Foto-Uitdaging ~ Gestart: 17 – 8 – 2017 / 21 / 4 – 11 januari 2018

Bijdrages van:

 

Zoals wel bekend onderhand neem ik aan, ben ik niet alleen gek op dierentuinen maar bezoek ik ook graag kerken, en kan ik op beide locaties natuurlijk mijn camera zich laten uitleven. Eveneens is al wel bekend dat ik enorm bof met de keuze van onze zoon aangezien zij en ik die hobby’s delen.
Wanneer de situatie het toelaat trekken we er met zijn tweetje op uit. Een meerdaagse trip samen vond plaats in Juli 2014. Ons doel was Berlijn, zowel de stad als de dierentuinen daar wilden we graag bekijken en vastleggen op de gevoelige plaat. Aangezien ik met nog geen 1000 paarden het OV in te krijgen ben gingen we met de auto, de route vanaf Assen is nog geen 600 km dus prima te doen. Onderweg kwamen we verzeild in diverse verkeersopstoppingen dus de reistijd was enorm, 11 uur ruim, ipv de 6 die mijn MiepMiep bij vertrek aangaf.
De volgende dag was het bloedjeheet en op dag daarna probeerden regen en storm ons uit ons velletje te jagen.
Op die hete dag liepen we in de stad en natuurlijk wilde ik de Domkerk niet overslaan. Niet alleen van buiten maar zeker ook van binnen zeer indrukwekkend, een echte aanrader, zelfs als je niet over een religieuze inslag beschikt. Ben ik dan in zo’n kerk, koop ik altijd een kaarsje die ik dan aansteek terwijl ik een gebed prevel. Dat het nog redelijk vroeg in die ochtend was is wel af te lezen aan het aantal reeds brandende kaarsjes.
De terugreis duurde nog geen 7 uren en we waren dus ook nog niet zo moe bij thuiskomst als toen we in Berlijn ons hotel binnen liepen.
Zulke uitjes zijn prachtig, een ideaal alternatief voor iemand die snel last krijgt van heimwee en daar behoorlijk ziek van kan worden en daardoor dus nooit op vakantie gaan kan. Nou ja, grote vakanties dan, want dit zijn in mijn optiek ook vakanties waar ik minstens zo van geniet (denk ik) als mensen die 3 weken of langer naar verweggiestan vliegen.

Mocht je de foto’s willen bekijken klik dan ►►►HIER

22 Hartenluchtjes op “Achter-de-foto-21”

  1. Goedemorgen Karel

   Dank je wel. Het is gewoon een schitterende stad, ook de dierentuin is niet mis… er valt dus zoveel meer te fotograferen buiten de dieren om.

   Eh ja, ga ik mijn best voor doen iig

    1. Wie weet komt dat nog eens…

     Dat is mooi… ik kom of straks of anders morgen kijken, net thuis na een lange intenseve dag dus ergggguuggggg moe.

     Ik ga mijn blogjes voor morgen maken en dan ook in die ruststand, gestrekt in bed

     trusssss

        1. als 1000 roosjes… nog steeds wel moe maar niet meer zo af als gisterenavond, zo meteen weer lekker plat en hopelijk slapen, heel de daag allen thuis dus geen stoorzenders 😉

 1. Mooie foto’s. Herken er niet veel meer van. Tijd dus voor een weekendje Berlijn. Da’s niet handig zo’n last van heimwee hebben. Zo kom je niet ver. Maar ach thuis is het ook goed. Nederland heeft ook veel te bieden.

  1. Dank je wel.

   Haha ja misschien maar aan de andere kant…er zijn zoveel andere plaatsen nog die we nog niet kennen dus wij gaan niet terug maar naar iets nieuws.

   Dat klopt…4 – 5 dgn is max mits ik me constant zo druk mogelijk bezig houd..

   Ja hoor, ik ben ook heel lgraag thuis en een vakantieganger ben ik nooit geweest en manlief nog minder dan ik als dat al mogelijk is..

 2. O zeker waar, ik ben niet gelovig maar in een kerk rondkijken en er een kaarsje aansteken doe ik ook altijd als ik ergens “in den vreemden” ben. Ik prevel dan geen gebed maar denk toch altijd wel even aan de mensen die er niet meer zijn.

 3. Is het alweer vier (drie) jaar geleden van Berlijn? Maar ja, wat is tegenwoordig nog een jaar? Twee keer met je ogen knipperen en er is er weer een voorbij.
  Even dacht ik dat het een kerstboom was waar je kaarsjes op kan branden, maar het blijkt helemaal rondom te zijn. Ik kom ook graag in katholieke kerken en kan niet weg zonder een kaarsje aan te steken.
  Die vrolijke kleuren staan je goed, Mel!
  Liefs en een dikke knuffel ♥

  1. jaaa errug hè?

   Je snapt me dus helemaal.

   dank je wel, ik draag bijna altijd wel iets roods… wit draag ik ook graag maar staat me niet zo omdat ik bleek en grijs ben..

   knuffelxxx♥♥♥

 4. Wat een prachtige foto’s en verhaal.Heerlijk als je dat met iemand kunt delen.Je neemt mij altijd een beetje mee op reis met je foto’s. Ik geniet er erg van. Dankjewel.

  Liefs en een knuffel, Joanne

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.