Update: 16.15 uur:

Onderstaand verhaal klopt dus niet….  Kreeg zojuist een telefoontje van het theater dat de voorstelling niet door gaat ivm een technisch probleem. In dit geval kon de hele crew van Jeans, die al onderweg was toen het gebeurde, ook rechtsomkeert maken.Nu is het dus wachten op een nieuwe datum…  Hieronder benoem ik hoe bizar dit Jeans-seizoen al voor me is onderhand, na dit telefoontje dus nog bizarder ….
jeans25emmen171215

Nou he he, ‘het duurt even maar dan heb je ook wat’ luidt een spreekwoord….. Wat een bizar Jeans-seizoen is dit eigenlijk. Naast alle andere (extra emotionele) bijkomstigheden…. liep ik voor het eerst in mijn jeans-geschiedenis dit seizoen al in de 1e helft een theater uit. Voor het eerst in mijn Jeans-geschiedenis bezocht ik een voorstelling niet omdat de griep mij vies te pakken had…  jeetje, ik baal nog als ik eraan denk! Ik en de griep, een vreemde combinatie want de griep slaat mij meestal over, nou deze keer dus niet, integendeel. Begon het 2 weken geleden met duizeligheden, ‘dikke’ niet vooruit te branden benen, een lijf dat aanvoelde alsof er een horde wildebeesten overheen gedenderd was. En ja natuurlijk niet toegeven dus wel ‘gewoon’ doen wat gedaan moest worden duhuh, niet dus, ‘ho, tot hier en niet verder’ en daar ging ik, onderuit. Ettelijke dagen gebivakkeerd op bed en bank met als enige afleiding een zeer regelmatig ‘vrij-partij’ met dat witte ding in kamer 100. En eerlijk gezegd voel ik me nog niet helemaal jofel maar ben ik er wel grotendeels doorheen. Paracetamollen hebben mij niet in de steek gelaten, al moest ik wel andere medicatie laten staan uit angst voor werking in de verkeerde richting. Paracetamol past nou eenmaal niet zomaar overal bij en tja dat vreet energie.

Maar goed, dat leed is weer geleden en zo is het vandaag alweer 4 februari, over 2 dagen is Anita jarig en dan zijn we weer gelijk ‘jong’ tot aan 26 november zoals ieder jaar.  Om haar verjaardag alvast in het voren een beetje te vieren taaien we over een paar uurtjes af naar Deventer. Een stad met een prachtig oud centrum met vele mooie gevels en wat al niet meer, waaronder ook een mooie schouwburg. Net als vele theaters in ons land is ook de schouwburg in Deventer er eentje die al vele jaren bestaat en een metamorfose heeft ondergaan om de ‘gast’ van de avond in een nog mooiere entourage te mogen ontvangen en een heerlijk avondje uit bezorgen. Grappig is dat ik van bijna elk theater de foyer kan uittekenen maar de zaal zelf niet, op de één of andere manier onthoud ik dat nooit, terwijl ik heus wel goed om me heen kijk nadat ik mijn plaats heb ingenomen, tot aan het moment dat het licht uitgaat uiteraard.

Nou ja, maakt ook niet zoveel uit, de zaal in kwestie vind ik niet zo heel belangrijk, al weet ik dan weer wel welke zaal de betere akoestiek heeft. Zolang ik maar op een goede plaats zit. De stoel in kwestie is ook niet zo heel belangrijk, zolang het maar de 1e rij is en dat is gelukkig vanavond ook weer het geval. Iets minder blij ben ik dit seizoen met plaatsen links gezien de emotionele lading van een bepaald nummer in de show en diens plek van uitvoering op het toneel maar oke, daar sla ik me wel weer doorheen, pogend het droog te houden maar me ook niet schamend als dat niet lukt, het zij ‘gewoon’ zo.

Voor de Jeans-crew de 58e en voor mij de 19e, mijn op 5 na de laatste van seizoen 25. Na vandaag heb ik nog Franeker, Oss, Zwolle, Heerenveen en Veenendaal. Soortement van aftellen maar dan de minder leuke versie ervan. Franeker doe ik met Fréderique, Oss met Liesbeth, Zwolle met Daphne, En dan de officiële laatste voorstelling voor cast en crew in Heerenveen met Anita om dit seizoen af te sluiten zoals we ook begonnen, met de jubileumvoorstelling met tal van voormalige cast-leden er extra bij in Veenendaal met Cornma, Daphne & Liesbeth.  Als we vannacht weer thuis zijn is het weekend…. hoe en wat er dit weekend gaat gebeuren, nog geen idee, agenda is leeg, nou ja op Anita’s verjaardag na dan natuurlijk, maar verder ga ik gewoon lekker ‘niets’ doen behalve dan mijn gevoel volgen….

16 Hartenluchtjes op “25-58-19 ~~~ Nou ja !!!”

  1. jah ;-(

   Dat lukt wel hoor, we gaan nu iets anders doen om haar verjaardag alvast een beetje in het voren te vieren … wel een uitje maar dan anders dus.

   Dank je wel.

 1. Hoop voor jou dat die nieuwe datum snel komt 🙂
  Tja, op deze manier blijft zo’n jubileumjaar in je gedachte wel extra hangen, maar of het nu leuk is????? Denk het niet.

  1. Men had toegezegd gisteren mij vandaag een nieuwe datum te laten weten maar tot op heden heb ik nog niets gehoord, ben dus nog in afwachting.

   Dit seizoen is om tal van redenen zeer indrukwekkend, dubbelop in de mooie en in de niet-mooie zin… het is in ieder geval een onvergetelijk seizoen zoals er nooit eerder was….

 2. Het plezier is alweer achter de rug…Ik hoop dat jullie het fijn hebben gehad! Jammer dat het aftellen langzaam is begonnen, maar voorlopig heb je nog een paar mooie voorstellingen in het vooruitzicht.
  En nu: met de beentjes omhoog!
  Dikke knuffel

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.