Augustus 1988 verhuisden wij vanaf een flat naar een huis aan de grond met tuin voor en achter. Alles was goed geregeld mbt post via een verhuisservice van de ptt. Ongeveer een maand later viel een rekening op de mat van een abonnement waarop wij schijnbaar een achterstand hadden. Ik heb toen die nota teruggestuurd met de melding dat wij nooit een abonnement waren aangegaan en dus weigerde te betalen. Er volgden wat herinneringen en aanmaningen en ik klom enkele keren in de telefoon om een bewijs van abonnement nemen op te vragen. Die konden ze niet aanleveren want ze bewaarden hun gegevens ‘maar’ 5 jaar en die termijn was al verstreken… hoe dan ook, als ik zou betalen zou ik er vanaf zijn.
“Ja hallo, mag dan wel heel erg gestoord zijn maar ben niet helemaal van het potje gerukt… ik heb geen abonnement genomen dus ik betaal niet, punt” Dat ik bij die stelling bleef spreekt voor zich.

Inmiddels 18 jaar later…..
Valt er zo eens in de 3 maanden onderstaande brief op de mat, zo ook weer zo pas…. en werkelijk, ik krijg er de lachkriebels van. Ik maak er, uiteraard, al jaren geen werk meer van. Het enige beetje energie dat ik er nog in steek is de envelop met inhoud linea recta in de papiermand te mieteren.

aanhouderverliest

Toevallig…. toeval bestaat niet…. was er gisterenavond op tv een programma van de vara waarin gesproken werd over het gratis aannemen van iets en dan vervolgens aan een abonnement vastzitten waar je nooit van afkomt en veel geld aan kwijt raakt omdat veel mensen zich snel laten intimideren met dreigende rechtszaken en meer van die ongein. Die er van zijn levensdagen nooit komt omdat zo’n bedrijf geen poot heeft om op te staan en geen rechter daar dus ook maar een vinger voor zal optillen om jou als consument tot betalen te dwingen.

Ik lach me werkelijk helemaal de kreukels dat Interim Justitia nu al 18 jaar bezig is om een flutbedrag van ons te krijgen…. ik ben een taalmens en geen rekenwonder maar ik durf wel te stellen dat al die brieven over de afgelopen 18 jaar die kosten van die nota inmiddels al lang overschreden hebben….

Maar goed, als het hen gelukkig maakt mij die brieven te sturen, mijn papiermand te vullen….dan hou ik ze niet tegen, ze mogen zich uitleven. Stelletje sukkels !!!

De aanhouder wint…. of in hun geval…. verliest!

10 Hartenluchtjes op “Aanhouder….Verliest”

  1. Ik heb kortgeleden iets dergelijks gekregen maar per mail.
    Meteen geblokkeerd.. Is gewoon flauwekul.. Maar het zijn wel aanhouders als je al zo lang door ze wordt achtervolgd.. X

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.