Aardbeien, kersen en…

Marja‘s Zwijmelen op Zaterdag

238

Gestart op 17 november 2012

2 over- & welbekende feitjes:
a) Reclames zijn hoogstzelden leuk en bijna altijd tenenkrommend irritant
b) Muziek wordt keer op keer op keer gecoverd
Een voorbeeld van bovenstaande feitjes:

a) Reclame H&M-modeketen – 2017
b) Origineel van Nancy Sinatra & Lee Hazlewoord uit 1967, gecoverd door vele (on-)bekende artiesten…

Ik koos niet voor de originele versie maar voor een andere cover dan die door H&M gebruikt wordt. Een zanger die in 2015 op 69-jarige leeftijd overleed.  Van de originele uitvoerders leeft Nancy Sinatra nog wel, zij is  afgelopen donderdad 77 geworden. Lee Hazlewood daarentegen overleed in 2007 op 78-jarige leeftijd.

Dit lied is dan qua tempo wel geen zwijmel maar de tekst kan dat weer wel zijn:

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

22 reacties

 1. en ik maar denken we gaan wandelen door de Betuwe aan de titel te zien
  reclame kijk ik niet
  dus dit gaat op het mooie nummer aan mij voor bij

 2. Herkende in eerste instantie zijn stem niet. Maar later wel. Hij zal vast niet de enige artiest zijn die dit heeft gezongen, maar wel mooi.

  • Dat klopt… hij is 1 van de velen die het gecoverd hebben… omdat ik het gevoel had/heb dat zijn versie wellicht de minst bekende was/is koos ik dus voor deze

 3. Een zalige zwijmel. Dank je wel.

 4. Maar heb blijft een heel aantrekkelijk nummer, al hoor ik nog net iets liever het origineel.

 5. Mijn zoon bracht lekkere zwarte kersen voor me mee mmmmmm.
  Heerlijke zwijmel

 6. Toen de kopregel in beeld verscheen, dacht ik dat we iets zouden krijgen in de sfeer van “Knolraap en lof, schorseneren en prei”, maar deze meneer is iets zoetgevooisder, wat ook beter past bij de tuinproducten uit de kopregel. Evengoed is het lied van Drs. P. oorspronkelijk ook bedoeld voor een tuinrubriek, maar of dat geschikt spul is voor een zomerwijntje…? 😉

  • Ach heb ik je op het verkeerde been gezet 😉

   Ik heb de adviezen van Drs.P. niet opgevolgd… ik had ooit een chef die hem verschrikkelijk goed kon imiteren, toevallig kwam die chef deze week nog ter sprake bij een lunch met een vriend (ook voormalig collega van toen) … grappig dat jij er dan ook mee komt.

 7. Leuk om weer eens te horen, het blijft een prachtig nummer 🙂
  Liefs XXX

 8. Zelf heb ik drie weken geleden het origineel geplaatst. Toen kwam ik er achter dat er veel uitvoeringen zijn. Deze is prachtig.

  Liefs Frederique

  • Nou als ik nog een bewijs nodig had dat mijn korte-termijn-geheugen niet goed functioneert krijg ik het bij deze dus 😉

   Ik heb me dat dus niet herinnerd… erg he

   LIefs terug

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.