Afkoelen – 15 sept

Zoals onderhand wel bekend is mijn schoonmeisje Daphne werknemer van Wildlands, de nieuwe dierentuin in Emmen. Zij werkt zich dagelijks in het zweet met kippenvel. Klinkt raar hè? Laat mij het uitleggen… zij staat in de ijsshop van Ola en die ijssop bevindt zich in Jungola, oftewel de grote kas waarin oa de Lori’s, de Ringstaartmaki’s, de Bonobo-apen, de Withand Gibbons, de Elizabeth Kroonduif zich bevinden. Ongeveer de helft van die kas is het binnenverblijf van de olifanten en als je in het bootje stapt om een rondvaart te maken maak je altijd kans op mooie uitzichten op die olifantenvallei. Vaak zijn er een paar van de 8 in totaal wel in dat verblijf te vinden. Welke dat zijn wisselt omdat de olifanten de vrije keus hebben of ze naar buiten willen gaan of binnen willen blijven.

Met de temperaturen van deze dagen maakt het dus helemaal niets uit of je naar buiten gaat of binnen blijft want op beide plekken is het erg warm. Ook waait het op beide plekken, tenminste als je het geluk hebt dat je buiten de wind kunt voelen, dat is immers niet computermatig te sturen. Hetzelfde geldt voor neervallend hemelwater, dat gebeurt binnen wel maar buiten niet op commando van een computer.

Afkoelen is iets waar ieder wezen op zijn tijd wel behoefte aan heeft of niet dan? Dat dat ook geldt voor olifanten zie je op de foto hieronder die Daphne me zojuist stuurde. Ze heeft vanaf haar werkplek wel een prachtig uitzicht of niet dan?

Ik kan de 2e jongeling in het water niet herkennen op deze foto maar de zittende is Einga-Tha en de andere is of: Radza jr, Ravi of Ein-She-Min. Ik vermoed dat het de laatste is omdat de 1e 2 bijna altijd bij elkaar zijn en de laatste 2 dus ook. Beide duo’s verschillen niet zoveel in leeftijd. Het 1e duo is van resp. mei en juli 2014 en het laatste duo is van resp. maart 2010 en mei 2009

afkoelen1

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Een mooie en leuke foto Melody, hebben ze geen ijsje van je schoonmeisje gekregen?

 2. Even een klein berichtje van mij… want als er iemand is die aan Hanny denkt word ik verdrietig, maar vrolijk tegelijk. Er zijn maar weinig bloggers waar ik buiten logs weleens contact mee had. De dochter van heb gezien. Hanny had, nee heeft altijd een hart van goud gehad. Ze heeft bij vele een indruk achtergelaten. En dan kom ik hier.. en dan zie ik dieren.. daar word ik ook nog vrolijk van…

  Love As Always
  Di Mario

  • Heej hoi, wat leuk, welkom!

   richt je aub op dat vrolijke gevoel, dat zou zij het liefste zien!
   Ik heb haar inderdaad niet anders gekend dan met dat gouden hart. Zij en Jan waren ons toevluchtsoord op de tt-zaterdag … zalige rust bij haar, weg van het oorverdovend geluidsgeweld hier in de stad.

   Zij heeft inderdaad een indruk achtergelaten en als ik het mag zeggen, een onuitwisbare.
   Ik weet niet of jij bij haar afscheidsdienst was maar ook die dienst zal ik nooit vergeten, één en al Hanny zoals ik haar kende.

   En ja dieren… die vind je hier veelvuldig 😉

   Hartelijke groet terug.

   • Ik was graag naar de afscheidsdienst geweest, maar kon echt niet, wat ik nog steeds jammer vind. Dat vrolijke gevoel, dat was inderdaad Hanny. Ik weet dat ze voor vele een rustpunt was. Ze was… Hanny.

    Love As Always
    Di Mario

    • Ik geloof dat niets zonder een reden gebeurt en Hanny zag dat ook zo.
     Je was dan wel niet fysiek aanwezig maar je ontbrak niet en dat wist ze, dus was het goed zoals het was.

 3. Ja dat is inderdaad wel een heel bijzonder uitzicht “op je werk”, een beetje alsof je ergens in de wildernis werkt;-)

  • vind ik ook hoor, ik benijd haar er wel om… qua geuren en geluiden is dat daar inderdaad al zo dus dit soort uitzichten versterkt het beeld alleen maar.

 4. Wat een jubelbaan (-: Je zal toch maar iedere dag dit uitzicht hebben! En ze verdient die baan, hoor.
  Dikke kus.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.