Achter-de-foto-9


Foto-Uitdaging

Gestart: 17 – 8 – 2017

12 oktober 2017 – 9

Bijdrages van:

4 maart 2017… zo rond de klok van 8 ongeveer begint mijn gsm te trillen en hoor ik Smaug (draak uit The Hobbit) brullen, zijn stemgeluid brult dan: “whereeee areeee youuuuu”. Het sein dat ik een berichtje via Whats App binnenkrijg. Die zaterdag was rustig verlopen en ik keek ook uit op een rustige zondag want ik had geen plannen. Manlief had de door mij zo verafschuwde middagdienst dus ik had me voorgenomen om er een LotR-marathon van te maken. Oftewel, bij zijn vertrek rond 12.45 de 1e van 6 dvd’s in de recoder te stoppen, lekker languit op de bank te gaan en dan uren en uren genieten van de trilogie Lord of the Rings. Ik zou daar wel zoet mee zijn tot dat manlief thuis zou komen die avond ergens rond 22.45…

Niet dus… in het whatsappje stond de vraag of ik al plannen had voor de zondag? Nou nee dus. Wat bleek? Anita moest de zondag ook de hele dag werken en Niels had geen zin om thuis te blijven zitten in zijn eentje. Kwam dat ff goed uit, ik namelijk ook niet. Nou zijn we beiden wel gek op dierentuinen maar Niels minder dan ik en hij had die zondag geen dierentuin-zin dus bespraken we andere opties. “Iets geks doen dan?” was op zeker moment mijn vraag… ‘waar denk je aan dan?’ was de wedervraag. Ik antwoordde vervolgens dat ik al heel lang heel graag weer eens naar Schiermonnikoog wilde maar dat er nooit van kwam.

Dat klonk hem kennelijk als muziek in de oren want hij beaamde gelijk dat hij dat ook erg leuk zou vinden en dus spraken we af de volgende ochtend de 1e boot te pakken. Dat betekende dus enorm vroeg opstaan en dus haalde ik hem heel vroeg op en enkele uren laten liepen we dan ook de boot af na een onstuimige overtocht, man wat genieten was dat zeg! Ruig weer op zee, heerlijk. De dag verliep vervolgens prachtig, op het eiland troffen we prachtig weer. Gezien de tijd van het jaar erg rustig ook en we zagen dus veel schoonheid in de natuur en de dieren die daar dan vertoeven.

Met de laatste boot van de avond natuurlijk weer terug. Ik heb me die dag suf gesjouwd, maar zonder ook maar 1 centje pijn, heb niet eens pijnstillers nodig gehad. Een echt topdag dus, eentje om in te lijsten en zoals wij Groningers dat zeggen: “in een Goldn Raand” Nog met enig regelmaat komt die dag ter sprake, we hadden het beiden enorm naar onze zin en ook onze foto’s zijn daar de getuigen van.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. vroeg opstaan was het ook hier weer
  mooi verhaal achter de foto

 2. Even heen en weer naar Schiermonnikoog. Simpel.
  Dat doe je toch gewoon. Doet niet iedereen dat dan? Eh, nee, ik denk het niet, maar goed van jullie om dat wel te doen.

  • Haha ja klopt, is heel simpel.

   Met de auto naar Lauwersoog is plm. 45 minuten. De overtocht is ook 45 minuten. Eenmaal op ‘t eiland is het ook plm 45 minuten lopen naar het dorp… Je kunt aldaar ook de bus pakken voor een paar euro. Jullie weten hoelang het rijden is naar mij dus tel die minuten er bij op en dan is het ook nog steeds prima te doen toch?

   Ja joh, heerlijk zulke dagen!!

 3. Het is net alsof je het gewicht van de vuurtoren op je rug draagt maar dat is gelukkig maar schijn. Mooie dagen zijn er om in te lijsten om nog vaak aan terug te denken. Gedeelde herinneringen zijn de allermooiste!
  Ik herkende de bovenste foto direct (-:
  Dikke kus ♥

 4. Dat is dan het voordeel van in het Noorden wonen, van hieruit is het bijna niet te doen op één dag. Het is het enige waddeneiland waar ik nog nooit geweest ben en dat kon wel eens zo blijven. 😉

  • Ja klopt hoor…

   Met een helicopter? Ohnee, dan moet men jou net als BA eerst knockout slaan 😉

   Maar het is er wel heel erg mooi hoor… misschien met een overnachting?

 5. Schiermonikoog ben ik nog nooit geweest, maar hoor wel van ieder een dat het er zo mooi is..
  Heerlijk hé, even foto’s terug kijken, dan beleef je zo’n gouden dag weer opnieuw.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.