25-69-23 – – – De Laatste

DickVanDenEnde Wat in 1985 begon met een idee van deze meneer, die as. 2 maart alweer 2 jaar geleden overleed, leidde tot een allereerste voorstelling van iets dat nog geen naam had op dat moment. 13 mensen op toneel,
1 van hun overeenkomsten was dat ze allemaal een spijkerbroek droegen….
Wat weer leidde tot de naam “Jeans”.

1987, 13 mensen op de planken met microfoons aan lange snoeren, met achter de coulissen apparatuur van waaraf de muziek speelde speelden hun 1e voorstelling. Niemand kon toen vermoeden dat het anno 2016 nog steeds zeer succesvol door de Nederlandse theaters zou toeren en nog minder dat in de loop der jaren veel onbekend talent bekend talent werd.

13 mensen dus, de aftrap werd verzorgd door Viola Couwenberg, Lenette van Dongen, Stanley Doorn, Ellen Evers, Ronny Gorré, Suzan Heijne, Jacco van Lee, Peter Ohlenschlager, Saskia Reemst, Marc Verhoeven, Irvin Vrede, Ans Wesseling en Aga de Wit.

De musici die de muziek maakten waren Geert Sprinck, Jan Faas, Klaas Wit, Gerbrand Westveen, Rob van Stiphout, Hans van de Kant, Wim Overgaauw, Henk SPrenger, Cor Cools, Bert Stoots, Charley Angenois, Victor Kaihatu,
Louis Debij. In die tijd maar ook vele, vele jaren daarna was Bert Stoots verantwoordelijk voor de arrangementen, oftewel, elk nummer dat in een show zou komen kreeg van hem het zo kenmerkende Jeans-jasje mee. En de choreografie was toen in handen van Adam Richens .

Wat is er ontzettend veel gebeurd sinds die 1e show, niet te beschrijven hoeveel mensen hieraan deelnamen, welke muziekstukken een Jeans-jasje kregen, hoeveel plezier dat allemaal heeft gebracht. En dan kan ik niet uit eigen ervaring spreken maar me er wel iets van voorstellen, het vele vele vele werk dat door zoveel mensen jaar in jaar uit is verzet om iets moois op de planken te brengen.

Velen kwamen en gingen weer… .sommigen bleven in de spotlights anders verdwenen eruit, weer anderen verdwenen dan wel uit de spotlights maar niet uit het theaterwerk. De richtingen waarin iedereen ‘verdween’ is ontzettend divers en ook dat zal wel zo blijven. Het artiestenvak is immers een keiharde tegen, zeker in Nederland, niet al te hoge geldelijke beloning. Je moet dus over heel veel doorzettingsvermogen, naast uiteraard een heel grote portie talent, beschikken om het te ‘maken’ .

naidjimVanavond dus de laatste voorstelling van seizoen 25. Waren shows 1, 2 en 3 verdeeld over telkens 2 seizoenen, tellen we dus officieel niet het 25e seizoen af maar het 28e. Net als alle voorgaande seizoenen zijn er ook deze keer vertrekkende castleden. In dit geval dus Nigel Brown en Naidjim Severina, die van mij allebei hadden mogen blijven overigens.  Al hoe on-graag ik hun vertrek ook tegemoet zie, ik gun hen allebei hun volgende fase in hun groei uiteraard van harte.
Gisterenavond, de show waarin altijd allerlei gekkigheden uitgehaald worden, was fantastich. We hebben regelmatig compleet dubbel gelegen van het lachen om de dolkomische acties van iedereen op het toneel. nigel Straks dus Anita op halen en naar Heerenveen… om nog één keer van a-z te genieten met elke vezel in me, van een wel heel bijzondere show met daarin nummers die heel emotioneel beladen zijn, wat een dubbel gevoel oplevert op die momenten, maar dat is oké. Na de voorstelling afscheid nemen van iedereen, en van 2 relatief definitief want ja… ik weet op dit moment nog niet wat die beide heren gaan doen en of ik in de mogelijkheid zal komen hen ergens op te zoeken, dat wil ik uiteraard wel maar of dat gaat lukken is nu nog een vraag waarop geen antwoord voor handen is.

Dan de lente en de zomer door, die ik uiteraard ga vullen met veel dierentuinen en andere leuke buiten-uitjes….. én het afwachten tot de theaters weer hun agenda publiceren en ik weer de optredens bijeen kan gaan sprokkelen om de tourlijst samen te stellen, en u.i.t.e.r.a.a.r.d. weer mijn eigen agenda kan vullen met het boeken van voorstellingen. Daar moet ik dus nog ‘even’ geduld voor opbrengen net als voor wie de nieuwe heren zullen zijn in show 26, Magic.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

 1. Nu is echt de laatste voorstelling aangebroken. Het zal stil worden de komende tijd. Of juist druk, thuis! Maar bedenk eens hoe blij je zal zijn als het straks weer september is. Het duurt even maar je hebt iets om naar uit te kijken. En je hebt de cd’s nog…
  Een knal-avond en een dikke knuffel

  • Ja, inderdaad!

   Stil … ja ach… niet echt, maar wel iets rustiger qua tijd-invulling… meer tijd om te lezen 😉
   Klopt, het nieuwe seizoen begint weer eind september zoals altijd, maar meestal al ergens in april beginnen de voorstellingen weer binnen te druppelen dus kan ik weer aan de slag, zoeken zoeken en zoeken en de tourlijst samenstellen…

   dank je wel schat, knuffel 0x0♥

 2. Geniet ,geniet ,geniet .Veel plezier

  liefs,Ria

 3. Geniet met volle teugen. Gelukkig heb je volgende maand het vooruitzicht op hernieuwde kennismaking met alle dieren in Wildlands.

  • Ga ik zeker doen !

   Ja absoluut, 12 maart al… mag ik mee als tester…. dus ruim voor de officiële opening, waarbij ik ook aanwezig ben uiteraard.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.