Aanpassingen passen

Het ‘nieuwe’ normaal maar dan net ff nog niet helemaal…

Mijn huidige normaal is een dierenpark bezoeken met Scooty, simpelweg omdat het ‘ff’ moet omdat mijn lijf (nog) niet de conditie heeft om zonder te kunnen. Op dit moment natuurlijk ook handig om die 1,5 meter (beter) te kunnen waarborgen want overal kom je mensen tegen die het ‘vergeten’. In 4 dierenparkbezoeken (inclusief vandaag) heeft nog maar 1 persoon een kusje op haar enkels gekregen, valt mee toch?

Vanmorgen op de afgesproken tijd stiefelde mijn schoonmeisje binnen die door een dolenthousiaste Vanyar nog net niet ondersteboven gelopen werd. (met hem gaat het gelukkig heel goed, alleen conditie verder opbouwen loopt nog…) Na Scooty in haar auto gedaan te hebben togen we noord-westwaarts en zonder oponthoud kwamen we een uur later aan op plaats van bestemming; het Friese Leeuwarden; Aquazoo

Ook hier een verplichte route in éénrichtingsverkeer en een beperkt aantal gasten dus dat is prima te doen. Daarbij opgeteld natuurlijk dat er vandaag weinig kans was op ontmoetingen met ouders met kroost in schoolleeftijd. Het was zalig rustig in het park, af en toe een fris windje (in de schaduw) maar verder volop zon. Het park is een groot natuurgebied dus er is veel schaduw en de natuurlijke beplanting krijgt ook voor een groot deel de vrije ‘hand’ dus het oogt er prachtig, zeker in deze tijd van het jaar. Straks in de herfst ook overigens.

Aan de achterkant van het park was het restauratiedeel gelukkig open en zaten we even later op het terras in de zon te genieten van onze cappuccino en hete chocolademelk, met slagroom natuurlijk want hééj we zijn nog maar net begonnen met inhalen van 12 weken ‘schade’ dus dit mag ( jajaja uiteraard met escapepilletjes maar wie maalt daarom?)

Zo heerlijk in de zon, met veel prachtige natuur, bloei en groei in plant en dier en weinig mensen… ik hoef jullie vast niet uit te leggen dat dit dubbel en dwars genieten was toch? Eenmaal weer bij de ingang… in het restaurant eten besteld en plaats genomen op het terras buiten, wederom heerlijk in de zon. Het bestelde werd geleverd en na dat weg gesmikkeld te hebben togen we richting huis.

Halverwege maakten we een tussenstop en gingen nog even een tuincentrum door, mijn schoonmeisje wilde iets voor Mika halen (haar herder die zij 3 maanden geleden uit een asiel haalden) en ik wilde iets nieuws voor Vanyar halen. We slaagden allebei en Vanyar was erg blij met zijn nieuw speeltje. Daphne dronk hier nog wat en ondertussen zette ik haar foto’s op mijn pc waarna zij richting Emmen vertrok om daar haar hondje blij te maken en natuurlijk haar vriendje, die grote zoon van ons.

Ik ging met de foto’s aan de slag en zette ze in mappen. Een map van mij waarin uiteindelijk 95 foto’s belandden. Dat album open je door op onderstaande foto te klikken.

De map van Daphne zette ik ook online en ook hier bleven er 95 foto’s over. Als je dat album wilt zien kun je op de foto hieronder klikken.

Daphne en ik hebben afspraken gemaakt om onze ‘schade’ verder in te halen… deze week nog Wildlands wellicht woensdag of anders donderdag, en dan over een week naar Arnhem naar Burgers Zoo… en we hebben vandaag weer een 1e deel in ons (maandelijks) spaarpotje gestopt voor een meerdaagse trip naar Pairi Daiza volgend voorjaar. Kortom met veel leuks in het vooruitzicht  maar voor nu even ‘de pijp uit’ wens ik jullie veel kijkplezier en een heel fijne avond natuurlijk.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

27 reacties

 1. dus met Vanyar gaat het de goede kant op , ja het is een druktemaker hé en dat vreet conditie
  vlotte reis gehad en veel moois gezien zag ik wel al in jou album
  straks ff die van Daphne , nu ff achter zitten
  rustige avond groet

 2. Mooie foto’s. En ja… die afstand wordt nogal eens vergeten. Gisteren aan de kassa ging een man zowat tegen mij aan staan. Mijn ogen schoten vuur. Hij schrok er zo hevig van dat hij bijna achterover kukelde. Net goed. Hij had het begrepen.

  • Dank je wel, ja klopt.

   Ik hoor man er ook over…. hij ergert zich er vreselijk aan. Straks in de herfst een 2e golf….ach ja dan is het ic-personeel wel weer fit foch? 🙁

   Haha ja snap ik…. ik hoorde op tv mensen al zeggen ‘we vergeten het gewoon, we doen het niet bewust’ …. je reinste kletskoek, wie vergeet nou zo iets???? gelukkig kom ik nergens te voet maar wel op scoot en ik kan je zeggen die knuffelt heel graag, ik moet m echt afremmen, je vrijt immers niet met Jan en alleman, toch/? *grijnss*

 3. Ik hoop toch wel dat je ‘de pijp leeg’ bedoelt. Anders dan moeten wij ons wel in tranen op de grond storten.
  Jullie hebben er weer een mooie serie van gemaakt.
  Lekker dagje geweest.

  • Haha ja hoor lieverd, maak je geen zorgen, jij bent nog lang niet van me af !!!

   Dank je wel, ja was heerlijk… ik denk dat er 50 man in het hele park liepen… en als je je dan omringd weet door zoveel (en heel divers) natuurschoon…. en tal van dieren die het zeer zichtbaar enorm naar hun zin hebben .. ..tja wat wens je dan nog meer hè

 4. Wat fijn om te lezen dat Vanyar op lijkt te knappen…dus medicatie slaat aan?
  Jullie met een inhaalrace bezig en lekker erop uit naar je geliefde dierentuinen
  Leuk hoor…en ja met je scoot zal het afstand houden beter lukken.
  En jij hebt gelijk het vervoer wat je nog nodig hebt…
  Zal zo de albums bekijken…ben benieuwd want hier in je blog al leuke nieuwe snaveltjes
  Fijne avond

 5. Dat was weer een veelbetekenend treffen en daar was je hard aan toe! Wat leuk dat Daphne ook een hond heeft!
  Ik werd erg blij te lezen dat Vanyar het goed maakt. Conditie opbouwen komt vanzelf. Eerst weer vertrouwen krijgen in de nieuwe medicijnen en aanpak.
  Het gebit van de ijsbeer (-: De foto van de pelikaan is meer dan meesterlijk!
  Dikke liefs en houd je taai schat ♥

  • Zo is het maar net, jij snapt het.

   Ja komt goed….

   Haha je wilt door geen van beiden ‘gebeten’ worden

   Heej doe ik mijn best voor, weet je toch, opgeven is (nog) geen optie hoor ❤️❤️❤️

 6. Het klinkt als een heerlijk dagje. Eigenlijk is het wel leuk zo, genieten zonder teveel drukte.
  Hopelijk bouw je snel weer voldoende krachten op om zelfstandig door het park te stappen. Tijd brengt raad

  • Was het ook hoor… .en ja ik mis het ‘grote publiek’ echt niet

   Ja dat hoop ik ook…. want de scoot is ook niet alles …. ja precies, we gaan het zien

 7. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Lieve Mel, prachtige foto’s en weer een heerlijke dag waar ik van mee mag genieten.
  Wat mij het meest blij maakt is Vanyar zijn reactie op jou schoonmeisje!
  En dan natuurlijk wat het uitje voor mij compleet maakt is de horeca!
  Fijn relaxen in een mooie omgeving! Je snapt dat ik de foto van de ogen geweldig vind,
  de kijk op de wereld van een dier. Fijne avond en tot horens. Liefs.

  • Heej Lieverd

   Dank je wel, en ja natuurlijk mag jij mee genieten!

   Haha ja dat had ik vanochtend ook!

   Ja helemaal waar… ik mis ‘publiek’ dus echt niet… des te leger een park des te fijner ik het vind, voor mij dan hè, ik realiseer met altijd ook gelijktijdig wat dat voor het park betekent…

   Dank je wel, liefs terug ❤️❤️

 8. Gelukkig gaat je hond goed. Gaat goede kant uit. Mooie vogels om te zien in de dierentuin. Echt scherpe foto’s heb je gemaakt.
  Was heerlijk dag geweest voor jullie. Ik heb hier mee kunnen genieten. Echt mooi deze dierentuin!!
  PS; Ik heb net ook bovenste reactie achter gelaten zeker in spam terecht bij jou? XX

  • Ja gelukkig wel, gaat de goede kant op.

   Dank jullie wel, en ja dat mag altjid, zeker weten.

   Ja die stonden in de spammap… heb ze er uitgehaald en deels goedgekeurd en deels verwijderd xxx

 9. wat een mooie dag heb je weer gehad Melody. Fijn dat je er zo van geniet!

 10. Lieve mel wat fijn om jou weer zo zien genieten en jou foto’s zijn ook weer erg mooi ook fijn dat het met Vanjar weer iets beter gaat pas goed op jezelf liefs en een knuffel van dunja b

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.