62e Invalshoek: Contact-Opgetogen

REISMEERMIN

De tijd vliegt. Ja ja, dat wist ze wel hoor, daar was ze zich behoorlijk van bewust. Sterker nog, die bewustwording groeide met de dag. Steeds vaker bespeurde ze een drang in zichzelf, een stemmetje dat zei: ‘wat doe je nou? Besteed je tijd toch wat zorgvuldiger en verspil het niet aan dingen en mensen die het niet waard zijn. Zolang heb je echt niet meer hoor, je loopt al aardig naar de 50 dus kom op zeg, je bent over de helft.

Die middag opende ze de agenda in haar telefoon, even checken hoe laat die afspraak ook al weer was, ze wilde absoluut niet te laat komen en zich zeker niet vergissen in de tijd. Ruim op tijd stapte ze in de auto, opgetogen als een kind dat een binnenpretje had. Ze had een plannetje opgevat enkele dagen gelden en dat zou ze vandaag ten uitvoer brengen. Wedden dat zij de enige was die eraan gedacht had?
Dit jaar was 25 jaar geleden dat ze elkaar ontmoetten als collega en eigenlijk nog diezelfde dag wist ze dat ze een vriendin voor het leven had gevonden. Daarin had ze zich niet vergist. Ze reed naar de juwelier en hoefde niet te zoeken, wist precies wat ze wilde hebben, ze kende de smaak van haar vriendin natuurlijk. Ze kocht een prachtig halssieraad met bijpassende armband en reed weer even later de auto de parkeerplaats van het hotel op waar ze afgesproken hadden om te gaan bijkletsen tijdens een etentje.

De begroeting was altijd altijd goed, gelijk verder pratend alsof ze elkaar een minuut geleden nog gesproken hadden. Hun vriendschap was een heel bijzondere en heel dierbare. Bestond dus al 25 jaar en al zo’n 20 jaar woonden ze 250km uit elkaar. Soms spraken ze elkaar maanden niet maar dat ontging ze beiden compleet. Zodra er weer contact was viel de tussenliggende tijd weg en zetten ze het gesprek voort daar waar het de vorige keer gestopt was.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Een prachtig verhaal. Afstand vervalt als de
  vriendschap maar sterk genoeg is!
  Liefs en een knuffel,
  Kakel

 2. Goh, dan moet je wel gelukkig zijn. Een echte hartsvriendin.
  Dan krijgt zo’n cadeau natuurlijk een mooie, diepe betekenis.

 3. Heerlijk om zo iemand te hebben. Gelukkig heb ik ook een paar leuke lieve vrienden die ik voor geen goud zou willen missen ook al zien we elkaar te weinig.

  Liefs, Ria

  • Zeker weten… en nee ook dat ik niet, zeker weten!
   ‘te weinig’ vind ik ook…maar ja iedereen heeft tegenwoordig een vol en druk leven dus dan zijn die spaarzame momenten samen extra waardevol.

   -x-

 4. Dat zijn érg mooie momenten, ik hoop dat je er nog héél veel aan vast kan plakken!

 5. Fijn dat je elke keer weer een blog plaatst op de invalshoek en tja je was natuurlijker nog opgetogener geweest als ik op deze wijze had laten weten dat ik contact met je blog had gehad. Helaas kan ik mijn tijd niet achterwaarts inhalen. En geniet nog lang van deze vriendschap!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.