Achter-de-foto-7


Foto-Uitdaging

Gestart: 17 – 8 – 2017

28 september 2017 – 7

Bijdrages van:


Wat in Nederland in geen enkele dierentuin mag, mag in enkele Duitse dierentuinen wel… Olifanten voeren!! Niet dat ik dit wist maar toen ik erachter kwam was ik zeer aangenaam verrast! Deze foto van deze week maakte ik eerder dit jaar in All Wetter Zoo Münster tijdens ons (van Daphne en mij) bezoek aldaar op 24 maart 2017.  Dit was niet de eerste keer dat ons dit gebeurde maar de 2e keer. De 1e keer vond een week daarvoor plaats op 17 maart in Tierpark Hagenbeck te Hamburg, waar ik HIER over schreef.

Deze foto herinnert mij aan het rijtje olifantenkoeien die rond voedertijd bij hun omheining stonden om het publiek te ‘begroeten’. Zo ontzettend dichtbij dat je ze kon aanraken, dat kon en dat mocht en dat gebeurde dus ook. Grappig was dat elke olifant de slurf op één van de kabels legde en op zoek ging naar mensen-handen waarin iets lekkers zat. Werd er maar 1 deel van de slurf gevuld liet betreffende olifant de slurf simpelweg liggen, wachtend op de vulling voor het 2e deel.

Ik weet niet wat ik verwachtte te voelen, iets zachts of juist niet, maar de aanraking met een olifantenslurf heeft veel indruk op mij gemaakt en in Münster was ik dus ook aangenaam verrast dat dat een week na Hamburg weer toegestaan was. De slurf is heel harig, veel stoppels etc maar ook erg zwaar merkte ik wel. Je merkt dat de slurf helemaal gevuld is met spiertjes en dat die knoeterhard zijn, het contrast in hoe zachtaardig zo’n reus dan iets lekkers van je aanpakt, hoe flexibel dat vingertje in die slurf is verbaasde me echt. Kortom, het waren ervaringen die ik nooit meer zal vergeten.
Daarbij zijn zowel Hagenbeck Hamburg als All Wetter Zoo Münster niet alleen zeer grote dierentuinen maar ook nog eens heel mooie, een bezoek absoluut waard en als je er dus heen gaat, trek er gerust de hele dag voor uit want anders kom je tijd te kort!!

18 hartenluchtjes op “Achter-de-foto-7

  • Dat is het ook zeker Edward. Dank je wel.

   Ik sprak in Hamburg langdurig met een verzorger, die vertelde dat er 24/7 verzorgers bij de oifantenkudde zijn, de olifanten aldaar zijn dat zo gewend en hebben dus ook afzonderlijk allemaal een goede band met elke verzorger. Dat vond ik ook wel heel bijzonder om te horen. Zo anders als dat men het in Nederland doet.

  • Ik ben het van Nederlandse dierentuinen niet gewend.

   En ja de traktaties bestonden inderdaad uit wortelen, brood, witlof, sla en ander groen spul. Het was zeer indrukwekkend om op ooghoogte met zo’n reus te staan en contact te hebben met het dier, daar heb ik zo ontzettend van genoten!

   Dank je wel schat, kusssssssss

 1. Geweldige foto! En wat leuk dat je de olifanten mag voeren en daardoor ook een beetje kunt aanraken. De olifanten zijn er duidelijk aan gewend. Dat zie je.
  Mooie bijdrage.

  Liefs Joanne

 2. Ik neem aan dat men er wel een oogje op zal houden want natuurlijk moet het wél geschikt eten voor het dier zijn. Maar als het kan is het natuurlijk heel bijzonder. Ik neem zonder meer aan dat een olifant flink kan meppen met z’n slurf als iets hem niet bevalt.

  • Ja klopt hoor, er zijn wel meer verschillen…

   Dat zou kunnen, heb ik nog niet geconstateerd, maar wellicht bezocht jij anderen over de grens dan dat ik tot dusver deed….

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.