Amadinges


“Haal jij ff zo’n Amadinges voor jezelf?” werd mij via Whatsapp gevraagd door iemand die mij enorm dierbaar is en die dus ook weet dat dat mijn lievelingsbloemen zijn. Bof ik ff dat ik eind november jarig ben en dat die Amadingussen dan volop verkrijgbaar zijn?! Na mijn verjaardag heb ik er dus ook altijd een aantal van staan/liggen.
En nee, ik krijg noch koop de rode. Niet dat ik die niet mooi vind hoor, bij een ander altijd oké maar niet bij mij… lijkt immers niet bij een paarse inrichting. Ik heb dus ‘altijd’ de witte of die 3/4 wit zijn en een vleugje van een andere kleur hebben.

Goed … ik dus op de fiets… naar het tuincentrum… op naar dat deel van het gebouw waar ik die bollen weet te liggen. Ik had op dat moment al 3 staan maar nog niet 1 uit het rijtje van mijn lievelings-amaryllissen.
Er zijn er namelijk veel verschillende van… kijk maar eens HIER
Eén van mijn favorieten is de Jewel en dankzij de persoon die mij dat appje stuurde, staat er nu eentje volop te stralen en dáár word ik toch wel heel erg blij van. Een 2e favoriet is de Picote en die heb ik ook staan inmiddels maar die toont nog geen bloemen, daar kom ik later dus nog wel eens op terug. Een 3e favoriet is de Nymph maar die vind je niet zomaar in de tuincentra helaas.
Online bestellen is daarom een heel goed alternatief. Doe ik ook meestal wel maar dit jaar nog niet omdat ik er ‘genoeg’ heb staan en voor meer momenteel nog geen plek heb… die plek zit er wel aan te komen want 2 van de 1e 4 zijn al uitgebloeid en nr. 3 is op weg naar de uitgebloeid-dus-opruim-nominatie… dus wellicht zit de bestelnominate er ook aan te komen. Als, dan lezen jullie het tzt wel.

28 thoughts on “Amadinges

 1. Soms krijgt Albert er en die is morgen jarig…en de dag erna trouwdag..
  Zelf koop ik ze nooit of samen in een vaas met andere bloemen
  We wachten het af 🙂 of er amadingussen komen 😉
  Groetjes en fijne avond

  • OH wow dat is mooi dan/…. 2 feestdagen in ‘t vooruitzicht dus… alvast dubbel en dwars gefeliciteerd en nog vele jaren erbij in liefde, geluk en gezondheid.

   Ik koop ze wel, voor anderen 😉 en soms voor mezelf alsi ik er niet genoeg kreeg 😛

   Dank je wel jij ook zwaaiiii

  • Ja vind ik wel 😉

   Ieder jaar als de herfst komt dan begin ik al te juichen van binnen …. ze komen er weer aan….

   ik heb er ieder jaar wel een stuk of 5

   Groot gelijk…. rond kerst hebben de meeste tuincentra ze bovendien in de aanbieding, 2 voor 10 euro

 2. Als bol heb ik er niets mee. Ze liggen u weer in zijn geheel, met van die onwijs lange stelen bij het stalletje hier om de hoek. Als ik ze al koop zijn die stelen al snel tot een minimum gebracht en maak ik ze geschikt om een bestaand boeket nieuw leven in te blazen.

  • Dat kan natuurlijk…. ‘vroeger’ bewaarde ik de bollen en waren ze sterk genoeg om 2 of 3 winters te bloeien maar dat redden ze tegenwoordig niet meer jhelaas… nou ja geeft ook niet, het zij zo.

   “Onwijs lange stelen” ontstaan door een teveel aan water met name… en dat is jammer want die groeikracht gaat dan verminderd naar de bloemen… combinatie van water en licht doet het ook maar dan komen de bloemen wel heel mooi tot hun recht.

   Nee dat doe ik dan weer niet… ik maak er soms wel stukjes van voor op tafel maar dan met drijfkaarsen en evt een beetje groen….

   Zo heeft ieder zijn methode 😉

 3. Goede morgen Melody, ik heb er wel eens gekregen en in bloei zijn ze mooi, maar ik zal ze zelf niet snel kopen, waarom ik ze niet zelf koop weet ik eigenlijk niet.
  Een fijne woensdag gewenst.

 4. Ha Melody,

  de Nymph…
  Daar wil ik wel een on-line koop voor doen!
  Wat een prachtige bloem.
  Ben benieuwd of jij de bollen ook overhoudt en dan opnieuw op kunt kweken…

  Groetjes van Marlou

  .

  • Hallo Marlou

   Ja die is gaaf he… ik heb er nu 5 staan (nee geen Nymph maar anderen) en verder kerstprut, dus geen ruimte er meer voor maar over een 2 a 3 weken wel waarschijnlijk dus dan bestel ik er dan wel misschien nog als ze nog leverbaar zijn

   Nee niet meer, deed ik ‘vroeger’ (plm 15 – 20 jaar gelee) wel… toen waren ze nog krachtig genoeg maar de bollen van de laatste jaren zijn dat niet…. behalve dan wanneer je ze rechtstreeks van een kweker haalt, die kun je met geluk wel een 2e jaar weer in bloei krijgen en zelfs een 3e jaar is mij al eens gelukt al zijn de bloemen dan wel kleiner …

   Groeten terug

 5. Onlangs waren ze in de aanbieding bij mijn vaste boodschappenbezorger. twee potten voor 5 euro. Heb ze staan, afwachten welke kleur het zou worden, maar beide bollen geven 2 bloemen en allebei wit. Ze komen prachtig uit. Mooie weetjes over die bloemen. Geniet ervan!

  • Ja klopt, had de appie ook … die vragen iets meer geluk dan die van het tuincentrum is mijn ervaring maar ja dat mag dan ook vor het prijsverschil

   Doe ik zeker, jij ook.

 6. Héél mooi, je Amadinges. Goh, en zo maar gekregen. Jij staat er goed op (-:
  Ik ga ook voor de witte variant! Witte rozen vind ik ook mooier dan rode. Rode kerststerren kan ik werkelijk niet aanzien. Blugh!
  Veel plezier van al je Amadingensen!
  Dikke knuffel ♥ ♥ ♥

  • Ja gaaf he…. ja joh, ergens is er iemand die nog steeds niet door heeft hoe zo’n bitch ik ben Grijnssssssssssssssssss

   Helemaal mee eens….. ik heb een witte kerstster … en rode roze heb ik ook nooit staan (tenzij man zich verslikt en ermee thuis komt)

   Dat heb ik al volop, ik hoef maar mijn ogen op te slaan om ze allemaal te zien staan…

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.