beeldeningees240416a

Eindelijk…zondag 24 april….een datum waar ik al een tijdje naar uitkeek, me op verheugde, angstvallig en wel dagelijks weeronline voor volgde, de afspraak verplaatste juist vanwege de slechte berichten aldaar… De datum van de opening van de zomer-tentoonstelling van beelden in Gees. Tot gisterenmiddag Anita hier op de bank zat, we het er over hadden en besloten de gok maar te wagen onder het mom van: “met zoveel pech tegenwoordig mogen we toch ook wel eens een keertje rekenen op wat geluk?” En zo stond zij dus rond het middaguur hier voor de deur om even later in mijn auto te stappen en naar Gees te tuffen.

Het Drentse landschap is prachtig, daar zijn we het al lang over eens, en hoe prachtig het is constateerden we ook vanmiddag weer.
Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil… Zo ook vanmiddag. Onderweg naar Gees kregen we regen, hagel en sneeuw en wel in dusdanige mate dat mijn ruitenwissers de grootste moeite hadden mijn voorruit enigszins doorzichtig te houden !! Toen op zeker moment de hemel opklaarde en de zon ons ongenadig verblindde graaiden we naar onze zonnebrillen terwijl we elkaar wezen op de zandverstuivingen die door de hevige wind over de weg voor ons heen en weer dwarrelden. Bizar, hoe snel afwisselend weer het was, bizar mooi ook om te zien natuurlijk.

beeldeningees240416b
Eenmaal de auto geparkeerd regende het, niet erg want in Gees starten wij altijd met cappuccino met krentenwegge en terwijl we daar van genoten voelden we de warmte die van de houtkachel op ons af straalde. Toen we de kopjes en schoteltjes leeg hadden was het droog en scheen de zon volop, zelfs zo warm dat de jas los kon, bijna zelfs uit. Een zeer geruime tijd later waren we toe aan ons 2e bakkie en amper plaatsgenomen onder dak, regende het weer. Alsof het zo moest zijn, was het weer zonnig en droog toen we voor de 2e ronde de tuinen inliepen.

beeldeningees240416c
Weer een tijd later zaten we weer in de auto en regende, hagelde, sneeuwde en stoof het weer. Eveneens traditie van een bezoek aan de beeldentuin in Gees is een bezoek aan ijssalon Talenti. Meestal voor een ijsje, ja duhuh, maar vandaag niet. We kozen voor warme (eigengebakken!!) wafels met verse aardbeien en slagroom. De middag liep al ten einde toen we de rest van de route naar huis tuften in weer die wisselende weersomstandigheden. Keurig op tijd kwamen we thuis aan waarna Anita verder tufte om Niels van zijn werk te halen en samen met hem huiswaarts te keren.

Zoals ieder jaar is ook dit jaar de tentoonstelling weer heel afwisselend. Volkomen passend bij “kwestie van smaak” want bij het ene kunstwerk frons je je wenkbrauwen omdat je echt niet ziet wat je geacht wordt te zien en je afvraagt ‘dit noemt men kunst?’ en bij het andere sta je nog net niet naar adem te happen van hoe adembenemend het resultaat van iemands inzet kan zijn… Dan benoem ik nog maar niet de effecten van de bedragen op de prijskaartjes glimlach want die zijn allemaal adembenemend (en nee niet van mooiigheid)

Natuurlijk heb ik foto’s gemaakt en ondanks mijn trillende handen van vandaag hoefde ik er maar 10 weg te gooien dus bleven er 140 over en die kunnen jullie hier bekijken!

8 Hartenluchtjes op “Aalsmaal & K(C)o”

 1. Prachtig die foto’s . Vanavond ga ik ze alle 140 op mijn gemak bekijken.
  Dank je wel.
  Inderdaad was het ijzig koud en lekker warm .Raar weer.
  Liefs, Ria

  1. Dank je wel Ria… Is prima hoor, gewoon doen als je er zin in hebt en tijd voor…
   Alsjeblieft…

   Ja het weer is inderdaad erg raar….

   Liefs terug

 2. Oh die damesfiguren vind ik prachtig,zouden die er ook in een wat kleiner formaat zijn.Vorig jaar had ik deze tuin op mijn lijstje staan.Maar onverwacht gingen we naar Klazienaveen,tja toen was het op de fiets te ver.

  1. Ja inderdaad ik ook… als ik ruim in de slappe was zou zitten zou ik het misschien overwegen…

   Kan het me voorstellen, maar de tuin loopt niet weg… kansen genoeg nog…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.