Vanochtend werd ik voor de wekker aan wakker gemaakt door een warme zonnestraal die over mijn gezicht gleed… leuker wakker worden bestaat er toch niet écht of wel dan? Het gebruikelijke ochtendritueel en ik was klaar voor de trip naar het Duitse Münster en toen Daphne dan ook beneden kwam konden we op pad. Zalig weer, al snel in de auto met de ramen open, tuften we zuidoost-waarts en kwamen we ruim 2 uur later aan op onze plek van bestemming, enkele km’s eerder mijn tank volgegooid want ja benzine is in Duitsland veel goedkoper dan hier. In plaats van 149,9 zoals ik hier in Assen moet betalen, betaalde ik in een Duits gehuchtje waarvan ik de naam alweer ben vergeten, 129.9. Scheelt nogal of niet dan?

De parkeerplaats op waar op dat moment zo’n 20 20 auto’s stonden en ik herinnerde me de uitspraak van de dierenverzorger van vorige week dat de vrijdag altijd de rustigste dag in de zoo is, bleek dus ook in deze zoo te gelden. We kwamen zo weinig publiek tegen dat we vele momenten dachten dat wij de enigen waren. Zalig die rust. Het is een prachtig aangelegd park, allemaal cirkeltjes dus met regelmaat kwamen we op een plek uit waar we al eerder gestaan hadden. Sommige dierenverblijven waren mi aan de kleine kant en aan onderhoud toe maar we zagen ook dat er hard gewerkt werd op diverse dierenverblijven dus men is daar ook volop bezig met het verbeteren van huisvesting.

Ook in deze zoo mag het publiek de olifanten voeren, heel komisch om te zien dat die olifanten dus kennelijk hebben geleerd hun slurven op een kabel te leggen zodat het publiek groente en fruit erin kan stoppen. De Aziatische olifanten hebben een slurf met een soort van vingertje eraan, ik vond het wel hilarisch om te zien dat de olifanten in kwestie hun slurf niet terug trokken als maar 1 gat gevuld was, ze wachten heel geduldig op vulling van het 2e gaat alvorens de slurf terug te trekken en de inhoud ervan in hun mond te stoppen. Sta ik daar op zeker moment met mijn camera voor mijn gezicht, me focussend op dus die slurf-uitgang komt er een ‘dame’, eveneens met camera voor de neus, mij opzij duwend om pal voor me te gaan staan… ehhhh? Ik heb haar maar gezegd dat ze alle tijd mocht nemen omdat ik in tegenstelling tot haar geen haast had.  Weer enige minuten later stopte Daphne mij een lange wortel in de hand om een olifant te voeren terwijl zij daarvan dan foto’s wilde maken, op het moment dat ik mijn hand uitsteek in de richting van de liggende, wachtende, geopende slurf spreekt een ‘dame’ mij aan. Je kent die types wel, hoge hakken, geen haartje uit de plooi, smetteloze plamuur van top tot teen, en niet één maar een 10-tal hete aardappelen in de mond … “of ik wel ff wilde laten wat ik van plan was van mijn rode nagellak was zeer ongezond voor een olifant…” echt, de kaak viel me nog net uit mijn gezicht maar ik heb haar verbijsterd aan gekeken alsof ik het in Keulen hoorde donderen… Ik ben niet snel vastgeluld maar op zoveel domheid heb ik gewoonweg geen tegenreactie. Ik heb haar zo meewarig mogelijk aangekeken en toe geglimlacht, me omgedraaid en alsnog zo langzaam mogelijk, ondertussen de slurf van de olifant heel langzaam aaiend, die olifant de wortel gevoerd… sprakeloos was ik , verbijstering die enkele minuten heeft aangehouden.

Het liep tegen het einde van de middag dus de jas kon weer aan, de zon-warmtekracht nam af, de wind werd frisser en we hadden honger, dus gingen we eten en op ons gemakkie ff uitrusten en de foto’s alvast doorkijken waarna we de wandeling voortzetten. De avond viel en het park werd nog leger. Het voelde al snel alsof we echt het enige publiek waren. We hadden vanochtend bij de ingang een polsbandje gekregen dat aantoonde dat wij ook de avond hadden betaald en delen van het park werden door touwen afgesloten zodat we niet mis konden lopen en de route met de vele figuren probleemloos konden volgen. Een kleine 2 uur later kwamen wij bij de uitgang aan waar het rijen dik stond van de mensen, perfect getimed dus. Rond 8 uur verlieten we het park met contant geld in de hand om de parkeerkosten te betalen die we ‘s ochtends op een bord hadden zien staan. De slagbomen stonden echter open dus we konden zo doorrijden, 3 euro bespaard, wow grinnik. Probleemloos reden we huiswaarts waar we om 10 uur binnen stapten en met dampende thee verwelkomd werden waarna manlief afscheid van me nam om naar bed te gaan omdat hij er om 4 uur weer uit moet voor de ochtenddienst. Daphne ik bekeken de foto’s waarna zij ook naar boven vertrok om zich bij haar geliefde te voegen en zo bleef ik in mijn uppie achter met het vee om me heen op de bank en kon ik op mijn gemakkie aan de slag met de foto’s uploaden en dit blogbericht schrijven. Ben fysiek totaal verrot maar mentaal heerlijk ontspannen, letterlijk en figuurlijk nog ‘verlicht’, lekker man!!

Het was wederom een heerlijke dag en we hebben ontzettend genoten van het prachtige weer en het mooie dierenpark.Wat ik in geen geval zal vergeten was het constante geklepper van de vele ooievaars die af en aanvlogen. Die hadden het razenddruk met het bouwen van nesten want ik zag er vele die met snavels vol takken en ander materiaal heen en weer vlogen. Er stonden ook diverse ooievaarspalen met nesten in aanbouw, zoveel dat ik de tel al snel kwijtraakte.


Ik denk dat jullie het wel met mij eens zullen zijn dat het een mooi park is en een fijne dag was na het bekijken van de FOTO’s.
Ohja, de volgorde van de foto’s klopt niet, door een rare telling van mijn camera op de één of andere vreemde manier. Ik had geen zin om al die foto’s te gaan omnummeren, dat vergt nou eenmaal heel veel tijd en daar had ik geen zin in en ook geen puf meer voor. Het is wel een groot album, 350 foto’s in totaal, zo’n 80% van mij en zo’n 20% van Daphne. Ik wens jullie veel kijkplezier!!

Filmpje 1 :

Filmpje 2

12 Hartenluchtjes op “All Wetter Zoo ~ Münster”

 1. mogge Melody
  heb je dat verwaande mens niet in een lege kooi kunnen opsluiten
  goed van je dat , je zo verstandig was om niets te zeggen 🙂 had ik denk ik niet gekund

  het is aan foto’s en filmpjes goed te zien dat jullie een schitterende dag hadden
  doe jij vandaag maar rusten , en nu ga ik op pad

  fijne dag groet

  1. Mogge Karel

   Haha ja had gekund, dichtbij was het tijgerverblijf, aan de overkant van het pad ….
   ik? Verstandig? grijnsssssssssss ik was te perplex joh…

   Ja wel hè?!

   Ga ik doen hoor, ben tot heel weinig in staat vandaag maar geeft niet dat heb ik er wel voor over.

   Doe jij dat maar, veel plezier, geniet het weer.

   dank je wel, jij ook.

 2. mogge Melody
  ja ik begreep al dat je verbaasd was over dat rare mens 🙂

  jij tot weinig in staat , ik blijkbaar tot veel
  zo ik genoot een 23 lange wandeling door een mooi en zonovergoten gebied

  een lange dag werd het en toen ik de klok vooruit zette , was het gelijk bed tijd hihi

  nu bezig de mailbox te legen pppffftt
  en als de folders komen ben ik weer aan de wandel , maar dan anders 🙂

  geniet de dag

  1. Mogge Karel

   Ja gelukkig maar dat jij dat wel kunt toch?

   Ik minder maar da’s ook niet zo erg, ben het helemaal gewend inmiddels. Maakt wel dat je zulke uitjes dan extra waardeert en koestert.

   Haha mailbox… uitschakelen joh 😉

   IK hoop ‘t voor je, geniet ervan.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.