6w-1b-Kinderen

Marion‘s 6 woorden in beeld : Thema 14 oktober 2015 = Kinderen

Sommigen bleven veel te kort kind …
6w1b141015kinderen

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

19 reacties

 1. Onbezorgd en voluit leven, dat pure. Heerlijk! Laat kinderen alsjeblieft zo lang mogelijk kind.

  Mooi, meis.

  • Ja precies dat bedoelde ik dus… ja graag, sterker nog laat in ieder innerlijk het kind altijd nog volop aanwezig zijn.

   Dank je wel.

 2. Ja, zo gaat het helaas een enkele keer mis.

 3. Leuk zo’n oude klassenfoto Melody, met volwassen worden worden, hoef je geen haast te maken,
  want dan is je onbezorgde leventje voorbij.

 4. Kinderen horen onbezorgd door het leven te gaan, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd.
  Ik kon lang kind zijn, voor Hubbie hield het snel op. Zo’n verschil in jeugd, zo jammer………..

  Liefs Frederique

 5. Ik vind sowieso dat kinderen tegenwoordig maar zo kort kind mogen zijn.
  En ik zóu ze zo graag een onbezorgde jeugd gunnen maar ze worden al vaak geconfronteerd met alle grote wereldleed en soms “voor het karretje gespannen” om geld binnen te halen voor goede doelen.

  • Ben ik ook volkomen met je eens….

   Ook dat klopt helaas…. en in veel gevallen overgeleverd aan ‘ouders’ die met hun gsm vergroeid zijn ;-(

 6. Ja, konden alle kinderen maar onbezorgd opgroeien, Melody.
  Leuk, zo’n oude klassenfoto. 🙂

 7. Ik heb heel weinig foto’s uit mijn kindertijd. Heel leuk om jouw klas van vroeger te zien. Heerlijk, die nostalgie…
  Liefs xxx

  • Mie toe mei dier ….

   Deze foto is me inderdaad heel dierbaar… omdat daar iemand opstaat van wie ik als kind heel veel hield maar die helaas niet oud(er) mocht worden.

   -x-♥

 8. Klopt. Ik heb zijdelings wel gehoord van vroegere klasgenoten die er al heel lang niet meer zijn.
  Overigens waren in mijn tijd de klassefoto’s nog in zwart wit. Sommige klasgenoten worden nooit volwassen, en anderen gedragen zich al veel te jong als “oud wijf” m/v…

  • Ik kan niet anders dan het met je eens zijn….

   Maar nu ik ouder ben en terugkijk…. denk ik ook dat er klasgenootjes waren die (onbewust) toen al probeerden er het beste van te maken….thuissituatie-gebonden… ik was niet het enige kind toen dat daarmee worstelde, ik herinner me er nog een paar inderdaad

 9. “Dappere Dodo’s” hadden wij ook wel, dat realiseer je je vaak pas achteraf. Mijn vader was jong overleden, dat was gewoon een gegeven en ik heb hem niet bewust gekend. Het verdriet van mijn moeder heb ik wel gevoeld, en ook dat kun je pas later analyseren.
  Vrij recent (mag ik als “bejaarde” wel zeggen), kwam ik via vrienden in contact met een meisje uit mijn klas waar ik destijds niet direct iets mee had, maar die was aan het fantaseren geweest, want haar moeder was overleden, en die had zij wel meegemaakt. Ach, en achteraf denk je over diverse klasgenoten en hun houding na…

  • Mooie reactie Gauke, dank je wel, je hebt zo gelijk ook!

   Ik heb nog steeds (of beter gezegd, al weer) contact met iemand uit die groep, al zijn we elkaar nooit echt uit het oog verloren want ‘toeval bestaat niet’ …we bleven elkaar tegenkomen … Dat is wel speciaal vind ik.

   Nu… zo’n 40 jaar ongeveer na deze foto realiseer ik me wel dat ik van de meesten niet weet wat er van hen geworden is…. ergens ben ik daar wel benieuwd naar maar ook weer niet zodanig dat ik dat zou gaan opzoeken…

   Ben gematigd blij met de herinneringen die ik aan die tijd heb, het was niet een en al ellende maar ook niet een en al ‘ onbezorgd feest’

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.