Achteraf én vooruit

De afgelopen tijd ben ik veel bezig het statistieken rondom het Eurovisie Songfestival en ik verheug me op mei, als ‘wij’ aan de beurt zijn om het te organiseren, uitvoeren en presenteren. (*glimlach, ik heb nog genoeg patriottisme in me kennelijk om daarmee bezig te zijn… In mijn hoofd een focuspunt waarmee ik veel zoekwerk verrichten kon/kan en vervolgens weer kon/kan uitwerken in mijn blog. Weetjes vergaren is altijd leuk, vind ik althans. Het onthouden is dan niet (meer) zo vanzelfsprekend maar het staat op mijn blog dus ik kan het altijd weer nakijken, wijzigen en aanvullen. Zó ontdekte ik dus de afgelopen weken dat Nederland niet aan elke editie van het Eurovisie Song Festival heeft meegedaan; 1985 en 1991 niet omdat het op 4 mei was en 1995 en 2002 omdat de scores in de jaren daarvoor te laag waren uitgevallen. Zó herontdekte ik ook muziek die ik vergeten was, de reden dat ik het me niet herinnerde was ook telkens in de 1e paar seconden duidelijk, het was muziek die ik ‘…. niet om aan te horen… ‘ vond toen, en nu dus nog steeds niet. Het feit dat ik momenteel amper tot geen muziek kan verdragen speelt natuurlijk ook een rol mee maar dat even terzijde, mijn smaak is niet veranderd. Ben er af en aan al een paar weken mee bezig maar inmiddels zijn er wat pagina’s met info toegevoegd over het ESF (zie menu boven). Mocht je nou willen weten Wie met welk lied Nederland vertegenwoordigde in jouw geboortejaar… kijk dan eens HIER. Vooropgesteld natuurlijk dat je niet in 1 van die 4 genoemde jaren geboren werd waarin Nederland niet deelnam aan het ESF. Overigens; toen ik hiermee aan de slag ging ontdekte ik al snel dat de artiesten die Nederland vertegenwoordigden in mijn geboortejaar op de 13e plaats eindigden. Als ik bijgelovig zou zijn had ik nu toch wel in de stress gezeten… maar nee gelukkig is dat niet het geval (dat ik bijgelovig ben bedoel ik) … en dus plaats ik vandaag voor Tasja en jullie de Nederlandse Bijdrage aan het Eurovisie Song Festival uit mijn geboortejaar….

 

E.S.F. editie 1962
E.S.F. editie 2020 kan ik nog niet aanleveren maar ik kan wel de man laten horen die ons land as mei gaat vertegenwoordigen in Rotterdam,   Jeangu Macrooy  is zijn naam,

 

~ Zwijmelen op Zaterdag *376*
~ 1 februari 2020
~ Gestart bij Marja op 17-11-2012
~ Voortgezet per Zwijmel-editie nr. 261 op 11-11-2017 door Trees
~ Voortgezet per Zwijmel-editie nr. 348 op 20-07-2019 door mij.
~ Voortgezet per Zwijmel-editie nr. 376 op 01-02-2020 door ‘t Pumpke – Natasja

Vanaf vandaag ben ik deelnemer en hoop dat wekelijks te kunnen zijn maar dat beloof ik niet, ik draag het immers niet voor niets over. Dank jullie wel voor het meedoen tot dusver! En Tasja, bedankt dat je het van mij overneemt en voortzet zodat het niet hoeft te stoppen!  

 

UPDATE: 18.30 Ik was de hele dag weg en merk dus nu dat er kennelijk een misverstand is ontstaan…. kortom, vandaag nog een script toegevoegd met de links en vanaf volgende week dus bij Natjasja.

3 hartenluchtjes op “Achteraf én vooruit

  1. Goede morgen Melody, tijdens mijn geboorte waren ze nog druk bezig om een televisie voor algemeen gebruik te ontwikkelen. Zo vlak na de oorlog had men in het land wel andere zaken die opgelost moesten worden, daar hoorde geen liedjesfestival bij..
    Ik wens je een fijne zaterdag vandaag.

  2. Ach ja, de spelbrekers. Erg leuk om die weer eens te horen. Die andere meneer kende ik nog niet, maar jeetje, wat een stem. Dat wordt een hele grote, wat ik u brom! (p.s. ik kan niet reageren met WP, Google, Twitter of Facebook, computer says weer een no).

  3. Kleine kokette Katinka, herinner ik me ook. Dankzij de “arbeidsvitaminen” waar mijn moeder thuis naar luisterde.
    Sorry, maar met het Songfestival heb ik nul komma nul. Dit jaar een beetje omdat het in Rotterdam is, maar kijken ga ik niet.
    Dikke knuffel ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.