Afzien in de warmte

Het was al weer wat dagen geleden dus werd het de hoogste tijd en met een vrije dag van manlief, dus oppas bij de nog niet helemaal gewende veestapel kon ik er van tussen en zo tufte ik vanochtend zo’n 50 km zuidoostwaarts. Ik had mijn zomerjas gekozen maar die bleek door de wind aldaar toch de koud dus kreeg ik van Daniëlle een winterjas te leen en legde ik mijn zomerjas terug in de auto. Eenmaal in het park bleek dat op de open plekken een goed besluit maar op de beschutte plekken toch niet zo. Dat heb je in deze tijd van het jaar altijd, je weet niet wat je moet aantrekken en soms is het ene goed en soms het andere.

Als eerste maar door de Zonnetempel heen op weg naar het verblijf van de prairiehondjes want er waren jonkies gespot. Niemand wist het juiste aantal en dat weet ik nu ook nog niet want het waren er wel heel veel. En tja je weet niet wat er in de talrijke gangenstelsels onder de grond verblijft dus tellen heeft niet echt zin maar we waren het erover eens dat het er wel heel veel waren, zeker zo’n 40 a 50 minstens.

Door naar de Leeuwenberg… Alleen Sjani was alert want liggende aan de ene kant van de brug (waaronder uiteraard gaas zit) lag ze op de loer omdat ze aan de overkant de waterbokken en de zebra’s en de giraffen spotte. We waren ondertussen tegen een bekende aangelopen en die liep een stuk met een ons mee. Bij de bavianenarena namen we afscheid en liepen wij door naar het terras van Momma’s want we waren toe aan een bakkie hete leut met wat lekkers, wat wij nuttigden terwijl we de savanne overkeken.

Via de trein terug en op weg naar onze vaste plek, Rimbula restaurant met terras in de grote kas om te gaan eten. Onderweg troffen we een andere bekende en die liep ook weer een stuk met ons mee. Hij had de Tokeh gespot vertelde hij en kunnen vastleggen ook dus op een hoger tempo worstelden we ons een weg vrij naar de plek waar die Tokeh zich bevond. Het lukte hem, en Herman ook, het diertje vast te leggen maar Daniëlle en mij niet, al heb ik hem dan wel gezien en zij niet.

We aten wat vlugger dan normaal, dat viel er bij haar en mij niet zo heel lekker in als anders. Het was niet alleen heel erg druk maar ook vreselijk warm en benauwd in de kas, wel zodanig dat we beiden hoofdpijn begonnen te ontwikkelen dus hobbelden we weer naar buiten om daar af te koelen. Eenmaal bekomen en met wat molletjes achter de kiezen, én omdat we zagen dat veel andere bezoekers de kas verlieten, waagden we het op nog een rondje. Deze keer bleek dat men het dak ondertussen had opengezet en uit ervaring weten we dat dat de temperatuur in de kas snel zal verbeteren al bleef het wel warm. Terug naar de locatie waar we de Madagascar Dag Gekko en de Anolissen weten te vinden en die konden we gelukkig wel scoren, ook zagen we Ein She Min en Einga Tha heerlijk zwemmend dollen in het water. Toch maar weer naar buiten want daar was het lekkerder.

Via de Monkey Market terug langs de Olifantenvallei op naar de Vlindertempel. Ook daar bleek het erg benauwd dus na wat foto’s gescoord te hebben gingen we snel weer de frisse lucht in, de jassen die al uren geleden uitgegaan waren zijn niet meer aangegaan. De wind was wel fris maar erg lekker op onze behoorlijk opgewarmde huid. Na zo’n 500 meter nemen we dan altijd afscheid en stap ik in de auto terwijl het duo hun appartementengebouw ingaat. Weer een dik uur later was ik thuis. Alhoewel het lijf nu zo iets heeft van ‘ik ben ff weg’ is mijn hoofd weer lekker rustig en ontspannen en dan is het altijd goed glimlach.

Morgen ik ‘dieren oppas’ want manlief en jeugd zijn de hele dag de deur uit ivm boogschietwedstrijden, een dagje alleen in alle rust is dus niet verkeerd want ik duik lekker op de bank voor de buis met in de dvd-recorder mijn lievelingsfilms, ik kon de dag dus wel door. Een zak chips en een fles cola staan al klaar.

Voor hen onder jullie die het vieren… een hartverwarmende moederdag gewenst!
Voor hen onder jullie die het niet vieren… een minstens zo fijne liefdevolle hartverwarmende zondag gewenst

De rest van de foto’s staan H I E R

10 hartenluchtjes op “Afzien in de warmte

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.