Achter-de-foto-17

Foto-Uitdaging ~ Gestart: 17 – 8 – 2017 / 17 / 7 – 14 december 2017

Bijdrages van: JOANNE

Deze foto werd op 2 dagen na, 34 jaar geleden gemaakt.
Toentertijd werd gezongen ‘over 25 jaar ….’ een lied dat iedereen wel kent denk ik… en ik herinner me dat ik dacht: “mens dat duurt ja nog een eeuwigheid…’ Ik kon me er ook helemaal niets bij voorstellen toen.
Inmiddels zijn wij die 25 dus al met 9 voorbij… ongelofelijk.

De verschillen tussen toen en nu zijn niet te beschrijven, tenzij ik doortik tot aan ergens over een paar dagen ofzo. Wat is er ontzettend veel gebeurd, wat hebben we mooie momenten gekend maar ook tijden van onbeschrijflijk veel pijn en verdriet. Dingen die we toen nooit konden bevroeden, dingen waarvan we toen het bestaan niet of nauwelijks kenden, het kwam op ons huwelijksbord. Menig storm heeft aan ons omhulsel geknaagd, menig boom is op ons neergedonderd, toch redden we het, onbegrijpelijk, verbijsterend zelfs achteraf bezien.

Ik zal vast niet de enige zijn die heel stellig zegt: “als ik het over mocht doen deed ik dat, dat en dat, zus en zo, bla bla bla, allemaal zo anders..” Niemand kan in de toekomst kijken, niemand kan terug in de tijd om iets te veranderen, alles gebeurt omdat het gebeuren moet… en meer van dat soort cliché’s. Er waren toentertijd velen die “stellig wisten” (mijn god wat heb ik dat vaak moeten aanhoren) dat wij in no time weer uit elkaar zouden gaan want wij pasten niet bij elkaar, die zachtaardige knul en die afschuwelijk haaibaai,  lichamelijk en geestelijk ziek bovendien, dus uit op een man die haar wel zou kunnen verzorgen de rest van haar leven, dat is waarom ze trouwt hoor, hij tuint erin… Kon onmogelijk goed gaan… Ja echt, dat werd gezegd, zowel in onze gezichten als achter onze ruggen om… Er waren er zelfs die alles in hun macht in het werk stelden om manlief ervan te overtuigen dat het de grootste fout van zijn leven zou zijn als hij niet op zijn schreden zou terugkeren nu (toen) het nog kon…

Ik geef al die lui lekker puh de lange neus… velen van hen zijn al lang uit elkaar in tegenstelling tot wat iedereen toen dacht… wij niet!!

Zaterdag…34 jaar… toekomst? Geen idee maar indien het ons gegeven zal worden plakken we er nog lekker vele jaren bij!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. mogge Melody
  leuk die lange neus die jullie kunnen geven aan die lui 🙂
  alvast van harte met jullie trouwdag , maak er maar een feestweekend van

  voor nu , geniet de dag

 2. Heerlijk voor jullie! Vasthouden hoor dat gevoel!
  XXX

 3. Nu al bijna 34 jaar, dan gaat de 50 ook lukken Melody!

 4. Houd de liefde maar lekker warm!

 5. Waarbij de criticasters er dus maar even aan voorbij gingen dat tegenstellingen elkaar aantrekken en dat elkaar aanvullen meestal beter werkt dan gelijkgestemde zielen, nog vele jaren!

 6. Dag Melody,gefeliciteerd hoor al zo veel jaren samen doe zo voort hé,ik moet altijd lachen als je schrijft mijn (V)echtgenoot ik vind dat goed gevonden hoor.
  groetjes aan jouw en je lieve echtgenoot.
  Groetjes Ivonne

  • Hoioi Ivonne… dank je wel hoor, we gaan het gewoon doen 😉

   haha ja zo schrijf ik het inderdaad altijd al vechten we nooit meer tegenwoordig.

   Dank je wel, groeten terug.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.