~ KIJKERIJ ~·SPBB

Arthur & meer

Safari-Park Beekse Bergen -Hilvarenbeek-:
Welkom kleine banteng Arthur! 🐮🎉
Afgelopen week is er een jonge banteng geboren. Dat is goed nieuws aangezien er in Europese dierentuinen nog maar 96 bantengs leven. In het totaal heeft Beekse Bergen nu acht bantengs, één volwassen stier, zes vrouwtjes en dit baby-tje.

 

~ * ~ * ~ * ~

Burgers Zoo -Arnhem-:
Het duurt helaas nog even voordat de bezoekers de leeuwenwelpen zelf kunnen bewonderen, daarom houden we jullie graag op de hoogte met een video van de vaste dierverzorger. De leeuwenwelpen laten zich soms kort even buiten de schuilhut zien achter de schermen. Moeder blijft heel waakzaam en zelfs de vertrouwde dierverzorgers moeten van haar afstand tot haar jongen houden. Heel natuurlijk, beschermend gedrag dat wij uiteraard toejuichen. Daarom respecteren we rust en ruimte voor de leeuwin en haar kroost en laten we de dieren zelf bepalen wanneer ze er klaar voor zijn om op termijn ook voor de schermen te kijken.

 

~ * ~ * ~ * ~

Artis -Amsterdam-:
Vanmorgen in de vroege ochtend is er een zwarte kuifmakaak geboren.
Een aantal uur na de bevalling was moeder al buiten te zien met het jong. Omdat het jong zich stevig vasthoudt aan de moeder, hebben de verzorgers nog niet kunnen zien of het om een mannetje of vrouwtje gaat.
Vooral de andere vrouwen in de groep voelen zich sterk aangetrokken tot het jong en komen regelmatig bij de moeder kijken en naast haar zitten, zoals ook te zien is in deze video. www.artis.nl/kuifmakaak-geboren

 

~ * ~ * ~ * ~

Dierenpark -Amersfoort-:

Smullen!

😋 De vosmangoesten zoeken behendig naar lekkers in hun verblijf. Kijk mee hoe zij hun voedsel ontdekken!

 

18 Geluchte Hartjes op “Arthur & meer

   1. ik zag ze onlangs nog in Burgers en komende week in Blijdorp
    of die ook mogen fokken met hen weet ik niet , maar denk het wel

    bezoek Orchidenhoeve zou mooi zijn , een goede dag wat van te voren plannen 🙂

    koers groet

  1. Ja nou en of.

   Je zegt het… het ‘lijkt’ … .gelukkig is dat ieder jaar wel het geval, Ik denk dat jij je het nu bewuster bent dan anders omdat ik er heel veel over blog… en dat doe ik express want Corona richt onnoemelijk veel leed aan.. zeker in de dierenwereld dus als ik kan bijdragen aan het vergroten van bewustwording over hoe dieren onze hulp nodig hebben dan doe ik dat natuurlijk heel graag.

   Ja klopt… nu de overheid nog…. hun 39 miljoen lijkt veel maar is veel te weinig helaas.

 1. Leuk, Mel, al dat jonge grut, verwacht eigenlijk de baby boom in mei, is dat raar? Of leggen de vogels alleen in Mei een ei?
  Ook die zijn nog laat bezig, net verstoorde ik een merelpaar! Niet expres, natuurlijk. xxx Liefs.

  1. Ja gaaf toch?

   Nee hoor, dat gaat het hele jaar door…. in november bijv wordt er een nijlpaardje verwacht in Blijdorp, rond de jaarwisseling een olifantje in MIerlo… .

   liefs ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.