Het is februari en ik kijk uit naar berichtgeving ergens medio maart/april.

Miet zomaar berichtgeving natuurlijk maar specifieke berichtgeving. Berichtgeving betreffende geboortes van 2 dikhuid-baby’s. Eentje in Amersfoort en eentje in Amsterdam.

In Dierenpark Amersfoort is Indra drachtig… zij werd zelf geboren op 5 april 1999 in hetzelfde dierenpark en maakt samen met haar moeder Khine War War deel uit van de olifantenkudde. Indra is een ervaren en ook liefdevolle goede moeder, het kalf dat ze nu draagt is haar 5e. Haar 1e kalf stierf op de dag van de geboorte; 3 april 2007. Daarna werd ze moeder op 10 november 2009 van Kina, op 1 november 2012 van Kyan en op 25 maart 2017 van Yunha. Haar beide dochters en zoon zijn ook deel van de kudde in Amersfoort. Men heeft daar een kudde van 7 olifanten, 5 koeien en 2 bullen. Maurice is de stier die voor nageslacht zorgde en Kyan loopt er nog als puber rond samen met bulletje Thabo die geboren werd op 25 september 2017. Diens moeder is Kina, dus Thabo is de kleinzoon van Indra, terwijl zijn tante dus een half jaar eerder ter wereld kwam.  Voor stier Maurice (16 juni 2001) is het kalf dat verwacht wordt zijn 3e kind.

In Artis Amsterdam is Thong Tai drachtig, de matriarch van de kudde die uit 4 olifanten bestaat, 1 stier en 3 koeien.  Thong Tai komt uit Vietnam waar ze in 1990 geboren werd. Ze staat sinds 28 november 2003 in Artis nadat ze daarvoor in Blijdorp/Rotterdam stond en in het Duitse Allwetter Zoo Münster waar ze kwam toen ze 4 jaar was. Het moedergeluk was haar echter niet vlekkeloos beschoren.  5 augustus 2005 werd ze voor het eerst moeder van Yindee (die ook in Artis staat), op 10 januari 2009 kreeg ze een kalfje dat een dag later stierf., op 18 juni 2011 van Mumba (die helaas ten gevolge van het Herpesvirus overleed op 7 december 2015) en op 16 oktober 2016 van Sanuk. Thong Tai staat met Yindee en Sanuk in Artis, samen met stier Nicolai die sinds 16 juni 2018 in Artis staat. Het kalfje dat nu verwacht wordt is voor Nikolai (2 mei 1993) zijn 18e spruit en voor Thong Tai haar 5e.

Kortom… fantastische redenen om het nieuws te blijven volgen en zodra dat nieuws dan binnen is gaat mijn schoonmeisje kijken wanneer ze vrij is, of vrij kan regelen, en dan tuffen we die kanten op… ik kan niet wachten… (en ja ik besef dat ik natuurlijk bij lange na niet de enige ben) …  Maar dit soort vooruitzichten zijn wel heel fijn, staan niet voor niets ook in de zijkolom want elke blik op mijn blog vrolijk me dan gelijk weer op, aangezien het, afgezien van dat lijstje, aan reden tot vrolijkheid behoorlijk ontbreekt momenteel.

3 Hartenluchtjes op “Babietjus”

  1. Leuk al die bebietjus, in Amersfoort slapen de verzorgers nu bij Indra, zij verheugen zich ook op de bevalling. Ik wens ze allemaal een gezonde en voorspoedige bevalling toe en jou een heel fijn weekeinde.
    Dikke knuf en laifs,

  2. Leuke baby olifant om te zien. Zo schattig om te zien. Mooie foto’s heb je gemaakt.
    Het word daar ook goed verzorgt. Kun je wel goed zien.
    Fijn weekend. Groetjes, XX

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.