus razendsnel en voor anderen vaak niet bij te benen. Ik moest dus heel veel moeite doen om vriendelijk te blijven, het stoom kwam werkelijk uit mijn oren, het vuur uit mijn ogen en tja het sarcasme in mijn stem kon ik onmogelijk binnensmonds houden. Duivels was ik, ben ik nog steeds. Mijn maandagmeneer maakt zich zorgen, hij is geestelijk top fit en snapt heel veel. Hij heeft regelmatig aanloop en met uitleg zal zijn bezoek ook heus niet wegblijven maar alle andere bewoners, ik maak me ernstig zorgen!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik op dit moment niet kan zeggen welke emotie nou overheerst… die van onbegrip, die van zorg, die van woede, die van machteloosheid….

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Houdt er over op. Ik kan me ook zo vreselijk opwinden over politici en gemeente ambtenaren met hun uitgestreken bedweterige (smoelen) koppen. Hoop dat er veel weerstand komt zodat iig dat parkeren van de baan gaat.

  • die weerstand is al heel groot en groeit nog steeds…… maar of het zoden aan de dijk zal zetten betwijfel ik ten zeerste ;-(
   Ze gaan immers over lijken?

 2. We gaan naar Mars.
  Ook zo iets stoms.

 3. Laat al die emoties maar over elkaar heen buitelen tot je ze kwijt bent. Af en toe raak je als eerzaam burger volledig van de leg door alles wat je door de strot gewrongen krijgt. Aan de ene kant worden er scheppen geld uitgegeven aan “onzin-dingen” terwijl in de zorg iedere cent nodig is. Het is triest…
  Dikke kus ♥

 4. Met verbazing je blog gelezen. Echt ongelofelijk! Hoe kunnen mensen van 80+ met zoiets omgaan? Weinig mensen van die leeftijd hebben computerervaring. Tsssss….

  Liefs Frederique

 5. Ik begrijp je hélemaal, ook hier zijn plannen om het parkeren digitaal te gaan beheren, voor zover ik begrepen heb blijft er óók een mogelijkheid om het anders te regelen en die zal ik ook zéker afdwingen want….. zoals je weet ben ik digibeet en heb ik géén computer of luxe telefoon. Ze lijken wel gék, dat niet iederéén in opstand komt begrijp ik nog het minst.

 6. Het is overal hetzelfde. De gemeentes flodderen maar wat aan met alle proefjes en foefjes.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.