De afgelopen tijd ben ik veel bezig het statistieken rondom het Eurovisie Songfestival en ik verheug me op mei, als ‘wij’ aan de beurt zijn om het te organiseren, uitvoeren en presenteren. (*glimlach, ik heb nog genoeg patriottisme in me kennelijk om daarmee bezig te zijn… In mijn hoofd een focuspunt waarmee ik veel zoekwerk verrichten kon/kan en vervolgens weer kon/kan uitwerken in mijn blog. Weetjes vergaren is altijd leuk, vind ik althans. Het onthouden is dan niet (meer) zo vanzelfsprekend maar het staat op mijn blog dus ik kan het altijd weer nakijken, wijzigen en aanvullen. Zó ontdekte ik dus de afgelopen weken dat Nederland niet aan elke editie van het Eurovisie Song Festival heeft meegedaan; 1985 en 1991 niet omdat het op 4 mei was en 1995 en 2002 omdat de scores in de jaren daarvoor te laag waren uitgevallen. Zó herontdekte ik ook muziek die ik vergeten was, de reden dat ik het me niet herinnerde was ook telkens in de 1e paar seconden duidelijk, het was muziek die ik ‘…. niet om aan te horen… ‘ vond toen, en nu dus nog steeds niet. Het feit dat ik momenteel amper tot geen muziek kan verdragen speelt natuurlijk ook een rol mee maar dat even terzijde, mijn smaak is niet veranderd. Ben er af en aan al een paar weken mee bezig maar inmiddels zijn er wat pagina’s met info toegevoegd over het ESF (zie menu boven). Mocht je nou willen weten Wie met welk lied Nederland vertegenwoordigde in jouw geboortejaar… kijk dan eens HIER. Vooropgesteld natuurlijk dat je niet in 1 van die 4 genoemde jaren geboren werd waarin Nederland niet deelnam aan het ESF. Overigens; toen ik hiermee aan de slag ging ontdekte ik al snel dat de artiesten die Nederland vertegenwoordigden in mijn geboortejaar op de 13e plaats eindigden. Als ik bijgelovig zou zijn had ik nu toch wel in de stress gezeten… maar nee gelukkig is dat niet het geval (dat ik bijgelovig ben bedoel ik) … en dus plaats ik vandaag voor Tasja en jullie de Nederlandse Bijdrage aan het Eurovisie Song Festival uit mijn geboortejaar….

 

E.S.F. editie 1962
E.S.F. editie 2020 kan ik nog niet aanleveren maar ik kan wel de man laten horen die ons land as mei gaat vertegenwoordigen in Rotterdam,   Jeangu Macrooy  is zijn naam,

 

~ Zwijmelen op Zaterdag *376*
~ 1 februari 2020
~ Gestart bij Marja op 17-11-2012
~ Voortgezet per Zwijmel-editie nr. 261 op 11-11-2017 door Trees
~ Voortgezet per Zwijmel-editie nr. 348 op 20-07-2019 door mij.
~ Voortgezet per Zwijmel-editie nr. 376 op 01-02-2020 door ‘t Pumpke – Natasja

Vanaf vandaag ben ik deelnemer en hoop dat wekelijks te kunnen zijn maar dat beloof ik niet, ik draag het immers niet voor niets over. Dank jullie wel voor het meedoen tot dusver! En Tasja, bedankt dat je het van mij overneemt en voortzet zodat het niet hoeft te stoppen!  

 

UPDATE: 18.30 Ik was de hele dag weg en merk dus nu dat er kennelijk een misverstand is ontstaan…. kortom, vandaag nog een script toegevoegd met de links en vanaf volgende week dus bij Natjasja.

28 gedachten over “Achteraf én vooruit

 1. Blijft een mooi liedje! Ik heb het leren kennen van de (reggae)versie van Neerlands Hoop in Bange Dagen 🙂 (We willen zo graag nog heel even een wimp van glipneusje zien). Ikzelf heb Johann Sebastian Bach een opkontje mogen geven met mijn geboorte. Maar toen bestond het ESF nog niet. 🙂

  1. Het heeft wel iets…. wellicht juist vanwege het ‘lang geleden… ‘ sfeertje dat eromheen hangt

   Joh, en wat vond hij daarvan dan?

   Was een gemis voor JSB en zijn consorten 😉

 2. Kleine Katinka was best aardig. We hebben het nog heel lang gehoord nadien. Gezien heb ik het toen niet waarschijnlijk. Opa en oma hadden toen nog geen TV.
  Jeangu klinkt lekker. Ben benieuwd met wat voor lied hij tevoorschijn komt.
  Leuk jouw statistieken.

  1. Dat geloof ik wel ja… al is het geen technisch hoogstandje natuurlijk, t ging daar ook niet zo om denk ik… als t maar in t gehoor lag dan was t al goed

   Ja ik ook…. dank je wel.

 3. mogge Melody
  mijn geboorte jaar staat er niet bij , zal ik daarom zo van stilte genieten 🙂
  maar met ik dat liedje Katinka hoorde herkende ik dat weer goed 🙂
  die van dit jaar is nog ff afwachten hé , wel een goede stem zo te horen
  fijn weekend groet

  1. Goedenavond Karel

   Nee dat is waar… toen was ESF er nog niet… ehhh ja zou zo maar kunnen , geen idee

   We gaan het zien hoop ik … dank je wel, jij ook zwaaiii

 4. Goede morgen Melody, tijdens mijn geboorte waren ze nog druk bezig om een televisie voor algemeen gebruik te ontwikkelen. Zo vlak na de oorlog had men in het land wel andere zaken die opgelost moesten worden, daar hoorde geen liedjesfestival bij..
  Ik wens je een fijne zaterdag vandaag.

 5. Ik kwam toch even kijken, en ik denk dat er een misverstand gaande is: jij gaat er van uit dat Natasja het met ingang van vandaag overneemt, maar zij gaat er vanuit dat zij het met ingang van volgende week overneemt. Misverstanden ontstaan gewoonlijk door communicatiestoringen… Beetje hard van stapel gelopen?

 6. O ja Katinka ken ik nog wel, het was gewoon een leuk pretentieloos liedje dat makkelijk in het gehoor ligt.
  Met de stem van de jongeman is niets mis maar het ESF heeft voor mij al zo’n jaar of 10 afgedaan, kan me ook vrijwel geen winnende liedjes uit die tijd herinneren, misschien wel omdat je die amper hoorde nadien.
  Ik wens ze succes al kan ik me niet voorstellen dat hij met een beter nummer komt dan Birds of Arcade want dat zijn gewoon prima songs of ze nou wel of niet meedoen aan het festijn. In 1942 bestond het nog niet dus ik hoef het na te zoeken;-)

  1. Dat verbaast me niks… ja precies, dat was waar het toen om draaide… geen hoogstandjes

   Dat kan ik met je eens zijn…

   Ik heb geen idee, ik wacht het af, ik hoop dat ik het mag beluisteren.

   Nee dat is waar…..

 7. Ach ja, de spelbrekers. Erg leuk om die weer eens te horen. Die andere meneer kende ik nog niet, maar jeetje, wat een stem. Dat wordt een hele grote, wat ik u brom! (p.s. ik kan niet reageren met WP, Google, Twitter of Facebook, computer says weer een no).

  1. 😉 Ja dat vermoeden deel ik brommend met je ….

   Het spijt me Joke, ik heb totaal geen idee van een oorzaak dus kan ook geen oplossing aandragen…

   Welke browser gebruik je?
   Is je pc schoon? (ccleaner ?)

 8. Kleine kokette Katinka, herinner ik me ook. Dankzij de “arbeidsvitaminen” waar mijn moeder thuis naar luisterde.
  Sorry, maar met het Songfestival heb ik nul komma nul. Dit jaar een beetje omdat het in Rotterdam is, maar kijken ga ik niet.
  Dikke knuffel ♥

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.