Achter-de-foto-25

Foto-Uitdaging ~ Gestart: 17 – 8 – 2017 / 25 / 1 – 8 februari 2018

Bijdrages van:


 

Als je dat wat je op de foto ziet niet (hef-)-kent, wat denk je dan wat je ziet?

Ik fotografeer al een aantal jaren heel veel. Lang niet elke foto zit ‘vers’  in mijn geheugen uiteraard. Bij deze wekelijkse uitdaging blader ik dan door een aantal mappen heen tot ik bij eentje uitkom waarbij ik denk: “ja, deze gebruik ik” …. en vaak valt me dan op dat de foto niet altijd duidelijk maakt wat ik zag toen ik de foto maakte. Vandaar dus mijn vraag glimlach.

Als je de foto bekijkt zou jouw 1e gedachte dan zijn: Dit is overduidelijk een giraffen-stal?
Mijn antwoord zou zijn: Ja klopt, de giraffenstal van Zoo Antwerpen, maar ja dat is natuurlijk ook een logisch antwoord want ik ken die zoo en ik maakte deze foto, maar als dat niet het geval zou zijn geweest had ik het echt niet geweten.

Inmiddels was ik 3x in de zoo van Antwerpen, een mooie zoo, zondermeer maar als de China Lights Festivals er niet waren geweest had ik het bij 1 of misschien 2x wel gehad. Ik hoef er ook niet weer heen, er zijn nog zat andere zoo’s waar ik nog niet was en dan kies ik daar liever eentje uit. Of we er volgend jaar weer heengaan zal afhangen van het China Lights Festival, mocht de tentoonstelling gelijk zijn gaan we niet, mocht die anders zijn dan gaan we het overwegen… tijd zal het dus leren.

Hoe dan ook… Zoo Antwerpen heeft verreweg de mooiste giraffenstal die ik ooit zag.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

22 reacties

 1. Ik zou dit nooit herkend hebben als stal voor giraffen. Voor rinocerossen dan weer wel, maar giraffen… Nee, grapje. Daar moeten best hoge deuren in zitten om die dieren binnen en buiten te laten. Giraffen zijn tamelijk onpraktisch gebouwd. Ik heb wel eens op televisie een gevecht tussen twee mannelijke giraffen gezien (om een vrouw uiteraard). Ze mepten hun halzen tegen elkaar aan dat het een aard had. Niet gezond! Het is goed denkbaar dat de dwarslaesie door giraffen is uitgevonden.

  • 😉 Schreef ik toch al ?

   Het is inderdaad megahoog kan ik je vertellen, de buitenkant is ook zo schitterend mooi.

   Ja dat heb iikk ook al gezien… zou inderdaad zo maar kunnen… wist je trouwens dat een giraf hetzelfde aantal nekwervels heeft als de mens?? 7 slechts… bizar toch?

 2. Het moest wel iets met een zoo te maken hebben maar de eerste indruk was een stationshal. In Antwerpen heeft het station ook een heel hoog plafond. Daar moest ik direct aan denken. Blijkt het toch in Antwerpen te zijn maar dan een iets anders. Hi hi 😉😉

 3. Prachtig. Het lijkt bijna een tempel.

 4. Het is inderdaad prachtig.. als alle dieren zulke mooie binnenverblijven hebben dan mogen ze niet mopperen! XXX

 5. Dat het iets van doen moest hebben met dierentuinen is dan natuurlijk bij jou al mijn uitgangspunt, dat het niet het verblijf van stokpaardjes gaat is ook wel zeker;-) Erg mooi verblijf al zullen de giraffen daar niet zoveel oog voor hebben, maar het publiek des te meer.

  • 😉 je kent me al aardig goed onderhand 😉

   Ja klopt allemaal ook wel denk ik…. het oog van het publiek wil ook wat natuurlijk en daarmee houden ze in het Belgische dus ook zeker rekening.

 6. Ik gokte op het olifantenverblijf maar zat er flink naast. Olifanten hebben in vergelijking met maar een klein nekkie (-: Het ziet er prachtig uit. Zelfs Mondriaan zou er zijn goedkeuring aan geven.
  Dikke kus ♥

 7. ha die Melody
  dank je voor de felicitatie , en ja ik ga voor nog vele jaren bij goede gezondheid 🙂
  ik werd de nacht van die ramp 3 , heb het dus ook enkel van verhalen , jij van je maandag meneer , ik van pa en vele anderen
  smakelijk en fijne avond groet

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.