30 dagen ~ 27

27: Mijn thuis:

30-day-blog-challenge-nl-1
Daar waar ik kan-mag-durf zijn wie en wat ik ben.

Heel lang was het alleen in mijn eigen huis, al dan niet met manlief en jeugd om me heen en af en toe een uitje als Anita en/of Niels me letterlijk het huis uit sleurden. In een dierentuin of de natuur op de rustigste dag van de week, of in een theater bij Jeans na het bij elkaar schrapen van elk flintertje lef, nooit ontspannen, constant in een vecht- of vluchtmodus, op het uiterste gespannen alert, altijd overal de nooduitgang als eerste zoeken, vinden en onthouden.

Gelukkig is dat sinds afgelopen mei enorm aan het veranderen en ik geniet daar ontzettend van. Mensenmenigtes raken me steeds minder, ik ontspan steeds meer en kan de drang om alles onder controle te hebben steeds beter los laten. Vecht- of vluchtmodus is er nauwelijks nog al is het nog steeds wel heel belangrijk wie bij me is, ik ga niet alleen op pad en nooit zomaar met iedereen, mijn gezelschap wordt nog steeds zeer zorgvuldig geselecteerd. Hier heb ik dus nog steeds wel een paar leerpunten maar dat mag ook, ik moet niet alles in 1x willen. Wat in 50+ jaren is opgebouwd aan muren breekt niemand in een paar weken af, ook mij lukt dat niet en gelukkig is dat zonder meer oke

 

12 hartenluchtjes op “30 dagen ~ 27

  • Melody says:

   glimlach …wat bedoel je nou precies?
   a) die 30 bloguitdagingen
   b) dat ik mijn leven vanuit het negatieve kon omkeren naar het positieve
   c) allebei?

 1. Elisabeth says:

  Als ik het zo lees is het bij mij omgekeerd .Mijn huis was een huis niet meer of minder en ik vluchtte zoveel mogelijk naar plaatsen waar het druk was en ik me ”thuis” voelde .Een gevolg van de akelige omstandigheden waarom we verhuisd zijn destijds .Nu is het mijn huis al voelt het na al die jaren nog niet echt als thuis door de herinneringen die er nog altijd zijn .Toch ga ik nog heel weinig weg en ben nu toch graag ”thuis” al droom ik weleens van een plek wat als echt thuis zal kunnen voelen .Fijn dat het steeds beter gaat met jou en je hebt gelijk ,niet alles in een keer maar stap voor stap.
  Liefs Elisabeth

  • Melody says:

   Dat was de reden om te verhuizen….. een ander huis, geen herinneringen,, letterlijk nieuwe start, ik kan het je van harte aanbevelen…. ik heb geen spijt, behalve dan misschien van het tijdstip, we hadden het eeuwen eerder moeten doen.

   dank je wel, komt helemaal goed, heb het volste vertrouwen

   liefs terug

   • Elisabeth says:

    We zijn ook verhuisd binnen 3 maanden na wat mij aangedaan is en het heeft me zeker geen goed gedaan .Buiten het trauma wat ik opgelopen had kregen we problemen met de nieuwe buren en zijn 2 jaar flink getreiterd tot zij hier weg moesten van de woningstichting .Ik mis nog vaak mijn oude huis en omgeving ,maar nog een keer verhuizen zit er niet in helaas ,ik zou het niet eens meer durven .Vaak denk ik had ik toch maar op de oude plek gebleven !

    • Melody says:

     Oh wat naar joh!!!

     Weer verhuizen zou ik ook wel willen…buren aan de ene kant brrrrr maar ja dat is helaas onmogelijk

     Ja soms mis je wel iets hè…. laten we maar hopen dat het tij zich ten goede keert

 2. Elisabeth says:

  Uiteindelijk komt het ook wel goed ,ik ben al een heel stuk verder dan 7 jaar geleden in elk geval . Ik ga je nu met rust laten maar fijn dat ik even dit mocht schrijven ,lucht soms zo op .Ik hoop dat het met jou steeds beter zal gaan want je werkt er zo hard aan .
  Fijne avond .

  • Melody says:

   Uiteindelijk wel…. en als het niet goed is dan is het nog niet het eind….

   Je mag mij altijd als klankbord gebruiken hoor, zowel hier op mijn blog als in de mail, voel je welkom. Alles mag, niets moet.

   Dank je wel, dat komt helemaal goed, het is inderdaad heel hard werken maar no pain no gain, oftewel geen winst zonder verlies en ik ga voor de winst want ik heb niets meer te verliezen..

   dank je wel, jullie ook.

 3. Ik ben ook begonnen het “over-leven” in “leven” te veranderen. Het is een behoorlijke onderneming maar alle energie waard!
  Je bent hartstikke goed bezig en daar heb je vooral jezelf mee ♥
  Dikke kus

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.