Marja

In de tijd dat ik een goede baan had met dito inkomen was ik veelvuldig in Nederlands grotere theaters te vinden bij de musicals. Een aantal musicals heeft diepe indruk op mij gemaakt, mijn top-3 is Elisabeth, Les Miserables en Anatevka. Op Elisabeth na, die in 1999 in premiere ging in Schevingen, zijn Les Miserables en Anatevka al meermalen op de planken gebracht door meerdere producenten. Beide musicals heb ik dan ook in al die uitvoeringen meermalen gezien. Dat ik veel, zo niet alle, songteksten van voor naar achteren en weer terug uit mijn hoofd ken en dat beide versies van die twee musicals, net als de Nederlandse versie van Elisabeth overigens, in mijn geheugen gegrift staan, zal jullie dan ook vast niet verbazen

Ik hou niet van talentenjachten, ik volg ze dus ook niet. Niet in een theater of waar dan ook noch op tv met één uitzondering. “Got Talent” kijk ik dan weer wel met dien verstande dat ik alleen de voorselecties zie en de finales. De finale van Brittain Got Talent op 9 juni jl. leverde een boyband als winnaar op. Tja… daar zijn er al zovele van gekomen en weer gegaan, niets bijzonders zou je kunnen zeggen… ware het niet dat in dit specifieke geval deze winnende boyband niet de ‘algemeen bekende en te verwachten’ klanken voortbrengt maar het toch nét effe anders doet. Ze deden auditie met een nummer uit de musical Les Miserables en in één van de rondes die daarop volgden kozen ze weer voor diezelfde musical en wel één van mijn favoriete nummers. Het lied dat in de Nederlandse versie de titel “Breng hem thuis” kreeg, uit die scene waarin Valjean het zingt voor Marius, de man waarop zijn geadopteerde dochter Cosette.

In de Nederlandse versie van 1991/1992 werd Valjean gespeeld door Henk Poort, Marius door Danny de Munk en Cosette door Joke de Kruijff.
In de Nederlandse versie van 2008/2009 werd Valjean gespeeld door René van Kooten, Marius door Jamai Loman en Cosette door Suzan Seegers.

Terug naar Brittain Got Talent, de winnaar van 2014 is dus een boyband geworden met de naam Collabro. Net als de musicalversies en de filmversie konden ook deze heren mij tot tranen toe roeren met hun versie van “Breng hem thuis”. 5 jonge (Engelse) mannen; Michael Auger (6-3-90), Richard Hadfield (1-12-93), Jamie Lambert (19-6-89), Matt Pagan (25-7-93) & Thomas Redgrave (28-8-89) waren gestart met hun vijven in januari 2014 en deden in februari 2014, amper een maand later dus, hun 1e auditie wat hen naar de finale bracht en de overwinning gaf. Hun eerste cd is 5 dagen geleden uitgekomen en kreeg de titel ‘Stars’ mee. 5 jongens die hun hele leven droomden van een carriere op de planken kregen een kans en namen hem met handen en voeten aan en wisten het volledig te benutten.

20 Hartenluchtjes op “Overwonnen!”

  1. Dit had ik vorige week willen plaatsen maar ja dat ging even anders door omstandigheden…
   de log stond dus al ruim een week gepland…

   grappig inderdaad dat het vanavond ook weer op tv was..

   gaaf he?

   -x-♥

 1. Wat weet je elke keer weer mooie muziek te vinden/plaatsen .Ik heb weer ademloos zitten luisteren !! Ik hoop dat deze heren veel succes zullen krijgen .
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

  1. Dank je wel Elisabeth voor je lieve woorden, doet me goed te weten dat ik jou telkens verras op een aangename wijze!

   Ik hoop dat met je mee en bovendien hoop ik dat ze hele goede begeleiding krijgen want te snelle roem leidt meestal (helaas) tot nare dingen.

   dank je wel, jij ook, liefs terug.

 2. Net als jij kijk ik niet naar talentenjachten. Ooit eentje uitgezonderd waarin ons buurmeisje meedeed en won.
  Prachtig zoals deze jongens zingen. Fantastische stemmen bij elkaar.

  1. Ik ontkom er vaak niet aan omdat Joop er wel graag naar kijkt… maar gelukkig werkt hij in ploegendiensten dus is hij niet altijd thuis als het op tv is

   Ja wel he?!

 3. Niets mis met de stemmen van deze mannen, práchtig!
  Talentenjachten hebben ook niet mijn voorkeur met inderdaad als uitzondering de voorrondes van got talent. Omdat er er dán ook veel andere act’s tussen zitten die niet om zingen gaan, soms uitschieters die het verder nooit zullen maken maar leuk om te zien. De nieuwe start van de nieuwe serie nog niet gezien, echt iets om op te nemen en door te spoelen wat niks is;-)

  1. Nou precies!!

   Hier staat het dus op de band omdat Joop late dienst had en het niet kon zien…. als hij vanmiddag uit bed komt na de nachtdienst gaat hij het vast ook kijken.

 4. Goed gezongen hoor.
  Aangezien ik ook niet kijk naar wedstrijden op tv( het begint wel erg saai te worden na zoveel jaar iedere keer weer hetzelfde riedeltje) had ik hun nog nooit gehoord.
  Ik zie ze wel in de musicals spelen. Tenzij ze de klassieke toer op gaan….

  1. Ja he!

   inderdaad, vleeskeuringen noem ik ze.

   Geen idee wat ze gaan doen, voorlopig zullen ze wel als boyband samenblijven denk ik…. totdat ze niet meer samen het eens kunnen worden over de weg die ze willen inslaan….

 5. Ik heb ze inderdaad vrijdag op tv gehoord, en had gelijk zoiets van : die moet ik niet uit het oog verliezen ……….. wat een prachtige stemmen en wat doen die jonge gasten het geweldig!!

  1. Ik zag ze een week eerder op de Britse tv voor Ij komen….wilde het die zaterdag plaatsten maar dat moest dus een week opschuiven ….en toen was het er vrijdag ook ineens op de Ned. Tv…
   Dit ‘moest’ dus gezien worden…

   Mooi he?

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.