Alweer 12

8 augustus is het morgen… En morgen mag ik weer doen wat ik het allerliefste doe… Met mensen die mij dierbaar zijn door mijn 2e thuis struinen, af en toe mijn snoet achter de camera verstoppen, een knuffel en maagvulling bij mijn meisje halen… én… Bloggers het park laten zien die er nog nooit waren !!!

20072008
20182019

8 augustus 2007 kwam “De Geweldige” ter wereld in Dierenpark Emmen,
het oude park uiteraard dat 31-12-2015 definitief de deuren sloot.
Swhe Zin was de naam die zij kreeg. Een Birmaanse naam, zoals alle olifanten in Emmen krijgen en dus “de geweldige” betekent.
Zij ging in 2016 met de andere olifanten die toen nog in het oude park liepen natuurlijk mee naar het nieuwe park, hemelsbreed enkele 100-en meters westwaarts.
Ze leeft nu in het nieuwe park met onder andere halfzussen Mingalar OO & Ma Yay Yee en halfbroer Einga Tha; ze deelt met alle drie haar moeder Htoo Kin Aye die op 8 juni 2012 stierf.
Morgen is Swhe Zin dus jarig en wordt ze alweer 12. Ze heeft nog niet het geluk van het moederschap mogen ervaren maar ze is wel een fantastische tante, die haar zussen daadkrachtig bijstaat in het opvoeden van de 4 kalveren die er rondlopen van die 2 zussen; Radza Jr. 16-5-2014 & Mauk 2-4-2018 van Mingalar OO en Ravi 20-7-2014 & Manoa 26-6-2018 van Ma Yay Yee.
Wij, vaste fans, maar ook de dierverzorgers en tal van andere betrokkenen van mijn 2e thuis hopen al ‘eeuwen’ op een dekking door Mekong maar dat is vooralsnog een kwestie van ‘hoop doet leven’. Vanuit de verhalen van de dierentuinen waar Mekong voorheen stond komt telkens weer naar voren dat hij kennelijk geen interesse heeft in koeien die hij als te jong ervaart… of dat ook zo is weet natuurlijk niemand zeker maar dat even terzijde. Swhe Zin wil wel, die biedt zich vaak aan, maar helaas… nog steeds nul op rekest.
Vanaf morgen is ze weer een jaartje ouder, hopelijk is ze dan ‘oud’ genoeg? *glimlach*

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.