Achter-de-foto-26

Foto-Uitdaging ~ Gestart: 17 – 8 – 2017 / 26 / 8 – 15 februari 2018

Bijdrages van:


 

Sport… dat was wel een dingetje ooit…
Ik haatte het vroeger als de pest… de enige sport waarin ik plezier had (en ook best goed in was) was volleybal maar ja ik had nooit tijd want iedere vrije seconde verdeelde ik tussen de cafetaria waar ik werkte en de dansschool.
Manlief voetbalde vroeger, tot in zijn jonge jaren ergens een knieschijf aan gruzels was getrapt. In onze verkeringstijd spendeerde hij veel tijd aan het touwtrekken, ja echt dat bestond toen, bij ieder groter dorp had wel een touwtrekvereniging in de 80-er jaren. Na een rugblessure moest hij dat ook opgeven.

Toen kregen we kinderen… sporten was belangrijk voor de gezondheid maar onze kinderen waren echt onze kinderen, beter gezegd mijn kinderen, want net als hun moeder verafschuwden ze het. Het behalen van de zwemdiploma’s was dus best nog een heel grote uitdaging!

Dochter ontdekte (wederom kind van der moeder) de danssport…dát kon ze.
Zoon wilde als klein jochie maar 1 ding; boogschieten, maar ja dat was niet in de buurt. Toen dat enkele jaren later wel in de buurt kwam was hij het eerste lid, op de voet gevolgd door vader die hem toch (bijna) altijd heen en weer bracht.

Inmiddels zijn we al weer vele jaren verder… manlief raakte verslaafd aan (en ook weer af… gelukkig!!) de sportschool. Het afkicken lukte maar vraag niet hoeveel moeite hem dat heeft gekost… zoonlief ontmoette bij het boogschieten de liefde van zijn leven en nog steeds is het een wekelijks uitje van mijn achterbantrio met zo’n 8 a 10x per jaar een wedstrjid ergens in 1 van de 3 noordelijke provincies.
Bijzondere bijeenkomst is dan weer wel dat ze alledrie een eigen boog hebben en geen van 3-en in dezelfde categorie schieten. Manlief schiet in Recurve, zoonlief in Barebow, schoonmeisjelief in Recurve op dit moment maar zij wil over naar Compound. Vraag me niet naar de verschillen want dat kan ik niet uitleggen glimlach. Hun bogen zijn verschillend, de koffers zijn verschillend en de inhoud ervan dus ook net als de specifieke benodigdheden voor iedere soort boog met bijbehorende sport-tak.

Daar zoonlief links schiet en manlief rechts is het dus mogelijk foto’s als deze te maken. Linkshandige schutters zijn duidelijk in de minderheid al kan niemand me vertellen waaraan dat ligt.

10 thoughts on “Achter-de-foto-26”

 1. fietszwerver schreef:

  mogge Melody
  een mooi verhaal achter de foto
  had je deze al niet eens , althans het verhaal :)
  geniet de dag

  1. Melody schreef:

   Goedenavond Karel…

   Dank je wel, zou kunnen, weet ik niet meer, ik kijk zoiets nooit terug dan

   Volop gedaan….fotomap is zojuist online gegaan.

   1. fietszwerver schreef:

    kom ik dan nog wel ergens tegen :)

    1. Melody schreef:

     Heb Nathalie ge-appt… zij meldt zich wel bij je.

 2. Mirjam Kakelbont schreef:

  Ik vergelijk het maar met het kiezen van een muziekinstrument. Ze maken allemaal muziek maar er komt een ander geluid uit.
  Je man is rechts- en je zoon linkshandig?
  Dikke kus ♥

  1. Melody schreef:

   Ja dat is ook waar, slim bedacht van jou ;-)

   Ja hoor klopt…. hoe zoon links kan zijn met 2 rechtse ouders is mij een raadsel.

   Knuffel xxx ♥♥♥

 3. Rietepietz schreef:

  O wij hebben ook een linkse dochter terwijl wij allebei rechts zijn, dat komt dus veel meer voor. Maar je krijgt er wél een leuke foto door. Ik heb het vorig jaar eens op een middeleeuwse markt geprobeerd en het lukte me ,na de eerste pijl in de strobaal, zowaar de ronde schijf te raken;-)
  Volgens mij had jij dat logje bij me gemist ;
  https://rietepietz.wordpress.com/2016/10/02/gemiste-kans/

  1. Melody schreef:

   Oh oke….gelukkig maar dan want ik ken naast ons *en nu jullie* geen anderen bij wie dat zo is… Dat is waar. ;-)

   Ik heb t ooit ook geprobeerd maar kreeg ‘t niet voor elkaar.

   Eh ja, ik herinner ‘t me in ieder geval niet. Kom zo bij je lezen, was toch net weer “onder” en “op” mijn flap gekropen om een bloggersronde te doen ;-) Tosso dus

 4. AnneMarie schreef:

  Dansen geen sport? Volgens mij wel hoor.
  Beetje danser moet toch wel conditie hebben.
  De foto ziet er gezellig uit.

  1. Melody schreef:

   Haha ja dat denk ik nu wel maar vroeger niet.

   die had ik toen wel… ja toch, ze hebben altijd veel plezier.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: