“Beginners-herhaling-Geluk”

Jullie herinneren je misschien nog wel dat Daphne en ik enkele weken geleden op 9 november, vandaag precies 3 weken geleden, deelnamen aan een fotoworkshop Avond-Fotografie. Het praktijkgedeelte van die avond viel letterlijk in het (regen-)water en de heren van de organisatie besloten daarop dat we dat deel op een andere avond zouden herhalen, we zouden wel bericht krijgen. Dat bericht kwam vrij snel en de nieuwe datum was de 30e, vandaag dus.

Rond 19.00 dropte manlief ons voor de foto-winkel Baron en na een kop koffie gingen we dan weer op pad. De heren van Olympus kennen de stad niet dus de groep kon voorstellen aandragen, en zo stonden we dus even later bij het Museum en weer even later elders in de stad om weer even later te eindigen bij De Kop van de Vaart. Daarna zouden we terug naar de winkel om van sommigen de foto’s te bekijken en nadere uitleg te krijgen. Die uitleg bleek te gaan over het bewerken / verbeteren van de foto’s. Nou is dat iets dat Daphne noch ik doen, ten tweede was het vanaf de Kop van de Vaart een behoorlijke tippel terug naar de winkel, althans voor iemand met een extreem pijnlijke voet wel, dus besloten wij dat deel dan maar te laten schieten omdat het voor ons geen toegevoegde waarde zou hebben.

Ik stuurde manlief een berichtje die ons enkele minuten later oppikte en weer enkele minuten later zaten we thuis op de bank met hete koffie en thee en konden we de foto’s gaan bekijken. Daarna selecteren en uploaden natuurlijk. Ik besloot er geen 2e map aan te wijden maar de foto’s van vanavond samen te voegen met de foto’s van 9 november. Die MAP is niet zo heel groot, bevat 74 foto’s van ons samen dus.

Door te oefenen met de tips van de heren opleiders verkrijg je natuurlijk de meest ‘rare’ foto’s. Het overgrote deel is dan ook in de prullenbak beland, op eentje na, van Daphne, die is gewoonweg veel te leuk om weg te gooien. We hebben weer het eea geleerd en zullen daarmee ons voordeel kunnen doen maar het allermooiste is toch wel (voor mij dan) dat ik dit niet alleen hoef te doen maar samen met de keus van mijn zoon, ik vind het prachtig dat zij en ik deze hobby delen, evenals dierentuinen en die 2 hobby’s dus ook prima kunnen combineren.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. Foto-grafie = schrijven met licht. Mooi!

 2. Wat leuk! Dat zou ik ook wel een keer willen doen. Mooi zeg, echt geweldige foto’s ❤

  • Zulke foto-workshops zijn inderdaad zeer leuk, en verslavend ook 😉
   We hebben er al een behoorlijk aantal gedaan en zijn volop van plan het vaker te gaan doen.

   Dank je wel hoor, ♥♥

 3. dat is een geslaagde avond geworden aan de foto’s te zien

 4. Leuk zo ‘s avonds op pad! En droog dit keer. Leuk ook om te zien hoe jullie geëxperimenteerd hebben. Hadden jullie een statief mee? Ik keek even naar de informatie bij de foto’s en ik zag dat jullie beide het diafragma op f7.1 hadden en de iso op 100. En dat de sluitertijden rond de twee en een half á drie seconden lagen. Dat is in de hand moeilijk stil houden lijkt me. Hoe dan ook, feestverlichting is altijd mooi op de foto. 🙂

  • Ja inderdaad, het weer is zoals het is, gelukkig hebben wij er geen moeite mee ongeacht welk weertype dan ook.

   Dank je wel, ja klopt hoor. Heel veel oefenen met stoppen en sluitertijd enzo. Ja dat ook, we hebben er nu beiden eentje gelukkig dus hoefden ze niet meer te lenen. Klopt helemaal 😉 die 7.1 en iso 100 was op advies van de cursusleiders en de sluitertijd was dus een kwestie van spelen, kijken, stops toe passen vooruit danwel achteruit etc.. en dan maar kijken welke foto uiteindelijk de moeite waard is… Dat redt je in de hand inderdaad niet, ik zeker niet in ieder geval grinnik.

   Ja dat maakt het extra leuk… ik wil ‘binnenkort’ nog eens weer want ik wil al een hele tijd foto’s in de avond maken van de kazerne omdat dat gebouw erg mooi is en bovendien in het donker heel mooi verlicht is, zeker langs de vaart met de weerspiegelingen etc.

   • De kazerne! Dat lijkt me ook prachtig. Het is een van de bijzonderste gebouwen in Assen, op misschien het Drents museum na. Misschien hebben jullie nu ook feestverlichting aan de bruggen?

    • Is en blijft natuurlijk een kwestie van smaak en al hoe zeer het museum ook de moeite waard is… de kazerne vind ik beduidend indrukwekkender…

     Nee nog niet…hopelijk komt dat nog…

     kom je ???

 5. Het is een hele leuke bezigheid Melody, en het gaat je goed af zo te zien. Zonder statief is het niet doen.

 6. En die feestelijke verlichting is natuurlijk een heel dankbaar onderwerp om in de avond te fotograferen.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.