30-day-blog-challenge-nl-1Mijn mooiste vakantie:

Vakanties…. het woord alleen al bezorgt me de rillingen!
Ik verafschuw het woord minstens zo erg vanwege alle gevolgen ervan (en nee daarover zal ik maar niet uitweiden want dan lezen jullie hier morgen nog als jullie tenminste niet eerder van verveling al afgehaakt hebben) als van de herinneringen die ik eraan heb uit mijn jonge jeugd jaren.

Ik verafschuwde het al zo intens dat 2 opvolgende zomers, met een caravan op een camping staande met manlief in onze verkeringstijd eerder afgebroken werden omdat ik me totaal niet vermaakte. Daar en toen, zomer 1980, besloten we het nooit meer te gaan uitproberen. Nog steeds GEEN spijt van, manlief nog meer dan ik!

In maart 2012 vloog ik voor eerst ooit en vertoefde ik met dochter een week in een appartement van Trees op Gran Canaria. Was een fantastische week en dat kwam met name door het volplannen van de dagen aldaar om (letterlijk en figuurlijk) bij de pakken neer te gaan zitten door heimwee. Een week is dus te lang, doe ik dus niet zo snel weer. Waarmee dus hoogstwaarschijnlijk ook gelijk al vaststaat dat ‘verweg-bestemmingen’ geen haalbare kaart zijn en het maar de vraag is, en voorlopig blijft, of dat ooit zal veranderen.

In september 2012 ging ik met Niels en Anita 3 dagen naar Talinn (Estland) en doordat we de 4e dag heel vroeg ‘s ochtends in Bremen landden werd er dus een Duitse dag aan geplakt. Die dagen waren weergaloos fijn!

In augustus 2013 stond Praag op de agenda, 4 dagen en wederom met Niels & Anita. Dat ging door een totaal onverwachte en levensreddende operatie van Anita niet door. Die locatie bezoeken met ons drietjes staat nog steeds op de agenda. Het is er nog steeds niet van gekomen omdat we teveel tegenslag hebben gehad, zowel Niels & Anita als ik. Maarrrr wat in het vat zit verzuurt niet!

In juli 2014 ging ik met Daphne  3 dagen naar Berlijn en in september 2015 zaten we samen in Brussel en omstreken. Helemaal goed.

Kortom, de “mooiste” vakantie… staat hierboven al beschreven en ik kan (wil) niet kiezen uit die 3.

Bovenal…. mijn meest ideale “vakantie” bestaat uit 2 dingen:
a) Het hele jaar door, wanneer ik maar kan, met de camera eropuit
b) Van september tot plm. maart zo vaak als ik kan in het theater bij Jeans.
Ik kan dus wel stellen dat ik veel langer plezier van mijn ‘vakanties’ heb dan zij die een hut vol ongemakken achter zich aan sleuren omdat het c[kr]amperen zogenaamd zo ontzettend leuk is… brrrrrrrrrrrrrrrr

6 Hartenluchtjes op “30 dagen ~ 16”

 1. Mijn vakanties vallen ook in kleine stukjes uiteengevallen het hele jaar door. Toch heb ik wél ooit genoten van maar liefst 2 weken Spanje met het hele gezin toen de kinderen 6 en 8 jaar oud waren. Ook wintersportvakantie was best prettig zolang de reis per trein met slaap couchette kon gebeuren.

 2. Ach ja ik zeg maar zo waar je op je gemak voelt is het alle dagen vakantie.Heimwee ik ken het echt niet maar ja eigenlijk is ons varend huis ons tweede thuis.Ik zeg altijd vakantie is een omweg naar huis en je bepaald zelf hoelang die omweg duurt.

  1. Je hebt helemaal gelijk hoor.

   Behalve dan het heimwee deel….. ik heb t wel maar kan t niet uitleggen, ik weet alleen maar dat het heel erg naar voelt.

 3. Reizen per camper lijkt me ideaal. Dan kan ik onderweg lekker piesen zonder dat ervoor gestopt hoeft te worden. Maar om daar alleen nou een camper voor te kopen, is natuurlijk van de gekke Sinds ik cvs/me heb, is vakantie een verzoeking. Laat Man en Roos maar fijn samen gaan, dan pas ik wel op het huis.
  Eén vakantie zou ik onmiddellijk over willen doen: de fietsvakantie op Corsica/Sardinië.
  Dikke pakkerd (vangen!)

  1. Ik snap je helemaal hoor.

   knuffel terug…. en nee vangen gaat niet maar gelukkig is jouw worp perfect en landt het op mijn schoot

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.