Beesten-Spul

Zoals ondertussen al wel bekend ben ik gek op dierentuinen.

Via de Nederlandse tv word ik in die zin niet zo verwend.
SBS6 heeft een tijdlang een serie uitgezonden over Burgers Zoo in Arnhem en rond de opening van Wildlands ook van hen een serie maar verder is dit onderwerp bij de Nederlandse tv-programma-makers kennelijk niet iets waar hun interesse naar uit gaat.

De Duitse tv doet dat daarentegen wel en zeer ruimschoots ook.
Iets waar ik natuurlijk heel blij mee ben.
Begin september ga ik weer met mijn schoonmeisje een paar dagen op stap, dit jaar is onze keuze weer gevallen op Duitsland en specifiek dus de steden Leipzig en Dresden, natuurlijk vanwege hun dierentuinen maar ook vanwege hun architectuur en de omgeving niet te vergeten.

Onze dvd-recorder draait dagelijks en de Duitse kanalen zitten altijd in het opname-schema. Ik hou het even bij de dierentuin programma’s die zij uitzenden, dat is een mooi rijtje van maar liefst 10 Duitse dierentuinen. Nou om precies te zijn 9 want de 10e, weliswaar wel in de Duitse taal gefilmd bevindt zich op Tenerife.

 Elefant, Tiger und Co=Leipzig  Elefant, Tiger & Co  Zoo
Leipzig
 Eisbar, Affe und Co=Stuttgart Eisbär, Affe & Co. Wilhelma
Stuttgart
 Giraffe, Erdmannchen und Co=Frankfurt Giraffe, Erdmännchen & Co  Kronberg
Frankfurt
 Leopard, Seebar und Co=Hamburg Leopard, Seebär & Co  Hagenbeck
Hamburg
 Nashorn, Zebra und Co=Munchen  Nashorn, Zebra & Co  Hellabrun
München
 Panda, Gorilla und Co=Berlin  Panda, Gorilla & Co  Tierpark & Zoo
Berlin
 Seehund, Puma und Co=Bremen  Seehund, Puma & Co  Zoo am Haven

Bremerhaven
 Pinguin, Lowe und Co=Munster Pinguin, Löwe & Co  Allwetter-Zoo
Münster
 Wolf, Bar und Co=Hanstedt Wolf, Bär & Co LüneburgerHeide
Hanstedt
 Papagaien, Palmen und Co-Tenerife  Papageien, Palmen & Co  Loro Park
Tenerife

8 thoughts on “Beesten-Spul

 1. Die serie Brugers Zoo was de indirecte aanleiding dat we jou in die dierentuin konden ontmoeten;-) Verder heb ik weinig met dierentuinen en kom er niet zo veel als het niet gaat om kinderen een leuke dag te bezorgen.

  • zo zie je maar dat van een tv-programma iets leuks kan komen

   Dat weet ik, is ook prima natuurlijk. Onder het mom van ‘wat d’ oine noit lust vreet d’aander zug dik in’ … is het alleen maar mooi dat wij mensen unieke individuen zijn anders was het een saaie boel toch

  • Ja dat klopt inderdaad, die benoemde ik niet maar ik ken het gelukkig wel…. nou staat Ierland nog op mijn wenslijstje dus zodra dat lukt, bezoek ik die zoo natuurlijk ook.

 2. Ik hou van dieren maar niet van dierentuinen.
  Het geld kan beter besteed worden om het stropen tegen te gaan bij de in het wild levende dieren. Het verbieden van verkoop van tanden en huiden enz… Daar steek ik liever geld in.
  Sorry hoor Melody . Geniet jij er maar van het is jou ding.
  Liefs, Ria

  • Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor, ik ben het helemaal met je eens.
   Alleen, de dieren die nu in dierentuinen zitten kunnen onmogelijk terug de natuur in… en nog steeds worden wilde dieren gedood om hun jongen te stelen en die als speelgoed te verkopen… er zitten meerdere kanten aan helaas.

   Gelukkig doen de dierentuinen ook goed werk, bijv. het in stand houden van een bepaalde dierensoort ipv het te laten uitsterven. Maar ook dierenwelzijn krijgt een steeds belangrijkere plek in hun functie, gelukkig!

   Liefs terug

 3. Ik kijk graag naar dieren maar word in een dierentuin vaak een beetje treurig. Al die dieren in een hokje. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht aan hun “eigen” terrein geschonken. Dierentuinen hebben geen andere keus dan met de tijd mee te gaan en daar hebben zowel de dieren zelf als de bezoekers baat bij.
  Dikke kus

  • nog niet zo heel lang geleden zou ik dat volledig beaamd hebben… een jaar of 10 gemiddeld… maar sindsdien wordt ik steeds ‘blijer’ als ik zie wat ze doen aan verbeteringen.

   kusssss

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.