Alles op zijn tijd

Zwijmelen op Zaterdag *394* ~ 30 mei 2020
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)

 

Ergens begin jaren 80 ontmoette ik ze voor het eerst en was gelijk ‘om’. In die tijd werkte ik fulltime en man ook, beiden in dagdienst… Eén keer jaar was er een groot feest op mans werk, kosten nog moeite werden gespaard om het personeel in het zonnetje te zetten met gratis eten en drinken en tal van mogelijkheden om je te vermaken. Eén van die jaren kwam er een groep uit het oosten des lands opdagen. AL snel wist ik dat de leden ervan in Hengelo, Vaassen en Delden woonden. Toen nog 4 zangers en 1 pianist. Ik zocht, en vond, informatie omtrent hen en werd lid van de fanclub en dat ben ik ook jaren gebleven, ik ben ze gaan volgen en ook dat heb ik jaren volgehouden. Op zeker moment maakten ze een samenstellingswissel door, zoals elke groep, en dat veranderde de dynamiek, de sound, de uitstraling maar ook hoe ze tegenover hun fans stonden en die tegenover hen. Meerdere wisselingen volgden en helaas volgde op elke wissel een verslechtering, fanclub werd opgeven, fans begonnen af te haken en ik ging zelf ook minder vaak en minder ver, alleen nog in eigen regio. Ik heb wel alle singles, lp’s, ep’s, cd’s en dvd’s in de kast, dat dan weer wel maar als ik al iets van ze draai is het altijd het werk uit het begin. 8 november 2014 overleed op 58 jarige leeftijd de tenor van de groep, de Deldense Dick Rietveld die de laatste jaren samen met de Vaassense Siebe Vink nog de enige 2 oorspronkelijke leden waren. Dick was een heel bijzonder mens, ik koester dan ook zeer aangename herinneringen aan mooie optreden met bijzondere ontmoetingen voor of na de voorstelling. Met hem en andere leden gaandeweg al die jaren en fans (ook overleden inmiddels) met wie er toentertijd fijne contacten waren. Nog steeds luister ik weinig muziek, dat gaat gewoonweg niet maar als ik al iets wil kiezen pak ik al snel of Wagner of deze heren of iets van Jeans, dat is wel mijn top-3. En dus uit mijn top-3 2x hetzelfde nummer van ‘ooit mijn Deepjes’, jullie kunnen dan zien en horen dat niet alleen de samenstelling wijzigde maar ook het stemgeluid van de heren anders ging klinken… (overigens, bij deze laatste opname was ik aanwezig op uitnodiging van tv-Gelderland). Het nummer dat jullie hieronder kunnen horen is altijd één van mijn favorieten van deze heren geweest en is nu volop van toepassing….

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

22 reacties

 1. Anja van Dijk

  Aaah mooi, Melody. Dit is muziek waar ik blij van word, en nog uit ‘mijn’ Overijsselse omgeving ook <3

 2. Oef, gereageerd vanaf mijn oefenblog. Niet zo handig. Nog een keer vanaf Frambroosje dus: Aaah mooi, Melody. Dit is muziek waar ik blij van word, en nog uit ‘mijn’ Overijsselse omgeving ook

 3. Van de naam van het gezelschap had ik wel gehoord, maar dit is geloof ik de eerste keer dat ik iets van hun muziek hoor. Nait slecht! En de aankondigert in het eerste flilmpje is dat niet Eddy Becker? 🙂

  • Oh joh echt?

   Youtube er dan maar eens op … en anders heb ik hier wel het eea staan dat je mag lenen als je wilt

   Ja dat klopt ook… .zij kwamen ook bij hem voor het eerst op tv toentertijd in Kwistig met Muziek maar ook later in de André van Duin shows etc

 4. mogge Melody
  mooi lied en mooi gebracht , zelf zou ik voor de bovenste gaan , denk dat de dames stem er bij het mooier maakt , maar je weet het deze muziek barbaar heeft weinig kaas gegeten van muziek en film 🙂
  fijn weekend groet

  • Goedemorgen Karel

   Dat vind ik dus ook, deze heren konden het wel !

   Haha muziek en ook film, is volop een kwestie van smaak hoor.. .

   dank je wel jij ook zwaaiiii

 5. Deep River Quartet zegt me natuurlijk wel wat. Is trouwens wel erg lang geleden dat ik daar muziek van gehoord heb. Was idd nogal eens op tv te zien en het klinkt nog steeds lekker.

 6. Oh…. ja een heerlijk geluid, in welke samenstelling dan ook. ijzersterke tekst natuurlijk, ook voor mij. “het giet hier” 😉

 7. Ha zien we hier Eddy weer een keer.
  De groep herkende ik gelijk vooral de eerste solo zang…
  Groetjes

  Hoe is het met Vanyar?

 8. Heerlijke relaxte muziek, voor jou natuurlijk qua gehoor prettig, omdat het meeste bij jou verkeerd binnen komt, bij veranderingen qua samenstelling van een band gaat de kwaliteit meestal achteruit, heel zelden dat een band, groep beter wordt….

  • Ja dat klopt…. dit was ooit ‘mijn tijd’ en ik herinner me er nog heel veel van

   Ook dat klopt… al hoe ‘fan’ ik ook was van de 1e (toen nog enige) verandering en hoe zo’n leuk mens dat ook was… en de opovolgingen ook eigenlijk …. het ‘oude’ qua sfeertje was weg…. toen nog een 4 mans band met 1 pianist… later 4 zangers waarvan 2 met instrument en 3 , 4, 5 muzikanten erachter, steeds minder mijn ding seg mar

 9. Veel muziek gehoord van The Deap River Quartet want mijn vader was daar enorm fan van. Van dit soort muziek krijg ik het op m’n zenuwen.
  Om jou een plezier te doen, heb ik een stukje geluisterd (-: Ik geef toe: ze verstaan enorm hun vak.
  Luister maar veel moois…
  Dikke kus ♥

  • Misschien heb ik ‘m wel gekend/…. .vraag ik me nu af …. was hij lid van de fanclub toen ?

   Oh dat is lief maar je weet dat ik dat niet vraag hè?

   ❤️ doe ik, als mijn hoofd t toelaat althans….

 10. Deep River Quartet… verder dan ‘iets van vroeger’ zou ik voor jouw blogje niet gekomen zijn. Begin jaren 80 lag dit buiten het veld van mijn interesse.
  Maar leuk om zo even met je terug te gaan in de tijd.
  Bestaan fanclubs eigenlijk nog onder de jeugd nu ze iedereen online kunnen volgen, vraag ik me af?

  • …. onze muzieksmaak verschilt enorm hè … .dat was al bekend, dat maakt de zwijmelrubriek zo mooi

   ik heb geen idee…. ik ben daar al lang niet meer mee bezig sinds ik zelfs niet meer kan musiceren/zingen/luisteren

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.