46 dagen nog tot het avontuur echt begint

Al bijna een jaar weten Daphne en ik dat op 25 maart het nieuwste dierenpark van Europa,  WILDLANDS te Emmen, en omstreken de deuren zal openen voor publiek, een datum waar wij dus al heel lang naar uitkijken…. en nog even moeten blijven uitkijken want het is nog maar 7 februari… Nog ruim 46 dagen te gaan. Dat wij die datum in Emmen zullen zijn spreekt uiteraard voor zich! Of wij echter samen die dag als ‘publiek’ zullen rondlopen is sinds enige tijd geen wetenschap meer maar een vraag aangezien Daphne zich sinds 1 februari ‘werknemer’ mag noemen. Of zij dus de 25e maart vrij is of aan het werk is op dit moment nog niet bekend.

68 dagen na deze 46, oftewel over 112 dagen precies…  loop ik er weer met een aantal bloggers bij me, als we de 6e adoptie-actie gaan afronden.

Wat ik op dit moment al wel weet is hoe het park eruit gaat zien in de zin van plattegrond. Hieronder een aantal foto’s met wat uitleg erbij zodat jullie een idee kunnen krijgen van het hoe, wat en waar…

Allereerst een totaal-overzicht:
wildlandsplattegrond

De binnenkomst is via het Atlas Theater en dan heb je rechts daarvan:

jungola-1

In Jungola vind je: 1) Vlindertempel (entreegebouw) – 2) Uitkijksteiger bij Mahada – 3) Rimbula – 4) Olifantenvallei – 5) Birdy Bush – 6) Makiwoud – 7) Slingerapeneiland – 8) Gibboneiland  – 9) Otterbeek.
Attracties in Jungola:
a) Alligator Trail, b) Bamboe Doolhof, c) Mandenoversteektocht, d) Jungle Theater, e) Rimbula River, f) Mini Jungle Trail, g) Olifanten Douche, h) Jungle Trail, i) Koppensnellers Pad.

jungola-2

 

Dan vind je links: Nortica

nortica-1

En op Nortica vind je dan: 1) Nortica Hafen (entreegebouw) – 2) Norticatheater – 3) Robbenhafen – 4) Rattenmagazijn – 5) Pinguïnstrand – 6) Ijsberenbaai
Attracties in Nortica:
a) Arctic 1, b) Poolstation, c) Terra Explorer

nortica-2

 

Verder links en achter Nortica vind je Serenga

serenga-1

Op Serenga vind je dan: 1) Zonnepaleis (entreegebouw) – 2) Dogondorp – 3) Prairiedogsvlakte – 4) Nijlpaardenpoel – 5) Wallabyheuvel – 6) Leeuwenberg – 7) Stokstaartjeskuil – 8) Zeboekraal – 9) Bavianenarena – 10) Savanne – 11) Woestijn

Attracties in Serenga:
a) De Goudmijn, b) Termietenheuvels, c) Nzuri Hairstudio, d) Serenga Safari, e) Hazina Opgraving, f) Djembé Academy.

serenga-2

 

Op de diverse locaties vind je dus tal van attracties waar je je volledig kunt uitleven, activiteiten op plaatsen die niet alleen leerzaam zijn maar ook nog eens heel erg leuk.  Daarbij is uiteraard ook aan de ‘kleineren’ gedacht. Een overdekt speelparadijs dat sommigen zich wellicht herinneren onder de naam ‘Yucatan” zoals het heette toen het nieuwe deel van het ‘oude’ dierenpark geopend werd en enkele jaren deel uitmaakte van het dierenpark als soort van inleiding op weg naar Wildlands toen de plannen om een totaal nieuw park te bouwen nog volop in ontwikkeling waren.
animazia

Dat ik niet kan wachten begrijpen jullie vast wel. Ik zal ook vast de enige niet zijn die uitkijkt naar de openingsdag en verschrikkelijk nieuwsgierig is naar hoe het er in werkelijkheid allemaal uitziet. Ik vermoed dat ik de eerste bezoeken met veel meer foto’s dan anders thuis zal komen en ik ben heel blij dat ik begin 2015 al gebruik heb gemaakt van een prachtige aanbieding om relatief goedkoop mijn abonnement te verlengen tot aan 1 januari 2017. Ik bezocht het oude park al met grote regelmaat en dat zal na 25 maart zeker niet minder worden!

Via de nieuwsberichten op facebook maar ook via de kanalen van tv=radio=Drenthe komen er regelmatig nieuwtjes naar buiten. Zo konden we van de week lezen en horen dat de 126 bavianen inmiddels ook verhuisd zijn en dat op 29 januari Mekong is aangekomen uit Artis, zoals ik 18 januari al beschreef. Ik kijk dus ook zeker uit naar een hernieuwde kennismaking met deze schitterende en zeer indrukkende olifantenbul.

Ik zal er in ieder geval zo vaak mogelijk vertoeven, mijn abonnement volledig benuttend, zodat ik de weg redelijk goed zal weten in het nieuwe park als ik er op 30 mei met een aantal bloggers zal rondlopen na het afhandelen van die adoptie-actie.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

  1. Het zit er allemaal veelbelovend uit hoor, die tempel met honderden vlinders, spreek mij bijzonder aan.

  2. Het wordt vast fantastisch.

  3. Zo op papier ziet het er allemaal geweldig uit en gaat het een beleving worden om daar een dagje rond te lopen. Voor mij toch wel ies te ver weg helaas.

  4. Ze hebben zich echt uitgesloofd om er iets bijzonders van te maken. Het idee van de ornitholoog in Jungola vind ik leuk. En wat zou ik graag een testrit willen maken in het Poolgebied in Nortica! De trucksafari…ook de moeite waard. Dat zal toch een heerlijk vooruitzicht zijn om deze dierentuin goed te leren kennen 🙂
    Dikke knuffel xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.