Met “au” begon mijn dag….nadat ik enige tijd later weer “hè hè” kon zeggen omdat het ongemak afnam stapte ik de auto in en reed naar de fysio. De huisarts was het eergisteren wel met me eens dat ik maar weer ff naar de fysio moest… en dankzij een uitvaller kon ik sneller terecht dan in 1e instantie afgesproken. Ergens halverwege de behandeling: ‘als ‘t niet gaat dan zeg je ‘t hè?’ en op mijn ‘ja hoor’ lachte ze met een grinnik: ‘ja ja dat moet ik dan eerst nog eens beleven’ waarop ik weer zei: ‘je kent toch die uitspraak van zachte heelmeesters wel’..
Wat blijkt nou? Mijn regulier rugprobleem is het probleem niet deze keer. Deze keer is het een si-gewricht in mijn linkerheup die zo vast zit dat hij weigerde mee te werken, morgen dus maar in de herhaling om dat ‘kreng’ van zijn plaats los te wrikken waarna het dan beter moet gaan.

Gees-070716-5Na een kopje koffie thuis met manlief stapte ik weer de auto in en reed ik naar Anita. En ruim een half uur later parkeerden we de auto in Gees op de parkeerplaats van de beeldentuin. Eén van ons beider meest favoriete plekjes in onze tegenwoordige woonprovincie. Het was prachtig weer en we gingen er vanuit dat de tuinen er nu veel mooier bij zouden staan dan bij ons vorig bezoek in mei op de 1e dag dat ze weer open waren. En daarin werden we niet teleurgesteld, pracht en praal; bloeiend en groeiend groen en talrijke andere kleuren, zó mooi!

Genieten dus met de grote G.

De diverse kunstcollecties die over het hele terrein zijn uitgestald kun je wel scharen onder de noemer: “voor elk wat wils”. Er zijn dit seizoen 2 delen die mij niet boeien, daar fotografeer ik nu dus ook niet meer, dat heb ik de 1e keer wel gedaan om mijn ‘collectie’ compleet te hebben maar niet omdat ik ze zo mooi vind. Vandaag heb ik dus ‘alleen’ die gefotografeerd die ik wel mooi vind. Met name de collectie die bij de foto hierboven hoort vind ik helemaal geweldig…. en met name dus dat beeldje op de foto zou ik kopen als ik ruim in de slappe was zou zitten.
Zit ik dus niet, is niet erg, ik geniet er nu minstens zo van.

Gees-070716-4

Enkele uren later stapten we weer in de auto en reden via kruip-door-sluip-door-weggetjes terug naar Assen. Op onze route lag het dorp Dalen en we zagen een terras, deels in de schaduw, deels in de zon. “Koffie dan maar?”…. “tuulk, met wat lekkers erbij dan wel te verstaan!’
Dus de auto weer geparkeerd en onze benen onder de tafel.

melodyanita

De bediende kwam en nam onze bestelling op, eigenlijk inmiddels standaard want het ene nemen we echt altijd en het andere als het voorradig is, we boften deze keer, het was er…. weliswaar op de Drentse wijze ipv de Belgische maar de smaak was er niet minder om, smullen!!!

Gees-070716-2
Tja…en daar zit je dan…… gezellig met zijn tweetjes…. geen zin noch behoefte aan ander/meer gezelschap … Die vlieger ging niet op want al dat zoets verspreidde eveneens zoete geuren en dat is letterlijk heel aantrekkelijk… En dus sloot een andere vlieger zich ongevraagd bij ons aan maar was wel zo fatsoenlijk aan zijn eigen ‘tafel’ aan te schuiven, het kan natuurlijk niet maar we verbeeldden ons dat we zijn gesmikkel konden horen glimlach

Gees-070716-3
Rond 6-en leverde ik Anita bij haar woonstee af en reed verder naar mijn eigen woonstee waar manlief me verwelkomen met een beker dampende koffie en nadat ik de heren begroet had e één daarvan van ‘mijn plaats’ afgestuurd had, kon ik plaatsnemen en de foto’s op de pc zetten. Enkelen kwamen de keuring niet door, anderen daarentegen wel. Als je dus ook de andere (117) foto’s wilt zien, die van mijn camera aangevuld met enkele van Anita die zij maakte met haar gsm, klik dan HIER. Veel kijkplezier.

8 Hartenluchtjes op “Au? ~ Lekkurrr”

 1. Tjonge, je si gewricht …….. hoop dat hij snel weer gaat bewegen en jou pijn over gaat.
  En Gees ………. nooit geweest, maar dat vind ik oo zo jammer, want echt, ik ben gek op dat soort beeldende kunst.

  1. Jahaa… .dat hoop ik ook, dat snap je wel.

   Eh ja dat is dan wel ‘gek’ te noemen maar ja het ligt ook niet echt naast de deur voor jou…. zeker niet als je met het ov moet reizen….
   Maar mocht je ooit besluiten toch deze kant op te komen, ik haal je met liefde van een station en breng je er naar toe!!

  1. 😉 Dat zag ik ook ….. maar ehhhh ….. pas toen ik thuis was en de foto’s op de pc bekeek 😉 Onder het mom van beter laat dan nooit ben ik dan toch nog keurig op tijd !

   Ja inderdaad…. op voet-‘bekleding’ (moeten=willen=mogen) bezuinigen wij beiden niet gezien onze fysieke on-mogelijkheden.

 2. Zo leuk: eerst de foto van jullie lekkers en daaronder een hommel die in een versnapering duikt (-:
  Eerste beeld vind ik mooi. De titel zou “bevrijding” of “loslaten” kunnen zijn.
  Dikke kus ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.