Baby’s

Baby’s

De weersvoorspellingen toonden ‘prima Ko-weer” voor vandaag dus sprak zij met haar schoonmeisje af elkaar in ons 2e thuis te treffen aangezien de laatste niet hoefde te werken. Véél pitamientjes op doen dus want dat doet ons 2e thuis wel met ons en als de zon dan ook nog eens de hele dag ons gezelschap opzoekt is dat niet verkeerd.

We startten met zijn tweetjes bij Travelers met een bakkie waarna we het Kompasplein overstaken en de Vlindertempel in gingen, de camera’s waren immers nog warm / droog…  In de poppenkast hadden we mazzel, maar liefst 2 Komeetstaartvlinders hingen te pronken.

Even later werden we ‘opgeschrikt’ door een hoi van een bekende stem en bleek Herman achter ons te staan, Daniëlle aan op weg naar de grote kas. De kortste route is dan via Birdy Bush… tja daar moést ik wel even pauzeren want één van de Jungle Jims was net bezig met het voeren van de Lori’s van de Blauwe Bergen.

 

Daarna was het toch écht oogkleppen op, en doorrennen naar het deel waar je vrij zicht op de apeneilanden hebt. En ja wel een dierverzorger kwam tegelijkertijd met ons aan en alle apen hadden dat natuurlijk in de smiezen. Mama met kind lieten zich ook mooi zien en fotograferen.

Daarna was het tijd voor ons om de magen te vullen en even te zitten. Zowel mijn lijf als geest hebben er nog niet echt veel zin dus is rust en pas op de plaats heel belangrijk om de energie goed te verdelen als je een dag voor je hebt. We ontdekten de Gibbons maar ook ‘Stompie” zoals wij één van de Madagascar Daggekko’s genoemd hebben sinds dat diertje vorig jaar vlak naar zijn geboorte zijn staart verloor.

Her en der spotten we ook nesten met Mama’s en/of Papa’s erop met heel jong grut, zo leuk! Uiteindelijk de kas uit en via de Olifantendelta Jungola weer uit waarna we rechtsaf het Kompasplein opdraaiden en gelijk weer rechtsaf gingen de Zonnetempel in langs de stoeiende Vosmangoesten (die een aantal jongen hebben, wat dus wel consternatie in de groep oplevert dankzij hun uitdagend gespeel en geklim)  Dogondorp door, de Prairie op en verder maar langs de Nandu’s, Walibi’s, langs de Savanna naar de Leeuwenberg. Het jonge grut lag met Moeder en tantes te spelen terwijl Papa in één van zijn holen een middagdutje deed.

Daar namen we afscheid en gingen Daphne en ik de ene kant op terwijl het andere duo huiswaarts keerde. Daphne en ik wilden nog even langs de Bavianenarena want we hoopten daar ook babyfoto’s te kunnen scoren en dat lukt gelukkig volop.

Ipv daarna door te lopen langs de andere kant van de Savanne, kozen we ervoor op onze stappen terug te keren want een zeker, én herkenbaar, geluid had ons al gemeld dat een zeker iemand wakker was geworden en dat levert vaak mooie foto’s op dus gingen we terug naar de Leeuwenberg.

Daarna Animazia in, warme chocolademelk met slagroom en een gevulde koek… caloriebommen waar mijn cardioloog een hartverzakking van krijgt maar ook een rustpauze met de pootjes omhoog waar mijn fysiotherapeute dan wel weer trots om zal zijn. Die maant me regelmatig en zij vindt het maar nauwelijks geloofwaardig als ik zeg: “tegenwoordig gaat het op mijn tempo, men past zich daar maar aan aan en wil men dat niet dan staat het men vrij verder te lopen zonder mij…”   Langs de aquaria en maar weer naar buiten want ik wilde wel richting huis onderhand, mijn schoonmeisje ook want op haar ligt nog een hoop werk te wachten, zij zijn bezig met het verbouwen van hun gang.  En als je in Animazia bent ben je nog niet bij de uitgang.

Weer op de Prairie deden we een stapje opzij naar rechts om Nortica op te gaan. De witte meiden maar ook de dames en heren met hun slipjasjes aan hadden we nog niet bezocht vandaag. We troffen het wat de slipjasjes waren actief aan het zwemmen etc en de witte meiden, 3 vd 4 althans, lagen prima zichtbaar voor de lens dus daar hebben we even van geprofiteerd. Ook langs de uilen en het nieuwste deel in Nortica waar de wasberen zitten… en ja ik had ze mazzel dat het diertje zich omdraaide en ik heb kon fotograferen.

Rechtsomkeert maken want vanaf die kant was de doorgang geblokkeerd door werkzaamheden. Weer over het Meridianenpad naar de Prairie en even binnenwippen in de stallen van de nijlpaarden die allemaal stonden te eten en drinken. (Enig idee hoe luid dat klinkt? Enig idee hoe dát geluid rillingen van afschuw en meer veroorzaakt bij iemand die misofonie heeft… brrrrr maar ja je moet wat overhebben voor iemand toch, en een zeker iemand vindt foto’s van Nijlpaarden altijd geweldig dus tja wie ben ik dan om het die persoon niet te gunnen *glimlach*.).

De 2e doorgang van Nortica naar Serenga stond open dus gebruikten we die om terug op Nortica te komen, het afgesloten deel omzeild als het ware, langs de Californische Zeeleeuwen en de Manenrobbel én door het Kompasplein weer over naar de uitgang.

Weer even later namen Daphne en ik afscheid van elkaar en keerde ik huiswaarts zo’n 55 km verderop en Daphne ook, zo’n 4 km verderop, ik in de auto, zij op de fiets. Eenmaal thuis de pootjes omhoog, flap op schoot, beker leut en foto’s bekijken. Oeps, dat ik geen goede dag had bleek al snel want van de 245 foto’s bleven er 200 over (na aanvulling met foto’s van mijn foon af ook nog eens… zucht, snik, slik) .  Wil je die bekijken, klik dan op de foto hieronder.

Het foto-album van Daphne bevat 279 foto’s en je opent het door op onderstaande foto te klikken

6 gedachten over “Baby’s

 1. Het was voor jullie mooie dag geweest in de dierentuin. Je hebt aardig heel veel foto’s van gemaakt. Er zit sommige foto’s heel bijzonder om te zien. Baby kale beestje is apart om te zien. Mooie dieren foto’s heb je gemaakt. Er zit wel dieren staat prachtig erop. Het kan wel voorstellen dat je moest rusten. Het is ook vermoeiend. Ik wens je alvast fijn weekend. XX

 2. Goede morgen Melody, dat was een leuk bezoek aan de dierentuin. Met zoveel jonge dieren erbij zou ik het bijna een kraambezoek noemen 😉
  Je hebt er een mooi log van gemaakt, voor vandaag een fijne vrijdag gewenst.

 3. Ha Melody,

  ohohoh… wat word ik hier blij van.
  Wat een heerlijke foto’s.
  En niet alleen heerlijk: ook zo mooi. Zo haarscherp en zuiver.
  Echt dubbel en dwars genieten…Dank je wel!
  Liefs, Marlou

  .

 4. Wat een mooie foto’s weer. Het was zeker een heerlijke dag. Wat goed dat je naar je eigen lichaam luistert… ik weet dat je hoofd meer wilt dan je lichaam je toelaat en dat maakt het best lastig. Ben trots op je.
  Laifs,

 5. De duttende leeuw, het wasbeertje, baviaan moeder & kind, en dan die ijsbeer! Maar ik ga toch voor het nijlpaard (-:
  Jullie hebben een heerlijke dag gehad (nou ja…) en ik genoten van de foto’s..
  Dikke knuffel.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: