Achter-de-foto-11


Foto-Uitdaging

Gestart: 17 – 8 – 2017

11 ~ 26 oktober 2017

Bijdrages van:

Elk jaar zo in september begint het bij veel mensen te kriebelen. Kriebelen in de zin van kerstversieringen van zolder halen en alvast beginnen met het opzetten ervan. Wie daar het vroegst mee zijn, zijn volgens mij ongewijfeld de detaillisten. Alhoewel ik het eigenlijk verfoei al zo vroeg in het jaar met Kerst-gerelateerde zaken bezig te zijn snap ik het ook wel van die detaillisten. Zij willen niet alleen verkopen maar ook graag nieuwe trends laten zien en daarbij is het decoreren van een deel van de winkelruimte een ingrijpende en omvangrijke klus die veel tijd vergt en waarvan men dus ook wel een tijdje wil genieten ipv snel opbouwen en heel snel daarna weer afbreken.

Met name de grote tuincentra beginnen vroeg en maken er ieder jaar weer enorm veel werk van, daar heb ik zeker bewondering voor. En stiekumpjes weg ben ik ook wel eens een beetje jaloers op de creaties, het maken ervan is 1 maar het bedenken ervan is 2, en zo’n creatieve geest heb ik zelf niet meegekregen. Kerst is dan wel een feest voor iedereen (althans…) maar met name voor de religieuzen onder ons heeft dit feest een extra kantje en dat zie je overal in de versieringen terug. Iedere herfst en winter trek ik er dan ook op uit om een aantal tuincentra te bezoeken om hun kerstshow te bekijken en daar geniet ik altijd enorm van. Zo is het al een aantal jaren de traditie om op of vlak voor  of vlak na mijn verjaardag naar Oosterik in Denekamp te rijden. Ook dit jaar ga ik dat weer doen, precies op mijn verjaardag in dit geval .

Vorig jaar hing er in het tuincentrum hier om de hoek onderstaande krans. Het was niet te koop, wat ik aan de ene kant jammer vond maar aan de andere kant ook plezierig want ik stelde me een prijskaartje voor die van ze never nooit niet binnen mijn budget zou vallen glimlach.  Deze krans was plm een meter in doorsnee, ik had het natuurlijk nooit kunnen plaatsen want ik heb er echt geen plek voor. Bovendien past het qua kleuren natuurlijk ook niet echt bij de rest van ons interieur.  Ik heb toch behoorlijk lang intensief naar deze krans staan kijken om te onthouden in een poging er naderhand zelf een soortgelijke te maken, daarin ben ik dan weer helaas niet geslaagd. Mijn krans was leuk hoor, maar leek niet op deze.

Ik heb ten langen leste mijn krans maar weer uit elkaar gehaald en de christelijke beeldjes terug gezet waar ze altijd horen, in de stal die wij hebben. Ook een vrij grote overigens, waar ik toch ieder jaar weer met heel veel plezier naar kijk. Ik zit me nu al weer af te vragen waar ik het deze keer zal neerzetten. Plaats maken moet ik zo wie zo natuurlijk maar ik heb nou eenmaal een veestapel, zwiepende staarten en (te) nieuwsgierige kattenneuzen zijn geen dingen waarmee ik geen rekening kan houden, ach het is nog niet zover, ik kom er vast wel weer uit, dat lukt me dan weer wel elk jaar glimlach

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. mogge Melody
  ja er zitten kunstwerkjes bij hé
  verder gaat die hele poespas aan mij voorbij
  de mooiste bomen en kransen en stallen zie ik het hele jaar
  geniet de dag

 2. Dit is een mooie krans Melody. Er ligt ook een hoop kitsch in de winkels, vreselijk vind ik dat. Hier ook geen boom, mij teveel werk.

  • Ja nou en of… de foto geeft het lang zo mooi (noch duidelijk) weer als dat het in het echt was…

   Ja helemaal waar, heb ik ook niets mee.

   Ik bouw altijd een berg op met daarop een muziekstad en ik heb mijn stal staan… dat vinden wij ook ruim genoeg.

 3. De tuincentra beginnen vaak zelfs al vóór september , dan zie je al dat er ruimte gemaakt wordt, net als bij jou moeten ze ruimte maken voor “het spul” . In ieder geval is het bij mij nog “de ver van m’n bed show” , pas ná Sinterklaas ga ik eens aan de Kerst denken en geen dág eerder.

 4. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n kerstmens en zie elk jaar weer tegen dat gebeuren op. Maar ik geniet wel van de kerstshow’s van tuincentra. Daar loop ik dan ook regelmatig, soms met Ezra die zijn ogen uit kijkt. Vooral alle lichtjes vind hij mooi. En er wordt een heel dorp gebouwd.

  Mooie krans! En een mooie foto.

  Liefs Joanne

 5. Het eerste waar ik aan dacht toen ik de krans zag, was: da’s een dure. Er zitten veel exotisch gedroogde noten en rozen in; die zijn inkoop al duur. Maar je kunt tevreden zijn met wat je zelf maakt van je kerstdecoraties. En dan heb je er net zoveel plezier van!
  Dikke kus ♥

  • Haha ja dat zal best wel, er hing geen prijskaartje aan maar ik weet wel wat die beeldjes gemiddeld kosten, kwestie van plussen

   Ja hoor is ook zo… al maak ik dan liever herfstdecoraties 😉 Kerst is niet mijn tijd/ding

   xxxxxxxxxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.