Aqua-Zoo-Leeuwarden

aquazoo180316b
Vorige week donderdagavond – nacht begonnen Dapne en ik met een avondje film, het 1e en 2e deel van de trilogie The Hobbit… ik zag deel 3 wel maar zij niet omdat zij het bed in ging. Gisterenavond kwam ze beneden nadat Joop de nachtdienst was ingegaan, en keken we alsnog samen naar deel 3. Deze en Lord of the Rings, zijn mijn bij uitstek favoriete films maar kan ik alleen maar kijken als manlief weg is want hij vindt er werkelijk helemaal niets aan.
Nadat deel 3 afgelopen was ging Daphne weer het bed in want we hadden afgesproken vanochtend vroeg op te staan om weer eens naar Aquazoo in Leeuwarden te gaan.
Ik bleef lekker op de bank zitten en besloot de ‘making-of’ te gaan zien. Dat was er nog steeds niet van gekomen, raar maar waar. De 1e dvd bevatte 5 uur aan film-ontstaan-maak-materiaal. Daarna heb ik de tv uitgedaan en ben met een boek onder een deken gekropen.
Om even voor achten scoorde ik via vakantieveilingen.nl 2 goedkopere entreekaartjes die ik eerder vannacht al gevonden had en dus de veiling-einde-tijd van in de gaten had gehouden.
Even na negenen stapten we in Daphnes auto en gingen we op weg. Helaas liet de zon zich niet zien maar verder was het prachtig!
Ook Aquazoo is volop bezig met verbetering, uitbreiding van de dierenverblijven en het toevoegen van dier-soorten. Het park is dus ‘under construction’, en ondanks dat dat wel rommeliger dan normaal oogt, maakt dat me altijd weer blij. Het is goed te constateren dat dierentuinen in Nederland hun uiterste best doen hun dieren het zo goed mogelijk naar de zin te maken in alle opzichten.

aquazoo180316a
Het was erg rustig in het park en dat werkte helemaal in ons voordeel natuurlijk, geen wachtrijen, geen lelijk woord-kinderen die los gelaten worden omdat pa/ma hun gsm belangrijker vindt etc. Bijna aan het eind van de ronde boften we extra, we kwamen bij de zeeleeuwen en laten die nou net gevoerd werd. Daphne en ik waren het enige publiek dus konden we ook even rustig met de verzorgers babbelen, zo’n zeeleeuw krijgt gemiddeld zo’n 4kg vis te eten per dag…

We zochten het restaurant weer en na een bezoek aan de natte ruimte kochten we een heerlijk belegd broodje met koffie en chocolademeld die we ons wel lieten smaken. Daarna voor de 2e keer het ‘onderdak-deel’ van de dierentuin in omdat we hoopten betere fotokansen te krijgen, daarin werden we niet teleurgesteld glimlach. Toen op naar de auto en via b-wegen terug naar huis, beiden geen zin om op de snelweg te gaan zitten koekeloeren. BIj thuiskomst werden we onthaald om heerlijke koffie dat het koude lijf goed deed. Weer een heerlijke dag om op terug te kijken, en al gaat het momenteel verre van goed met me, ik ben me wel bewust van hoe gelukkig ik ben dat ik dit soort uitjes toch heel vaak mag en kan doen, en daar ben ik dankbaar voor. Om nog maar te zwijgen van hoezeer ik bof met die schoondochter van me!! Ik kan naar waarheid zeggen dat zoonlief en ik vaak van mening verschillen maar in dit geval helemaal niet glimlach

Willen jullie de foto’s zien? (het zijn er in totaal 315) De meesten van mij en een paar van Daphne erbij vinden jullie  H I E R, Veel kijkplezier!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Hoe krijg je het voor elkaar om zóveel film te kijken achter elkaar. mij lukt het meestal niet eens om één film uit te kijken;-)

  • Moeiteloos om meerdere redenen…

   1) ik slaap niet of nauwelijks en mijn tijd moet ook om toch?
   2) The Hobbit & Lord of the Rings, zijn mijn 2 meest favoriete films altijd, ik kijk ze regelmatig, maar zoals al geschreven, kan dat niet als manlief thuis is…. en ik kijk ze graag achter elkaar aan en dat vergt vele uren dus een nachtdienst van mijn (v)echtgenoot is daarvoor bij uitstek geschikt.
   3) mijn lichamelijke situatie vereist elke dag wel de nodige tijd om mijn lijf te laten rusten en dat kan ik dus prima als mijn hoofd goed bezig gehouden wordt

 2. Niks voor mij .Het lukt me van ze leven niet zo lang te zitten kijken naar films.
  Fijn dat jij er van hebt genoten.
  Liefs, Ria

 3. Fijn om te lezen dat je een mooie dag hebt gehad schat, mooi foto trouwens:D

 4. Phoe, hoe slecht ik ook slaap, maar bij zoveel film zou ik op de bank in slaap vallen. Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik dat soort filmen niets vind.
  Maar goed, ik begrijp dat jij weer een periode van erg slecht slapen hebt…… balen!!!
  Trouwens, de foto’s zijn weer prachtig 🙂

  • 😉 bij veel films zou mij dat normaliter ook gebeuren…
   Bij deze gebeurt het mij niet, daarvoor zie ik ze te graag en is er teveel te zien telkens…

   Jah dat is behoorlijk bagger weer…. vanochtend 3 uurtjes, gisterenochtend ook 3… en daarvoor al een hele week niet, op wat dut-momentjes na… wat ik ook probeer, niets lijkt te werken… om moedeloos van te worden, ben ik dan ook best wel vaak momenteel…

   Dank je wel !!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.