Africa Lights

Zoals ik gisteren in mijn Happy-bijdrage beschreef brachten Daphne en ik de vrijdag door in het Brabantse, Hilvarenbeek deze keer, in Safaripark Beekse Bergen. Nadat we ‘s ochtends op tijd vertrokken waren kwamen we zonder noemenswaardige oponthoud even voor elven aan en eenmaal binnen was er genoeg te zien. Niet alleen de dieren natuurlijk maar ook heel veel Chinese kunstwerken gerelateerd aan Afrika, althans grotendeels. We begonnen eerst met het vullen van onze magen en toen gingen we op pad. Volgens een informatiefolder konden we kiezen uit een aantal safari-mogelijkheden; wandelend, met de boot (nou ja dus niet want die vaart in de winter niet), de auto en de bus.

Omdat ik woensdag bij het uitlaten van de honden was uitgegleden en niet zo zachtzinnig op een minder edel deel van mijn lijf terecht was gekomen zag ik stiekem wel op tegen die wandeling want ja ik weet hoe groot dat park is. De boot voer dus niet en zo richtten we ons dus op de route van de bus. Dat was een prima plan. We wandelden door het voorste deel tot het tijd werd om de bus te pakken. Die bracht ons naar de achterkant van het park, halverwege dus. Daar stapten we uit en wandelden we rond om ruim 2 uur later weer in de bus te stappen voor de andere helft van het park.


Het was prachtig weer, niet druk dus volop genieten was aan de orde en dat deden we dan ook. Weer bij de ingang aangekomen was het nipt voor sluitingstijd. Het restaurant dus maar in om in alle rust bij te komen, op te warmen en een maaltijd tot ons te nemen, die er zeer smakelijk inviel. Daarna in het schemerdonker weer naar buiten voor een lange wandeling langs alle Chinese kunstwerken waarin op dat moment dus wel alle lampjes brandden. Schitterend, net zo indrukwekkend als een dikke week geleden in Antwerpen. Onze camera’s hebben de hele dag geklikt alsof hun levens er vanaf hingen glimlach. Het getal op onze camera’s om het aantal foto’s aan te geven liep dus ook rap en behoorlijk op grinnik.

Rond 19.15 stonden we weer buiten de poort bij de auto. Met een kleine tussenstop bij een lieve blogster en haar 2-voetige en 4-voetige lieverds kwamen we rond 22.45 thuis aan. Onderweg had ik manlief al geappt dus toen we binnenstapten kwamen lekkere geuren uit de keuken onze neuzen kriebelen. De thee en de kippenbouten uit de oven lieten we ons dus ook prima smaken. Daarna was het voor Daphne de hoogste tijd om het bed in te duiken want zij moest vandaag vroeg op om te gaan werken. Ik kleedde me om en kroop even later in mijn pyjama op de bank onder een deken om me daarna over de fotokaartjes te buigen, de foto’s te verplaatsen en die te selecteren en de overgeblevenen te uploaden. Ik had geen zin om van diverse foto’s de nummering aan te passen dus helaas zullen jullie genoegen moeten nemen met het feit dat niet alle foto’s op juiste volgorde staan want een deel van de foto’s zijn genomen met mijn gsm, ook is er een aantal foto’s van Daphne aan mijn album toegevoegd.

Al met al kunnen we terugkijken op een heerlijke dag. En kunnen we ook een dierenpark die op ons gezamenlijk lijstje stond afschrappen al was het dan veel vroeger in het jaar dan dat we oorspronkelijk van plan waren. Grappig is wel dat ik vandaag weer eens bewezen kreeg hoe fijn het is om in deze tijd van het jaar naar een dierentuin te kunnen. Met sneeuw is het minstens zo prachtig als in de zomer maar het is wel veel rustiger en dat vind ik wel de grootste winst. Ik ben het nooit zo eens met de mensen die zeggen dat een dierentuin in deze tijd van het jaar zonde van het geld is etc.  Ik vind het in ieder geval fantastisch!

Al ben ik  dan nu fysiek nog zo verrot, zal ik de nacht hoogstwaarschijnlijk grotendeels wakker liggen omdat de morfine weer eens niet doet wat het behoort te doen, dat zij zo, is niet erg, ik heb het er met alle liefde voor over. Gelukkig is het zaterdag en morgen zondag en is mijn agenda leeg, tijd genoeg dus om het ouwe lijf op haar gemakkie te laten bijkomen.


Wil je meewandelen, al is dat dan achteraf, en met ons in de bus zitten, en met ons genieten…. ga er dan maar even rustig voor zitten want in mijn foto-album van dit uitje vind je 465 foto’s 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

  1. Je hebt er hele fraaie foto’s gemaakt Melody.

  2. Mooie foto’s!

    Vrolijke groet,

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.