7 & de rest

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag

sinds 11-11-2017

voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

 

Al is het dan inmiddels al weer 2 jaar jaar verleden tijd, in dat verleden liggen ontzettend dierbare herinneringen aan 19 jaren Jeans. Gaandeweg die jaren heb ik vele leuke en getalenteerde mensen mogen ontmoeten, sommigen ervan zelfs dusdanig dat ik ze veel beter mocht leren kennen. Eén van de heren uit dat verleden is Diederick Ensink en hij is toch wel één van mijn top-3 liefste castleden van de mannelijke kant. Gelukkig is hij ook nog steeds ‘bezoek- en bewonderbaar’ en kan ik nog steeds genieten van zijn talent waaraan ik nog geen grenzen heb kunnen ontdekken, integendeel, elke keer dat ik hem weer ergens zie optreden mag ik constateren dat het uitgebreid is. Zo prachtig te zien hoe iemand zich verder mag ontwikkelen en die groei mee mogen maken kan mij enorm ontroeren, vooral bij mensen die zoals Diederick wars zijn van kapsones of wat ook maar en gewoon heel bescheiden blijven.
In de musical Dorus bijv, telde ik op een gegeven moment 13 instrumenten die hij bespeelde, ga er maar aan staan! Dat zijn talent ook voor een deel uit humor bestaat is in Jeans al veelvuldig gebleken en de laatste 3 seizoenen mag hij zich daarin uitleven, uiteraard met gebruik van instrumenten-kunsten die zeer goed van pas komen, in de shows van Purper.

Het stuk dat ik vandaag met jullie wil delen is een bekend nummer dat hij covert… ook instrumentaal. Zijn stem niet meegerekend bespeelt hij hier 7 instrumenten: Een prachtig stuk muziek, dat ook in Jeans uitgevoerd is maar dan in een ander arrangement en door een ander, zeer talentvol iemand overigens, die nu schittert in de musical Lion King in één van de hoofdrollen. Het origineel is een prachtig nummer, is inmiddels door tallozen gecovered en ‘Diedje’ doet dat ook, op een wijze die mij heel blij maakt, maar dat spreekt wel voor zich toch? *glimlach*.

 

< ?div>

 

 

36 thoughts on “7 & de rest

 1. mogge Melody
  ja als je zo kan spelen op vele instrumenten en ook kan zingen en nog wel meer , dan ben een een groots artiest
  vin het ook knap dat ze meerdere filmpjes gelijk kunnen afspelen 🙂
  geniet de dag

  1. Mogge Karel

   Ja absoluut… en het is zo’n mooi mens ook, niet alleen van buiten!!

   Ja dat is een kwestie van veelvuldig opnemen en dan bij elkaar plakken ….

   Dank je wel, gaan we doen, jij ook! Nog 2 nachtjes 😉

  1. Kan ik me helemaal voorstellen want dat geldt voor mij ook.

   Jahhhh gezelligg … kom je ook? plm 10.30 bij de ingang van DP Amersfoort

   Gaat vast lukken!!

 2. Nou dat kun je wel een multi – talent noemen. Echt iemand die zou passen in een groep als “het groot niet te vermijden” waar onlangs 2 slecht te vervangen mensen uitgevallen zijn. Al is hun instrumentarium op dit moment wel net even anders maar nieuwe instrumenten toevoegen kan ook vernieuwing betekenen.

  1. Absoluut…. hij kan nog zoveel meer wat hier niet zichtbaar is maar ik wel weet na een aantal jaren Jeans en al het andere dat hij heeft gedaan

   Jah die gedachte was ook al door mijn hoofd geschoten… of hij dat wil, er de tijd voor heeft, er kans op maakt indien hij het zou willen weet ik niet

    1. Ja dat vind ik ook…. maar ja, wij hebben het niet voor het zeggen… de 5 van nu zullen dat zelf moeten bepalen… Bij wisseling van de wacht verlies en win je fans, dat is een gegeven… dus tja zeg het maar…

      1. Ik ken de groep niet zo goed als jij maar voor zover ik ze ken en kan/mag oordelen denk ik wel dat je gelijk hebt… Peter droeg/draagt het naar mijn gevoel niet zo mooi uit als dat Louis altijd deed… maar ja dat is een gevoelskwestie he en niet per definitie de waarheid

       1. Louis was de ziel van de groep, dié kun je niet vervangen ,dan kun je beter proberen er een andere ziel in te vinden. dan zonder ziel door te gaan. De vervanger die ik destijds zag deed zijn best de ziel van Louis te pakken, dát lukte hem niet.

        1. Dat herken ik inderdaad…. ik heb dat bij meer mensen die vervangen werden zo ervaren dus ik herken dat gevoel heel goed.

         Soms is stoppen zelfs beter dan doorgaan!

          1. Is absoluut een optie die men kan overwegen maar ja… of men daarvoor open staat… wat of men wel of niet wil… en voor ogen heeft voor een toekomst…

           “beste stuurlui staan aan wal”… ze zullen fans behouden , verliezen en winnen (als ze door gaan..) we zullen het moeten afwachten…

  1. Ja dat vind ik ook!

   Ja dat ook…. ik denk dat dat ook een onmisbaar iets is want de spoeling van artiesten is verre van dun dus je moet wel iets kunnen mbt het online verhaal om boven het maaiveld uit te steken

  1. Ja nou he?

   Nee hoor,,,, echt niet, al ben ik er soms nog zo dichtbij maar gelukkig zijn die momenten niet meer zo veelvuldig aanwezig en als ze er zijn duren ze niet zo lang ….

   Knuffel xxx <3

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.