5 euro???

 

Al sinds mijn kinderjaren buig ik me elk jaar rond kerst over de Kerstpuzzel van Dr. Denker. In mijn kindertijd lag de hele krant over de woonkamervloer verspreid en kropen mijn vader en ik er tussendoor om elke pagina zo goed mogelijk te onthouden en dan net dat ene stukje te vinden waarmee de kerstpuzzel toentertijd samengesteld werd.

Klik voor Rebus-blad ~ Klik voor Invulblad

Ik heb de afgelopen uren enorm zitten puzzelen en een groot deel al gevonden. Vervolgens maar ‘even’ weggelegd want je staart je er na enige tijd blind op. Ik mis nog de oplossing van: 15 … indien jullie het zien lees ik het uiteraard graag. (2e kd met dank aan Jack Feijen nr. 15 bekend) De gezochte gezegde heb ik al wel: MEN IS THUIS WAAR MEN WOONT EN MEN BEGREPEN WORDT

Thema Kerstpuzzel Dr. Denker 2019: Interieur
01SchoMmelstoel
02EEttafel
03KaNdelaar
04DIvan
05BoxSpring
06ZiTkussen
07 ScHilderij
08PrUllenbak
09FruItschaal
10VaaS
11TWeezitter
12CAnapé
13TrAploper
14BuReaulamp
15 ComMode
16PEdaalemmer
17DekeNkist
18ZonWering
19BOekenplank
20HoOgslaper
21LadeNkast
22LuchTer
23KeukEntafel
24PeNdule
25LaMpenkap
26 TafEl
27RotaNstoel
28KaBinet
29TelEvisie
3oHanGklok
31VitRage
32Etagere
33Tapijt
34BurEau
35BaNkje
  Wandrol
37StOel
38KaRpet
39GorDijn
40FauTeuil

 

Update... ahhh gossjjjj hoe zielig kun je zijn?
Dit jaar was overigens wél de laatste keer dat ik de krant heb gekocht want het uitbuiten van de burgers, dat het Nieuwsblad van het Noorden al jaren via haar abonnementsprijzen doet, loopt zo onderhand écht de spuigaten uit. Als je geen abonnee bent en de kerstkrant los koopt moest je dit jaar maar liefst 5 euro neerleggen. 5 euro voor slechts 2 bedrukte kantjes van 1 vel, hergebruikt ook nog, papier. (De kerstkrant is natuurlijk een dikkere versie van de ‘normale’ krant maar ja je hebt geen abonnement omdat je al die onzin toch niet leest, dus zeker de dubbele portie waanzin rondom kerst niet, het gaat alleen maar om de puzzel immers).  De puzzel staat ook altijd online dus volgend jaar vind ik hem daar wel, uitgeprint bij een super ben ik dan nog veel goedkoper uit ook als ik dat al wil. Een blaadje ruitjespapier werkt evengoed bij plaatjes op je foon, tab of flap.  Het zal in ieder geval vele malen goedkoper zijn dan die 5 euro die die liegende, fantasierijke en sensatiebeluste profiteurs in hun zak steken.
De Kerstpuzzel van Dr. Denker wordt al sinds jaar en dag gepromoot door ene Roderick (die daardoor ook zorgt voor een grote toename in krantkopers… puzzelaars…) . Elk jaar is er een samenwerkingsverband tussen hem en de krant, hij zet de puzzel online en maakt er een downloadlink van zodat mensen elders op de wereld de puzzel ook kunnen downloaden en oplossen. Nu heeft de betreffende krant hem gesommeerd, onder bedreiging van juridische stappen, die downloadlink te verwijderen.
Ik heb nooit een abo op die krant gehad en had al geen plannen dat te veranderen. Toen zij ook nog eens hun hetze jegens mijn 2e thuis startten verfoeide ik ze nog meer… En nu dit… ach ach ach, kinderachtigheid ten top en dat noemt zich een  nieuwsblad in hoofdletters, de 1e beste straatkrant, zelfs de gratis versies, zitten beter in elkaar, eerlijker vooral, niet 100% firma List & Bedrog om maar verkoop te scoren. Terwijl ik er nu zo over nadenk is het eigenlijk wel jammer dat ik geen abonnement heb want anders had ik nu dubbel winst kunnen boeken… en opzeggen en geld besparen. Ik heb wel 2 middelvingers en die steek ik graag uit naar dat stelletje randdebielen.

4 hartenluchtjes op “5 euro???

 1. Kakel says:

  Je bent een kei in puzzelen en heb verbaasd naar je antwoorden zitten kijken. Mijn complimenten! Je begrijpt dat ik de IQ van mijn leeftijd heb (-:
  Succes! En anders even op de hulplink klikken…
  Vijf euro is een hoop geld. Maar een heel stuk goedkoper dan roken.
  DIkke liefs ♥

 2. Goede morgen Melody, ik ben niet zo’n puzzelaar maar als ik me verveel (wat zelden voorkomt) zal ik er eens naar kijken, maar ik denk dat het voor een ongeoefende misschien te moeilijk is.
  Fijne feestdagen gewenst alvast.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.