Afgevinkt

Al een tijdje stond NaturZoo Rheine op de lijstjes van Daphne en mij, zij wilde het graag zien en ik wilde het haar graag laten zien, deze punten kunnen we nu beiden doorstrepen want we zijn vandaag heen geweest én veilig en wel thuis gekomen al had een megaranddebiel met de intelligentie van een 3-voudig uitgeknepen theezakje dat kennelijk heel graag anders gezien, zijn moordpoging mislukte en wij kregen de middelvinger, tja… ach, de hitte zal dat heerschap wel naar het, overduidelijke lege, hoofd gestegen zijn vermoed ik. God Zij Dank is Daphne een heel goed chauffeuse die constant heel alert is en dusdanig kan reageren, wat dus vandaag op de terugreis onze redding was.
NaturZoo Rheine is voor ons zo’n kleine anderhalf uur rijden en met het ronduit schitterende weer van vandaag, Daphne vrij, wezen alle voorwaardenpijlen natuurlijk in de ‘gaan’-richting ipv ‘thuisblijven’-status.

 

Men heeft daar een aantal pauwen (ik verontschuldig me al op voorhand voor het aantal foto’s van deze schitterend creaturen in de map glimlach) en zij lieten zich ook niet onbetuigd. Hun gekrakeel was de hele dag te horen, vermengd overigens met het geklepper van de ontelbare (echt waar) ooievaarkoppels.

Alhoewel er dan geen olifanten, giraffen, neushoorns noch nijlpaarden en vele andere diersoorten voorhanden zijn is hun vogelcollectie enorm groot, als je een vogelliefhebber bent zoals ik is dit dierenpark echt de moeite waard. Zo wie zo want het is gewoon een schitterend mooi park waarin de vele dieren enorm veel ruimte hebben, de entreeprijs erg laag ligt (9 euro) en het parkeren gratis is. Bovendien is het terein eromheen ook zeer de moeite waard want je wandelt van de ene in de andere mooi aangelegde tuin met schitterende bomen en bloemen, waaronder een megagrote knotwilg die door tal van balken inmiddels gesteund weer helemaal in bloei staat, de lente he, een lust voor het oog dus.

Kortom. we hebben genoten van een op en top zomerse dag met blote armen en benen want een jas, vest of wat ook maar lag niet in de lijn der behoefte, deodorant daarentegen wel grinnik.

de FOTOMAP bevat 250 foto’s, 3/4 van mij ongeveer en de rest een deel van Daphnes mooiste kiekjes.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

 1. Lekker genieten dus, al helemaal met dit mooie weer.
  Het blijft opletten in het verkeer en in de weilanden, zoals mij vandaag overkwam.
  Een ontmoeting met een wolf in het wild.
  Zie mijn blog daarover?

  • Ja hoor klopt.

   Jah grmbl… er zijn randdebielen bij, je vraagt je echt af hoeveel mensen zij al op hun geweten hebben… tis toch van de zotte dat jij zelf moet opletten om te voorkomen dat het idiote egoisme van een ander jou niet in de kreukels legt…

   oepsssss spannend ja… ik kom vanavond bij je langs hoor xxx

 2. Het zou het láátste zijn wat ik zou met dit heerlijke weer, maar ik weet dat jij 3 uur autorijden op een dag peanuts vindt;-)

  • 😉 Ik heb dan ook niet het geluk dat jij wel hebt…dichtbij de zee wonen

   ja dat klopt wel… als ik daarvoor de hele dag in een dierentuin mag rondlopen dan heb ik dat er zat voor over. Niet voor andere dingen hoor want feit is wel dat ik meer en meer een hekel aan afstanden krijg temeer door mijn fysieke (toenemende) beperkingen en het steeds vaker/sneller wagenziek worden. Gelukkig hoef k niet zelf te rijden, als dat zou moeten zo het een heel ander verhaal worden.

 3. een pracht dag met gelukkig een goede afloop
  fijne avond groet

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.