19-C


abcw19grootABC-Wednesday

by Mrs. Nesbitt

~ Round 19 ~ C

 

Hello and good morning, -afternoon, -evening, dear people who all participate is this wonderful photomeme, which is a joy to me, week after week, after week. I’m always curious to what you come up with!

The challenging letter of this week is the C and I’ve chosen for the word Coffee

Ever since I was a little girl I have loved it! I start my day with it and I end my day with it.
I have never counted the cups of it I drink per day.
First I always had milk and suger in it but since I’ve discovered, somewhere in the 90’s, that suger triggered migraines I stopped with using it. It took a while to get acustomed to it but now I would not drink even a zip of it when it containes sugar. My migraines dropped dramaticly in numbers after I stopped using sweets.

At home I drink regular coffees, like on the photo, but I also like cappuccino’s or other kinds which for example are served in local shops from Starbucks ore other restaurants when I visit them.

So….whenever you would like to offer me a drink…. coffee is always the perfect choice 😉

Have a nice ABC-Wednesday-day / – week
♫ M e l o d y ♫ (ABC-W-team)

troost

Hallo en goede-morgen / – middag / – avond beste deelnemers in deze mooi foto-uitdaging, waar ik week na week na week iedere keer weer veel plezier beleef. Ben altijd weer heel benieuwd naar waar jullie mee zullen gaan komen.

De uitdagende letter van deze week is de letter C en ik koos voor (c)koffie

Al als heel klein meisje hield ik van dit ‘gouden goedje’ en dat is nog steeds zo. Ik start en beëindig mijn dag ermee, elke dag. En nee, ik heb nog nooit het aantal kopjes dat ik per dag achterover gooi geteld *glimlach*

In het begin dronk ik het altijd met melk en suiker maar sinds ik ontdekte, ergens in de jaren 90, dat mijn veelvuldige migraines voornamelijk veroorzaakt werden door suiker stopte ik met het gebruiken daarvan. Het duurde even voor ik eraan gewend was maar nu zou ik niet eens een klein slokje nemen als ik zou weten het er suiker in zit. Het aantal migraines nam snel, en in grote getale, af toen ik stopte met het consumeren van zoets. Ik snoepte al nooit veel en nu nog minder, het enige dat er aan zoet bij mij binnenkomt is ijs en heel soms een stukje pure chocolade.

Thuis drink ik normale koffie maar ik lust andere soort ook graag, zoals bijv. cappuccino’s en andere soorten die in diverse restaurants geschonken worden. Die van Starbucks bijv. vind ik erg lekker maar ook die van ‘ wild bean’  bij bepaalde benzinepompen langs snelwegen zijn erg lekker.

Mocht je mij dus ooit een drankje willen aanbieden…. koffie is altijd de perfecte keus *glimlach*

Wens je een fijne ABC-Wednesday-dag / – week.
♫ M e l o d y ♫ (ABC-W-team)

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

25 reacties

 1. Vroeger dronk ik koffie inderdaad ook met suiker en melk maar ik heb de melk laten verdwijnen.
  Voordeel was dat ik daarna ook veel minde koffie dronk, 2 kopjes bij het ontbijt en daar laat ik het meestal bij.

  • dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar helaas laten mijn darmen (of beter gezegd, mijn darmkwaal) dat niet toe
   koffie minderen ….. oefff dat zou ik wel een heel grote uitdaging vinden

 2. I am a lover of coffee too, Melody. Especially in the early morning, – that first cup is heavenly!!

 3. Thank you Melody for your comment – It’s okay with me to have a new blog – I like to try out different backgrounds anyway:)
  Didn’t know that about sugar. Am blessed never had to deal with head-aches even. Glad you found out! Have a great rest of the week!

  • Youre welcome Jesh… I’ve wondered, do you resize and cropp your photo’s before putting them in your blog?

   I hope you’ll find out too, 😉

   Thank you, likewise.

 4. Lots can happen over a cup of coffee. 🙂
  Happy ABCW!

 5. Hi Melody!
  Great choice for ‘C’
  And coffee in a beautiful mug like that..! Oh wow:)

 6. I do drink coffee. But my favourite is tea.

 7. Coffee is the only way to start my day also! 🙂

 8. Coffee in all its varieties is a favourite with me too. I see you have a nice melodious cup to start your day.

 9. My very favorite beverage. Looks delicious.

 10. Vroeger dronk ik veel koffie (werk)
  Daarna alleen nog maar thee en heel soms koffie
  Nu bijna alleen maar water, soms thee en een enkele keer koffie zonder suiker. ‘t Scheelt inmiddels 13 kilo.

 11. Daar toost ik op(K)
  Jammer dat hier geen man is die me van koffie voorziet, mis ik wel;)

 12. NOT my drink of choice.
  ROG, ABCW

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.