Nederlandse Dierenparken Nieuws van Vrijdag 23 Oktober

~ ~ ~ ~ ~

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * /


Wildlands -Emmen-

Wist jij dat het morgen Wereld Gibbondag is? Met hard gezang laten deze bijzondere mensapen aan andere gibbons weten welk stuk bos van hun is. Elk gibbonsoort heeft zijn unieke gezang waar soorten mee te onderscheiden zijn. Helaas wordt niet alleen de withandgibbon (te zien in Rimbula) bedreigd, maar ook de andere 17 gibbonsoorten op de wereld worden bedreigd of ernstig bedreigd door de illegale huisdierhandel en het verlies van leefgebied. Daarom is Wereld Gibbondag een belangrijke dag om stil te staan bij deze unieke dieren. Onze dierenarts Job coördineert namens WILDLANDS voor de withandgibbon het fokprogramma van EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Op deze manier draagt WILDLANDS actief bij aan het behoud van deze fascinerende diersoort.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

Blijdorp -Rotterdam-

📱 🦍Neem je oude mobieltjes mee naar Blijdorp en stop ze in de verzamelbak bij de entrees of in de Gorilla-kijkhut. Zo help je gorilla’s in het wild! Wist je dat de wilde soortgenoten van Bokito in Afrika ernstig bedreigd zijn door o.a. de vernietiging van hun leefgebied? Dit komt door het delven van coltan, een erts dat gebruikt wordt in mobieltjes. Met de opbrengst van jouw oude mobieltjes kunnen we het natuurbehoudsproject steunen in Congo Brazzaville: Mbeli Bai Study. Tip: als bedrijf, sportclub, school kun je ook oude mobieltjes & cartridges inzamelen, vraag daarvoor een inzamelbox aan. Lees meer op: https://www.diergaardeblijdorp.nl/mobieltjes-voor-gorillas-2/

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

Ouehand‘s Zoo -Rhenen-

Fan Xing en Wu Wen spelen veel samen in de verblijven achter de schermen. Ze knuffelen de hele dag door. 😉 We verwachten dat Fan Xing en Wu Wen begin november voor publiek te zien zijn. 🐼

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

Artis -Amterdam-

De poetsvis onderhoudt een ‘poetsstation’, waar hij andere vissen ontdoet van oude schubben en parasieten zoals visluizen. Op een vaste plek op het koraalrif verricht hij zijn schoonmaakactiviteiten. Met dansende bewegingen lokt hij vaste klanten en toevallige passanten die van zijn dienst gebruik willen maken. Vervolgens inspecteert hij hun kop, vinnen, kieuwen, tanden en gehemelte. De vissen die hij onderzoekt zijn soms veel groter dan hijzelf. Zijn werk is dan ook niet zonder gevaar, en soms belandt hij per ongeluk in de maag van een van zijn klanten. Ook voor de vissen die op zoek zijn naar een schoonmaakbeurt is het een risicovolle onderneming. Op het koraalrif leeft namelijk een bedrieger: de valse poetsvis. Deze vis lijkt erg op de poetsvis, maar is eigenlijk een slijmvis. De vissen die hopen dat een poetsvis hen helpt, komen bedrogen uit. De valse poetsvis bijt met zijn scherpe tanden stukken uit vinnen en huid. Hij heeft vooral succes bij jonge, nog onervaren vissen.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

Burgers Zoo -Arnhem-

Kriebels van kakkerlakken?
Alleen al bij het horen van het woord ‘kakkerlak’ krijgen veel mensen de kriebels. Niet helemaal terecht, want de meeste soorten leven in de tropen in het bos. Ze ruimen daar allerlei dood plantenmateriaal en dierlijk materiaal op. De Duitse kakkerlak, die bij Big Insects in Burgers’ Zoo is te bewonderen, zoekt zijn voedsel echter wel in huizen. Kruimels in de keuken vindt hij heerlijk.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

2 Hartenluchtjes op “Apiessss plus”

 1. wat zijn ze mooi hé de Gibbons
  de gorilla’s ook , en ik heb nog een telefoontje liggen , die heeft nu een doel
  mooi dat de panda’s straks met z’n allen te zien zijn

  1. Jah ik vind ze prachtig…. Ik vind alle apen wel oké, alleen heb ik niet zo veel met Bavianen

   Ik stuur altijd alles naar Stg. AAP

   Ja inderdaad, als Corona geen roet in het eten gooit… kunnen we met de jaarwisseling hopelijk weer samen heen

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.