Achter-de-foto-31

Foto-&-Schrijf-Uitdaging ~ Gestart: 17 – 8 – 2017 / 30 / 8 – 15 maart 2018

Bijdrages van:


 

7 September 2016… een dagje naar Bremerhaven. Vanaf Assen een kleine 2,5 uur rijden.

Ik vind het leuk dierentuinen te bezoeken, vooral die die ik nog niet ken, dus deze stond al een tijdje op mijn lijstje; Zoo am Meer in Bremerhaven.  Toen ik hoorde dat de 4e ijsbeer-dame die Wildlands rijker was geworden daar geboren was wilde ik er nog liever naar toe natuurlijk.

Nela kwam uit de zoo van München, Lale & Noordje kwamen al eerder ook uit Bremerhaven, in het oude park van Emmen nog, in juni 2015.  Nela kwam naar het nieuwe park in februari 2016 en Lilly kwam in mei 2017.

Anita en ik togen dus naar Bremerhaven op een zonnige dag in september. Ik blogde er HIER over.  (foto-album staat HIER) Wat mij nu nog steeds bijstaat zijn de beelden op mijn netvlies en de bijbehorende verbazing over het feit hoe men het voor elkaar heeft gekregen een heel leuk, en dus bezoekwaardig, dierenpark te bouwen op zo weinig 4-kante meters, letterlijk en figuurlijk aan de kust. Men heeft heel slim niet zo zeer in de breedte als wel in de hoogte gewerkt en dat maakt het park toch zeker heel bijzonder.

Onze 4 ijsberendames in Emmen hebben het prima naar hun zin en ik sla ze dan ook maar zelden over. Het verblijf is enorm groot en dusdanig opgezet dat de 4 dames elkaar niet in de weg lopen en niet tegen hoeven te komen als ze dat niet willen. Altijd weer een feestje dat kwartet te bezoeken. Mooi weer? Zet mij maar op een stoeltje bij dat verblijf en haal me dan aan het eind van de dag maar weer op glimlach.

Vage geruchten, nog niet bevestigd gekregen… maar wellicht ook aangevuld met ‘de wens is de vader van de gedachte’… hoop ik in de toekomst te kunnen vertellen dat er een mannelijke witte reus naar Emmen is gehaald om voor nageslacht te zorgen. Het zou toch fantastisch zijn zo’n klein hummeltje door het verblijf te zien dollen…

18 hartenluchtjes op “Achter-de-foto-31

  1. Kakel says:

    De enige dierentuin die ik in het buitenland bezocht heb, is Antwerpen. Met de trein en dan door die prachtige hal van het station lopen. Ooit ben ik met school eens naar Artis geweest maar als 010 vonden we dat niet zo geslaagd (-:
    Liefs XOXOXOX

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.