Aqua Zoo Leeuwarden

 

Als je dierentuinfan bent…

en als je vrienden hebt die dat ook zijn maar vanwege gebrek van een invaliden-4-wieler andere dierentuinen niet kunnen bezoeken… wat is er dan leuker om het hen te laten zien door ze mee te nemen? Voorpret voor 10 dus toen Daphne en ik het er over hadden dat het hoog tijd werd dat we Leeuwarden weer eens aandeden…Zouden H & D mee willen, vroeg ze. Vast wel, zei ik. Een foontje was snel genoeg gepleegd, de datum vastgelegd, kaartjes geregeld (met dank aan Jumbo lekker goedkoop), en vanochtend was het dan zover. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds maar wij weten onderhand dat weeronline er vaker naast zit dan het goed heeft dus trokken we ons er wederom niets van aan.

Nadat ik klaar was op mijn 2e adres reed ik naar huis, waar Daphne al in haar auto op mij stond te wachten, 2 auto’s ja wel want 4 personen en een rolstoel en 3 cameratassen gaat in 1 auto niet lukken. Rond 9.30 reden we Emmen uit en besloten een andere route te kiezen want al hoe leuk de Friesland-route ook is… het is en blijft een 2 baans weg met veel verkeer dus veel tijdsverlies. Dan maar de in km’s langere route kiezen maar wel bijna van a naar z snelweg. Een half uur later hadden we spijt van die beslissing want door een omvangrijk ongeluk stonden we een half uur in de file waarvan het begin noch het eind zichtbaar waren.
11.00 waren we plek van bestemming en ook al liet de zon zich niet zien was het een heerlijk-weer-dag. Enkele druppels vielen wel maar die stelden niks voor. Geen jassen nodig, de vesten waren genoeg bij de andere ‘tussen-seizoen’-kleding waarvoor we alle vier gekozen hadden.
Na de koffie kon het feest beginnen en lol dat we hadden. Op een aantal schoolreisgroepen na was er weinig volk op de been dus konden we in alle rust foto’s maken en van de omgeving en dieren genieten.

Om 15.30 hadden we het wel gehad en zochten de auto weer op… ruim 3 kwartier later kwamen we op het ‘file-punt’ van 5 uur eerder, bleek tot onze verbijstering de file nog steeds niet opgelost, begin noch eind in zicht, ettelijke kilometers lang, oefffff
Weer 3 kwartier later leverden Daphne en ik Herman en Danielle thuis af waarna wij doorreden en om 5 uur sleepte ik me het huis in, versleten lijf maar dat mag de pret niet drukken. Waar een bak hete pittige koffie niet al goed voor is, paar pillen achter de kiezen en hoppa foto’s kijken.

Natuurlijk belandden er enkelen van ons beiden in de prullenbak maar toch bleven er nog vele toonbare / toonwaardige foto’s over.
Daphne;s foto’s staan HIER & de mijne staan HIER.  
Daniélle’s & Herman’s foto’s zal ik als link ook plaatsen zodra die online staan.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

 1. beide prachtige series
  ik was daar jaren terug eens , vanuit Makkum , dus wat dichterbij en geen file
  jullie hadden ondanks de file een pracht dag
  slaap wel groet

 2. Jammer van de files maar verder een dag met een gouden randje toch!

  • Ja inderdaad.. maar ja wij realiseerden ons ook dankbaar te moeten zijn dat we ‘slechts’ fileleed ervoeren ipv ongevalleed.

   Ja hoor… onze gasten genoten en dus wij ook dubbel 😉

   Ik zeg altijd maar: wil je jezelf plezieren, doe dan een ander een plezier, een groter cadeau kun je jezelf niet geven in mijn optiek.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.