Amadinges


“Haal jij ff zo’n Amadinges voor jezelf?” werd mij via Whatsapp gevraagd door iemand die mij enorm dierbaar is en die dus ook weet dat dat mijn lievelingsbloemen zijn. Bof ik ff dat ik eind november jarig ben en dat die Amadingussen dan volop verkrijgbaar zijn?! Na mijn verjaardag heb ik er dus ook altijd een aantal van staan/liggen.
En nee, ik krijg noch koop de rode. Niet dat ik die niet mooi vind hoor, bij een ander altijd oké maar niet bij mij… lijkt immers niet bij een paarse inrichting. Ik heb dus ‘altijd’ de witte of die 3/4 wit zijn en een vleugje van een andere kleur hebben.

Goed … ik dus op de fiets… naar het tuincentrum… op naar dat deel van het gebouw waar ik die bollen weet te liggen. Ik had op dat moment al 3 staan maar nog niet 1 uit het rijtje van mijn lievelings-amaryllissen.
Er zijn er namelijk veel verschillende van… kijk maar eens HIER
Eén van mijn favorieten is de Jewel en dankzij de persoon die mij dat appje stuurde, staat er nu eentje volop te stralen en dáár word ik toch wel heel erg blij van. Een 2e favoriet is de Picote en die heb ik ook staan inmiddels maar die toont nog geen bloemen, daar kom ik later dus nog wel eens op terug. Een 3e favoriet is de Nymph maar die vind je niet zomaar in de tuincentra helaas.
Online bestellen is daarom een heel goed alternatief. Doe ik ook meestal wel maar dit jaar nog niet omdat ik er ‘genoeg’ heb staan en voor meer momenteel nog geen plek heb… die plek zit er wel aan te komen want 2 van de 1e 4 zijn al uitgebloeid en nr. 3 is op weg naar de uitgebloeid-dus-opruim-nominatie… dus wellicht zit de bestelnominate er ook aan te komen. Als, dan lezen jullie het tzt wel.

5 thoughts on “Amadinges

 1. Goede morgen Melody, ik heb er wel eens gekregen en in bloei zijn ze mooi, maar ik zal ze zelf niet snel kopen, waarom ik ze niet zelf koop weet ik eigenlijk niet.
  Een fijne woensdag gewenst.

 2. Ha Melody,

  de Nymph…
  Daar wil ik wel een on-line koop voor doen!
  Wat een prachtige bloem.
  Ben benieuwd of jij de bollen ook overhoudt en dan opnieuw op kunt kweken…

  Groetjes van Marlou

  .

 3. Onlangs waren ze in de aanbieding bij mijn vaste boodschappenbezorger. twee potten voor 5 euro. Heb ze staan, afwachten welke kleur het zou worden, maar beide bollen geven 2 bloemen en allebei wit. Ze komen prachtig uit. Mooie weetjes over die bloemen. Geniet ervan!

 4. Héél mooi, je Amadinges. Goh, en zo maar gekregen. Jij staat er goed op (-:
  Ik ga ook voor de witte variant! Witte rozen vind ik ook mooier dan rode. Rode kerststerren kan ik werkelijk niet aanzien. Blugh!
  Veel plezier van al je Amadingensen!
  Dikke knuffel ♥ ♥ ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.