Achter-de-foto-29

Foto-&-Schrijf-Uitdaging ~ Gestart: 17 – 8 – 2017 / 28 / 22 februari – 1 maart 2018

Bijdrages van:


 


Afgelopen maandag liep ik weer eens in Arnhem, Burgers Zoo natuurlijk om precies te zijn. Ik had prima gezelschap want Daphne was mee, Herman & Daniëlle ook én AnneMarie had zich aldaar bij ons gevoegd nadat wij met zijn 4-en aangekomen waren op de parkeerplaats. Ik blogde er HIER over.  Wat me (weer) opviel was, is hoe snel tijd kan vliegen als je het enorm naar je zin hebt. Op zeker moment vertelden mijn ingewanden me dat ze brandstof nodig hadden en toen bleek de middag al bijna om te zien. We besloten een koffierondje te doen bij wijze van afscheid omdat AnneMarie ons groepje helaas moest verlaten. We brachten haar naar de uitgang en keerden terug naar het restaurant waar we gevieren gingen eten alvorens de avondronde te doen vanwege de Burgers Lights, die men ieder jaar rondom deze tijd organiseert.

De foto hierboven toont een Pekari. Eén van een groep van 10 dieren die met vele andere diersoorten in de Desssert van Burgers woont. Er staat bij het verblijf van de Pekari’s wel een bordje met de waarschuwing: “Pekari’s kunnen bijten” maar alle keren dat ik ze reeds zag oogden ze zeer tam, al nam ik natuurlijk wel altijd het zekere voor het onzekere en negeerde ik die waarschuwing nooit. Wat Daphne dus lukte maandag was mij nog nooit gebeurd, een foto te maken van een Pekari met open mond, ik zag dus op deze foto voor het eerst de vervaarlijke tanden van dit dier. (ben ik ff blij dat ik altijd gehoorzaam was aan dat waarschuwingsbordje grinnik).

Ook deze foto herinnert mij dus aan een heerlijke dag waar ik met een vette glimlach van oor tot oor aan terug kan denken want wat hadden we een pret. Zulke dagen blijven de ware cadeautjes. Het feit dat ik dit een aantal dagen met meer-dan-normaal fysiek ongemak moet bekopen is dan wel een waar feit en zeker geen fabel maar dat boeit me totaal niet. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Daniëlle want ook al zat zij in haar spiksplinternieuwe rolstoel, de kou en het gehobbel van een dierentuin die op heuvels is gebouwd gaat je niet in de koude kleren zitten. Idem voor haar lief Herman die net als ik behoorlijke rug- & gewrichtsproblemen heeft. Ook zij hebben enorm genoten en hebben het opvolgende ongemak er met veel liefde voor over. “Wij gaan vreemd” schaterden ze onderweg de heenreis, elke dag Wildlands en nu ineen naar een andere dierentuin, iets dat zij eigenlijk nooit doen want ja zonder auto kom je niet zo ver en het ov met een rolstoel etc is ook niet handig. Op mijn reactie “Ik ga ervoor zorgen dat dit niet de 1e keer is dat jullie vreemd gaan..” werd natuurlijk enthousiast gereageerd. Ons volgende ‘vreemd-gaan-zoo’ wordt Blijdorp, we hadden de terugreis al voorpret dus dat gaat helemaal goed komen. Nog tot en met zaterdag kun je namelijk bij de Kruidvat kaartjes kopen voor 12 dierentuinen a 14.50 per persoon, en dat scheelt toch een vette slok op een (dierentuin-)borrel, of niet dan? Arnhem was dus onze 1e profiteer-van-Kruidvatactie en er gaan er meer volgen glimlach.

Tja lang verhaal kort… het is heerlijk om iets dat je zelf zo ontzettend gaaf vindt om te doen kunt delen met anderen die het minstens zo leuk vinden. En ja ik besef, ik val in herhaling, alweer, maar… dankzij de CBD heb ik er nog onmeetbaar veel meer plezier in dan voorheen!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. mogge Melody
  ja zo’n beestje met zulke tandjes moet je flink op afstand houden , dat is zeker 🙂
  dus een geslaagde dag voor allen en een herhaling al gepland in Rotjeknor , met een dierentuinborrel toe
  ff een vloeibare joint en gaan hihi , mooi dat het zo goed gaat
  geniet de dag

 2. Zal zeker koud geweest zijn in een rolstoel maar gelukkig is er in een dierentuin altijd wel overdekte ruimte te vinden om op te warmen. Blijdorp… goh, tijd geleden dat we er waren .

  • Klopt hoor…. ja wat dat betreft is Arnhems Burgers perfect.

   Ohja? Jullie mogen met ons mee hoor….11 mei gaan we. Van ♥-e dubbel en dwars welkom. Ik rij zo langs hoor, grote auto enzo dus jullie kunnen er zat bij in, incl. wielen 😉

   • Lief, onze kleindochter heeft een abonnement en kan soms mensen meenemen tegen gereduceerde prijs maar Henk ziet er niet zoveel in nu het nog zo koud is. Moet maar wachten tot het wat beter weer wordt.

    • 😉 ik heb mijn momenten zo af en toe grijnss

     11 mei…duurt nog ff ….10 weken plm… dan zal het toch al wel een heel stuk beter weer zijn dan wat we nu en de afgelopen dagen hebben gehad.

 3. Ik zag die foto en dacht: zo zou ik m’n bek ook weleens open willen trekken (-: (-:
  Wat een tanden, joh. Met hem wil je geen ruzie.
  De datum zet ik met een vraagteken in mijn agenda…
  Dikke kus ♥

  • Hahaha wat / wie let je??? Als je het doet wacht dan aub ff (en sein me tijdig) tot ik er ben want dáár wil ik natuurlijk héél graag bij zijn 😉

   Smaaaaaaaaaaaaaaak ♥♥♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.