6 Woorden 1 Beeld ~ Schommelstoel

zeswoordeninbeeld

Marion‘s  ~ (sinds 21 februari 2013)  ~

6 woorden in 1 beeld

Thema 5 – 19 / 10 2016 :  Schommelstoel

141e bijdrage

Gestart op 16 april 2011 bij Joke

Koho? Woist nog? 31 joar lee?
(Zeg Ko, weet je nog, 31 jaar geleden?)

6w1b051-16schommelstoel

16 Replies to “6 Woorden 1 Beeld ~ Schommelstoel”

 1. Kakel

  Al 31 jaar dikke vrienden?? Daar mag op gedronken worden. En dat kan ook met water. Wel grappig, in het ABN zijn het meer woorden. In het Algemeen Beschaafd Gronings maar zes.
  Lieve groet ♥

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Nee iets korter.. maar zij kent wel mijn schommelstoelverhaal van toen…

   abn bestaat niet meer he….

   xxx

 2. Marion Driessen

  Nou word ik toch wel heel benieuwd naar dat schommelstoel-verhaal van 31 jaar geleden. Wat zou er toen gebeurd zijn…
  Een geslaagd zeswoorden-verhaal, Koba! En een leuke foto ook.

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Mijn dochter , geboren in januari 85, was een huilbaby… en de enige manier om haar stil te krijgen was door haar tegen me aan te leggen en met haar in mijn schommelstoel te gaan zitten en schommelen….. als ik even niet schommelde zette ze het gelijk weer op een brullen….

   Dank je wel meis. Ja goed geslaagd met mijn foon in een tuincentrum 😉

  • Melody Auteur van dit bericht:

   😉 😉 Ja inderdaad….

   Ja welke moeder herinnert zich niet de babytijd van haar kinderen, zeker haar eerste…

 3. Matroos Beek

  Ik heb er maar eentje gekregen. Overmorgen is het precies 32 jaar geleden. Om tien voor zeven bevallen van een kind van het vrouwelijk geslacht. Een prematuurtje, maar gelukkig uitgegroeid, na veel problemen, tot een kanjer. Ik herinner mij nog alles tot in detail. Niettegenstaande ik sommige dingen liever was vergeten. Maar mijn dochter is geweldig. Alleen waren de zwangerschap, de bevalling en eerste maanden dat helemaal niet. Zwangerschapsvergifitiging met ernstige complicaties. Ik was getraumatiseerd. In die mate dat ik het hele verhaal nog steeds niet kan vertellen en ook niet wil opschrijven. Het zit in de onderste lade van de vrieskist en het mag daar blijven wat mij betreft. Mijn droom was een groot gezin. Nog steeds schaam ik mij te moeten zeggen dat ik maar één kind heb.
  Een huilbaby lijkt me verschrikkelijk… Gelukkig had je de stoel!

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Oh mijn god wat een ellende. Ik voel met je mee!
   Wel alvast van harte gefeliciteerd.

   Dat snap ik heel goed !!!

   Die zwangerschap van mij was een feestje, de bevalling een drama
   bij mijn zoon was het precies andersom

   Schamen? Joh, toe laat dat gevoel alsjeblieft los als je dat kunt want het is een godsgeschenk die niet iedereen gegund is.

   Ja is niet echt fijn, mijn beide kinderen waren het… op de kop af 3 maanden lang… mijn dochter brulde elke middag van 2-5 en mijn zoon van 19-22 ….je kon de klok erop gelijk zetten….

  • Melody Auteur van dit bericht:

   Dank je wel… Ja klopt, zou ook best wel eentje willen hebben maar ja de pegels hè, die hebben we niet over, zijn nodig voor meer essentiële zaken

   Wat fijn al klinkt het deel dat daaraan voorafgaan dat niet.

 4. Dwarsbongel

  Huilbaby, je word er gek van, maar toch ben je er gek op, krijg dat maar eens op een rijtje…
  Mooie invulling, maar ik denk dat je spelling van het Gronings wel een beetje zelfuitgevonden is, er bestaan zowaar regels voor, want Nedersaksisch is officiëel erkend als groep van streektalen. Maar ga gewoon lekker door.
  Grappig is, dat ik vorig jaar zo’n stoel gewonnen heb op een kassabon in de jubileumloterij van de bouwmarkt… 🙂

  • Melody Auteur van dit bericht:

   haha ja inderdaad… en wij hadden er 2… met 6 jaar ertussen maar toch

   Dat zal vast, ik schrijf ‘t op zoals ik ‘t voel…. ik kijk nooit na of ‘t klopt of niet 😉

   Jeetjeeee bofkont…. zowel Anita als ik hebben er al vaak hebberig bij staan ‘kwijlen’ 😉

Voel je welkom & vrij om je ❤️ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.