Afgevinkt

In de maanden rond de jaarwisseling waren zoon en schoon op zoek naar een aanvulling voor hun veestapel, die toen nog maar uit 1 3-voeter bestond, Poezel Trish. Deze luidruchtige dame hadden Daphne en ik in januari in Amsterdam op gehaald bij een opvang. Trish kwam uit Oman, maar reageert prima op Nederlands-sprekers.

Zoon en schoon vonden het wel zielig dat zij alleen was, beiden opgegroeid met altijd veel dieren om zich heen. en gingen op zoek naar een Woefel. Dan vond hij weer eentje die haar niet aansprak, dan weer andersom maar op zeker moment kwam daar Mika voorbij.

Natuurlijk bespraken we ook het kennismaken met de veestapel hier, de Woefels dan met name natuurlijk. Het was in de tijd dat ik na mijn 2e ziekenhuisopname ivm hartproblemen weer thuis aan het herstellen was. Ik kon toen zelf die drukte nog niet echt aan, Brego liep op laatste loodjes en we besloten het te doen nadat Mika bij zoon en schoon goed gewend was en stabiel en wij dan alleen nog Vanyar zouden hebben, toen klopte Corona aan en werd het uitgesteld.

Na veel 5-en & 6-en was dan vandaag de dag aangebroken waarop we het aandurfden, althans ik, ik wilde eerst Vanyar weer ‘stabiel’ hebben na zijn Addison-debacle. Mika, een gesteriliseerde teef was duidelijk de dominantere van de twee en al moesten we ‘er wel ff bij blijven’…. (-weet je nog… croma? … ook zonder te braden in dit geval-) … verliep het prima. 2 relatief jonge honden waarvan de één de ander behoorlijk duidelijk wilde maken dat hij op haar terrein was en dat zij de baas is daar. Of ze gebroederlijk, of is het gezusterlijk of is het genderneutraal, stonden ze een paar uur later toch in opperste vrede samen te (-vr-)eten.

Het is goed gegaan dus, niet gelijk dikke mik maar dat hoeft ook niet, verwachten we ook niet, het zijn immers afstandsdieren met een rugzakje, alles op zijn tijd en wij hebben wel geduld, binnenkort dus maar weer eens bij elkaar op visite.

Enkele uren later reden we in heel verschillend weer huiswaarts. Hemelsblauwe hemel met een kraakwitte rok aan met grijze vlekken, zouden de wegen-ver-bouwers er toch een te grote puinhoop van gemaakt hebben en de ‘wasmachine’ van boven al startklaar hebben gezet? Er wordt daar al een hele tijd aan de weg gewerkt en het is nog niet klaar en zo te zien duurt dat ook nog wel even, maar ja van 2 baans naar 4… is natuurlijk véél geschikter voor de Hunebed Highwauy zoals die weg sinds een half jaar heet…

De kennismaking tussen de Woefels kan nu eindelijk van de to-do-lijst afgevinkt worden, dát we dat pas op schoons verjaardag zouden doen hadden we zelf niet verwacht maar heej, beter laat dan nooit toch?! Schoon is nu 27! Jeetje, ‘gisteren’ was ik het zelf. ‘Gisteren’ is dan wel 30 jaar geleden, maar heej ‘who is counting?’.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Eerst gefeliciteerd!!! Dan,noem jij samen uit een bak eten geen dikke mik?
  Vind het heel wat, lukt mij niet met 2 cavia’s! En Trish? Pure winst!. Op alle fronten.xxx liefs.

  • 😉 nee joh, samen eten, beiden eigen bak… maar wel naast elkaar…. (Vanyars eten wordt aangevuld met medicatie die Mika gelukkig niet nodig heeft)
   Trish is een schatje maar blèren dat ze kan, watjes in oren is af en toe geen overbodige luxe 😉

   x❤️X

 2. Van hartje gefeliciteerd met jullie schoonmeisje. 27 heerlijk om nog zo jong te zijn.
  Een schreeuwerd van een kat, ze kunnen behoorlijk veel lawaai maken als ze willen. Pffft.
  De kennismaking is redelijke gelukt. De rest komt vaak vanzelf wel dan.

 3. ja als nog van harte met Daphne haar verjaardag
  de foto van jullie in de auto , het lijkt als of Joop rijd , maar jullie hebben toch geen Engelse auto /?
  zal wennen zijn voor beide honden , en als ze elkaar vaker treffen , worden het zo te zien beste maatjes
  en over de snelweg der hunebedden ben je er zo , en andersom 🙂

  wonen bij Artis , nee ik niet hoor , woon hier heerlijk rustig , en ben snel genoeg in Amsterdam
  fijn weekend groet

  • Dank je wel.

   Ja klopt… nee joh….. ik zie het, (zal wel te moe geweest zijn…) ik had de foto moeten draaien…. nou ja jammer dan nu maar 😉

   3 kwartier enkele reis nog hoor…. highway of niet , dat korte stukje dat wij erop rijden zegt niet zo veel

   Nee joh, niet wonen in/bij Artis ben je mal…. .in Emmen of Arnhem… Amersfoort mag ook nog 😉

   toedeloe jjoeetoe

 4. Gefeliciteerd met je scho(o)ne dochter…
  Fijn als ze overweg kunnen met elkaar, want ja jullie zullen het oppasadres wel worden.
  Mika is een mooie hond zo te zien…
  Fijn weekend

 5. Heerlijk, nog 27 mogen worden😉.
  En dan het samenspel met de respectievelijke honden👍

 6. Gefeliciteerd met de jarige schone dochter! En wat leuk dat het redelijk lukt met de honden. Wat kan een mens meer wensen?

 7. Van Harte voor Daphne. Het zal je niet verbazen, ik val voor de poes.

 8. Gefeliciteerd met jullie nieuwe gezinslid! Goed dat Vanyar de kaas niet van z’n brood laat eten.
  Ze zullen heus aan elkaar wennen. Net als mensen hebben ze wat tijd nodig…En jullie hebben zoveel ervaring met dieren…ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.
  Poot van Rosa (-:
  Dikke knuffel ♥

 9. Vergeet ik je nog helemaal te feliciteren met Daphne. Sorry. Alsnog van harte!
  27 jaar…ze zijn voorbij gevlógen…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.