~ SCHRIJVERIJ ~·Happy & Thee·Kánniewáárzijnoftochwel·Stokjes

30 dagen ~ 1

‘Gewoon’ (nou ja zo gewoon is dat natuurlijk (nog steeds) niet…maar toch)… met een happy-gevoel op de bank, heerlijk in mijn eentje met slapend vee om me heen…… een dinsdag kan vervelender zijn of niet dan? Gewoon dus… gewoon surfen… niets zoeken… gewoon…. en dan op iets leuks stuiten, kijk dat is het betere werk toch?

Kom ik dus bij Myriam binnenvallen en vind ik  me daar zowaar een stokje, gelijk begint het te kriebelen want ja in tegenstelling tot veel bloggers hou ik wél van stokjes…. een 2e blik vertelt me wel dat dit niet zomaar een stokje is maar een stok, en wel eentje die 30 dagen duurt… hmm zou ik zoveel van stokjes dat ik die uitdaging aan wil gaan? ‘Als je het niet probeert weet je het niet en kom je er ook niet achter..’ zindert een stem door mijn achterhoofd, vervolgd door een andere stem die zegt: ‘dat kan jij wel, is leuk toch?’, niet slagende in diens poging zegt een 3e stem: “begin er niet aan joh, dat kun jij toch niet…” (tssss… heej! Kappe nou! Ik kan heel veel en best ook heel goed ook dus dit kan ik ook!) … jawel de cursussen beginnen hun vruchten af te werpen en ik durf best zo heel af en toe vol zelfvertrouwen over iets dat ik wel degelijk kan uit de hoek te komen.

Kortom lieve lezers, laat mij jullie lekker gaan vervelen of iets anders, jullie mogen dat zelf bepalen grinnik
met mijn 1e deel van een 30-dagen-stok:

30-day-blog-challenge-nl-1
Nou die hoef ik jullie niet te vertellen, die weten jullie wel, hoe waren jullie anders hier beland?
Hoe ik er op kwam ooit?
De ene helft van de verklaring zal jullie niet verbazen maar de andere helft heb ik, geloof ik althans, nog nooit uitgelegd.
De eerste helft dus vanwege mijn passie…. van jongs af aan muziekles tot plm mijn 40e, zangles en dansles en in die drie disciplines veel werk verzet, letterlijk en figuurlijk.
De tweede helft… of beter gezegd, de 1e helft want het betreft mijn naam, kreeg ik jaren geleden van een dierbaar iemand die in de muziekindustrie deels zijn geld verdiende. Bij een gesprek over onze namen waarbij ik noemde een hekel aan mijn eigen naam te hebben zei hij dat hij me voortaan “Melody” zou noemen…. let wel, dat was nog voor ik überhaupt ooit van bloggen gehoord had, het bestond toen nog niet eens. Toen ik dus het www ontdekte en 1 van de eerste waarschuwingen was dat je nooit je eigen naam moest gebruiken hoefde ik niet lang na te denken om een ‘Nick-Name’ te verzinnen. Toen ik in april 2003 ook het bloggen ontdekte en besloot dat ook te gaan doen was een blognaam ook a la minute aanwezig en die is nooit gewijzigd.

12 Geluchte Hartjes op “30 dagen ~ 1

 1. Wat leuk om de aanleiding van je (blog)naam te lezen. Je “echte” naam vind ik een koeiennaam, haha (-: Sorry, ik flap het er weer uit.
  Maar jouw gevoel voor humor kennende, is dat geen probleem.
  Myriam heeft dit stokje niet afgemaakt. Na vraag 16 heeft ze het bijltje erbij neergegooid. Iets zegt me dat jij het volhoudt en ik er nooit aan zal beginnen.
  Dag lieffie!

  1. 😉 Ook daarover zijn we het dan eens ;-(
   Oh gut nee hoor, flap jij maar lekker een eind weg….

   Ik zag het ja…. dat ‘iets’ zegt mij hetzelfde 😉 xxx

  1. hihi het is juist het gebrek aan die energie die maakt dat ik veel ‘tijd’ heb om te bloggen… want ja op de bank moeten zitten is 1 maar dan niets doen met mijn hoofd/handen is iets dat ik niet kan… en aangezien handwerken mij verboden is… en ik toch maar eindelijk daaraan gehoor ben gaan geven…. heb ik daar dus wel tijd/energie voor.

   Niet voor niets was ik zo blij met het aanbod van web-log.nl om mijn werk voor hen in een betaalde versie voort te zetten… helaas duurde dat maar kort.

 2. Tja stokjes zijn aan mij niet besteed maar lees ze wel bij anderen,dus nu ben ik 30 dagen onder de pannen bij jou.
  Melody is een prachtige naam en ja dat is een waarheid als een koe ha!

  1. En zo hebben we er beiden plezier van…en dat is wat telt.
   Ja hoor, u zijt van harte wellekome, zo vaak als u maar wilt 😉

   Dank je wel, ik draag ‘m met Liefde en ook dat is waarheid als een koe 😉

 3. Ik heb de challenge ook voorbij zien komen maar sorry de inhoud van iemands koelkast (of zoals ik ergens zag wat er iemands koelkast ligt maar daar niet in hoort) of zoals bij een andere challenge wat er in iemands handtas zit, sorry niet boeiend.

  Andere dingen vind ik dan wel weer leuk, maar ik zou zo een paar vragen bij elkaar zetten die ik heel kort kan beantwoorden.

  Kakel, je bent een schatje!

  1. Daarvoor hoef je geen sorry te zeggen….zoveel mensen zoveel wensen en smaken.
   Dat is het mooie aan het bloggen, niets moet maar alles mag (nou ja bijna dan)

 4. Ja dat gaat jou heus wel lukken. Het zou mij ook wel lukken als ik het zou willen want “geef me een onderwerp en ik schrijf”;-) Maar er zijn ook aardig wat vragen waar de antwoorden al in menig logje voor komen bij mij!
  Ik ben het met Kakel eens wat jouw naam betreft…… Melody klinkt zóveel mooier. Mijn blognaam ontstond toen ik héél lang geleden een yahoo mail account aanmaakte. Ik schreef rietepiet maar daar werd een 7 achter gezet omdat er dus al 6 rietepieten waren. Later werd die 7 in een ander lettertype voor een Z aangezien en zó kwam de Z achter Rietepiet ! Ik heb het zo gelaten omdat het zo door kan gaan als “bezittelijk”, van Rietepiet, dat je normaal met ‘s schrijft, maar omdat ik ben niet zo normaal bén past het bij me 😉

  1. Alhoewel je het nog niet eerder had uitgelegd heb ik die naam altijd wel op die wijze geïnterpreteerd en dat de s een z werd dichtte ik toe aan jouw humor en je voorliefde voor taalspelletjes.

 5. Nou, een hele uitdaging hoor, maar ik weet haast zeker dat jij deze vol ga houden, of ik het volhoud ze allemaal te lezen, denk ik niet (helaas), want tja ………….. druk, druk ,druk hé……………….. daarom ga ik aan deze ook niet mee doen, gewoon omdat ik weet dat het mij niet lukt..

  1. Ja best wel…. maar ik heb tijd in overvloed dus ik kan ook altijd vooruit werken, er staat al een behoorlijk aantal ingevuld klaar en ingepland zodat ze automatisch op de juiste datum gepubliceerd worden.

   Geeft toch niks, gewoon doen wat je leuk vindt en je door niets of niemand iets laten verplichten al helemaal niet waar het het bloggen betreft toch?

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.