Aangename verrassing

Het stond al een tijdje in de agenda en vandaag was het dan zover, we zouden een dierenpark bezoeken die we nog niet kenden. Ongelofelijk toch eigenlijk als je bedenkt dat het op nog een 3 kwartier rijden afstand vanaf schoonmeisjes huis, en een half uur vanaf mijn huis, vandaan ligt. Hoe dan ook, ik kan nu zeggen dat ik er geweest ben, dat ik het ken en ik kan niet anders zeggen dan dat het geheel me zeer aangenaam verrast heeft. Het is een klein park qua ruimte maar de ruimte die men heeft heeft men ten volle benut zonder hun dierencollectie daarbij te kort te doen. Om de entree hoef je het ook niet te laten, 8.50 euro maar en parkeren is gratis.

Waar we waren? Nou hier… Taman Indonesia, in Kallenkote vlak bij Steenwijk. Een plaatsje waar ik tot voor kort nog nooit van gehoord had en dat terwijl ik geboren en getogen ben in het noorden, foei Ko *grijnssss*
Kortom… als je er eens in de buurt bent, bezoek sla het dan vooral niet over. Als je het op je gemak doet ben je 2 uur kwijt, het ligt bovendien in een prachtige omgeving waar je je hart kunt ophalen als je wilt wandelen maar ook voor fietsers is het een schitterend gebied.

Klik H I E R voor de andere foto’s, de map bevat 170.
Zodra ik Daphnes foto’s ook heb zal ik deze blogpost uiteraard aanvullen!

Eenmaal weer terug op het adres van mijn jeugd was zoon inmiddels ook thuis van zijn werk en bleken er nog wat taken te liggen, die verdeelden we eerlijk en Daphne en ik stapten weer de auto in en zoon ook, beiden in tegenovergestelde richtingen vertrekkend. Weer thuis werden die taken verder afgehandeld (scheelt toch wel een hele slok op de borrel als het ‘maar’ 20+ graden is in plaats van 30+) en kookte zoon een smakelijke maaltijd. Daarna was het voor mij de hoogste tijd om huiswaarts te keren want mijn hondjes zouden vast al wel zin hebben aan een wandeling dus vertrok ik en plankte terug, alwaar ik eenmaal thuis natuurlijk nog net niet ondersteboven gelopen werd door een 6-tal 4-voeters die allemaal kennelijk hetzelfde doel voor ogen hadden: Etuhhhhhhhhhhh

Verbazend sneller dan anders hadden mijn beide heren hun bakken leeg en sprongen ze als dartele kalven voor de deur heen en weer waaraan hun riemen hangen en dus liep ik even later het Peelose bos in. Weer thuis was het natuurlijk ‘mijn beurt’ en dook ik op de bank met een bak leut en een glas sap en nam ik de flap op schoot, wat ik daarna deed snappen jullie wel zonder verdere uitleg neem ik aan *glimlach*


Door op bovenstaande foto te klikken open je het album met 140 foto’s van Daphne.

26 thoughts on “Aangename verrassing

 1. Ferrara says:

  Wat betreft het fietsen ben ik het helemaal met je eens. Wij peddelden daar vorig jaar vanuit Havelte waar we op de camping stonden. Ik heb die borden wel gezien, maar onze route ging een andere kant op.

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   😉 Troost je, wij ook niet… en dat zal iedereen met ons zijn want onze wereld is gewoonweg veel te groot, onze tijd hier beneden veel te kort, om alles te bekijken… zelfs als het je interesse zou hebben…

   haha ja wel hoor…

   Beantwoorden
   1. AnneMarie says:

    Ik vind het heerlijk dat er nog zoveel te ontdekken valt.
    Gaat natuurlijk niet lukken allemaal maar het idee maar naar buiten te stappen en er valt wat te ontdekken is toch geweldig.

    Beantwoorden
    1. Melody says:

     Zeker weten , ik ook.

     De zoo’s die ik nu op het oog heb zijn 6 – 10 rijden dus daar komen dan overnachtingen bij

     Beantwoorden
 2. Karel says:

  ja hoe kan dat nou dat een noordeling dat niet weet hihi
  maar wat ik van de foto’s zag , hadden jullie een fijne en mooie tijd daar
  en of het een mooi gebied is , dat is zeker
  ik wil westelijk daar van nog eens de Wieden bezoeken
  slaap wel groet

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   😉 Geeeeeeeeen ideeeeee

   Ja klopt… het was erg leuk daar en wij hebben het met zijn tweetjes altijd heel gezellig.

   Ga dat maar doen, ga je vast van genieten.

   Gelukit hoor, kompleet in coma geweest

   Beantwoorden
 3. Rebbeltje says:

  Wow wat een mooie foto’s weer…
  Doen jullie ooit wat anders dan dierentuinen bezoeken?

  Je mag weer mooie foto’s aan je rijtje toevoegen…ze zijn geweldig kleurrijk
  Zie zelfs rood gnagna
  Fijn weekend

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Dank je wel Rebbeltje.

   Nee, althans 1 op de 100 x ofzo misschien. Over ruim 2 weken zitten we bij De Lion King (laatste voorstelling voordat deze musical stopt omdat er 5 bekenden van ons in de cast zitten)
   Heeeeeeel af en toe wel eens naar het theater maar dat komt ook maar heel weinig meer voor tegenwoordig. We zijn beiden gek op dieren en natuur en dat te fotograferen dus dierentuinen zijn dan ideaal en gelukkig zijn er veel van 😉

   Ja toch, vind ik ook hoor. Haha ja he

   Dank je wel, jij ook.

   Beantwoorden
 4. Regenboogvlinder says:

  Wel van gehoord en zelfs doorheen gereden volgens mij. Vorig jaar tijdens de Steenwijkse fiets4daagse! Maar een dierentuin bezocht hebben we niet, je weet de reden.
  Leuk dat je die dierentuin ook van je lijstje kunt afstrepen.
  XXX

  Beantwoorden
 5. omabaard says:

  Wat een mooie foto’s.

  En…. wat een leuke kaders er rond. Ben ik te nieuwsgierig als ik vraag hoe je deze maakt? Of worden deze direct op het fototoestel geplaatst?

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Dank je wel.

   😉

   Nee hoor, je mag alles vragen !!

   Dat doe je met css … in de blog en dus niet in de camera… css is iets waar je blog op draait… css bepaalt de weergave. Of jij het zelf kunt aanpassen of genoegen moet nemen met wat jouw thema toestaat hangt af van hoe jij blogt…. blog jij gratis bij wordpress.com dan kan dat niet maar dan zijn er wel trucjes toe te passen om dit zo te krijgen. Blog je betaald dan kan het wel op tal van manieren, precies zoals jij het graag wilt… mail me maar dan leg ik het je wel uit.

   Beantwoorden
   1. omabaard says:

    Ik blog nog steeds ‘gratis’. En zie dat CSS enkel lukt als ik upgrade. Dat zoek ik voorlopig nog niet te doen.

    Dikke merci voor de info!

    Beantwoorden
 6. skar says:

  Zo zie je maar weer, altijd weer iets nieuws te ontdekken….
  Bij twee foto”s had ik zoiets die zitten direct op mijn bureautje…..
  Net alsof ze door je scherm naar buiten lopen…..close, very close…

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Absoluut waar. En het mooiste is dat ik dat nu vrij kan… zonder enige remmingen what so ever en het dus doe omdat ik het wil en niet omdat ik het mezelf opleg / dwing

   Haha ja dat geloof ik wel… dat is het mooie van mijn camera, er zit een fantastische lens op met heel groot bereik… en nog van Carl Zeiss ook, dat zijn nog steeds de beste lenzen die je maar kunt hebben.

   Beantwoorden

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: